به گزارش ایسنا، نشریه آمریکایی نیویورکتایمز نوشت، تلاشها برای تغییر دادن رویکرد اوکراین بعد از آن رخ میدهند که ضد حمله چند ماهه اوکراین در کسب هدفش برای بازپسگیری اراضی از ارتش روسیه شکست خورده و گزارشهایی درباره تنش در روابط میان مقامهای ارشد آمریکایی و همتایان اوکراینی در هفتههای گذشته منتشر شدهاند.
ولودیمیر زلنسکی، رئیس جمهور اوکراین روز دوشنبه به واشنگتن رفته و در نشستهایی با سران کنگره آمریکا و جو بایدن، رئیس جمهور این کشور که به شکلی شتابزده برنامهریزی شدند، شرکت کرده و در آنها بر سر مسیری برای پیشرفت بحث کند. این دو رئیس جمهور در دیدار امروز سهشنبه خود تلاش خواهند کرد تا همبستگی نشان داده و حمایتها از اوکراین را در یک زمان دشوار چه در میدان جنگ و چه در کنگره آمریکا تقویت کنند.
شکستهای اوکراین در حالی رقم خوردهاند که در عرصه سیاست آمریکا حمایت جمهوریخواهان از تداوم کمکهای این کشور به اوکراین تضعیف شده است.
حتی برخی مقامهای ارشد آمریکایی اظهار نگرانی کردهاند در صورتی که جنگ در اوکراین در سال آینده میلادی گرفتار یک بنبست طولانی شود، این وضعیت به برتری ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه منجر خواهد شد.
ارتش روسیه بعد از تلاش ناکامش برای تصرف شهر کییف در سال ۲۰۲۲، ورق را به نفع خود برگردانده و در حال بازسازی قوای خود است. مقامهای آمریکایی به این باور رسیدهاند، مسکو حالا تعداد سربازان، مهمات و موشکهای بیشتری در اختیار داشته و با داشتن یک ناوگان از پهپادهای مسلح، برتری قدرت آتش خود را افزایش داده است.
آمریکا شروع به افزایش حمایت از طریق مستشاران نظامی کرده و در این راستا یک ژنرال سه ستاره را به کییف فرستاده تا زمان قابل توجهی را در میدان جنگ صرف کند. افسران نظامی آمریکا و اوکراین میگویند، امیدوارند جزئیات یک استراتژی جدید در ماه آینده میلادی برای ارتش این کشور در جریان سری مانورهای نظامی که در شهر ویسبادن آلمان برنامهریزی شدهاند، تدوین شوند.
آمریکاییها بر یک استراتژی محافظهکارانه تاکید دارند که متمرکز بر حفظ اراضی فعلی اوکراین، تقویت مواضعش، تدارکات، لجستیک و نیروها در عرض سال آینده میلادی باشد. اوکراینیها میخواهند به حمله، چه روی زمین و چه حملات دور برد به امید کسب توجه جهانی روی آورند.
مقامهای آمریکایی میگویند، پای منافع زیادی در میان است و بدون یک استراتژی جدید و افزایش بودجه برای اوکراین، این کشور ممکن است در جنگ شکست بخورد. مقامهای دولت آمریکا استدلال میکنند، ولادیمیر پوتین به روی تضعیف حمایتهای آمریکا از اوکراین حساب باز کرده و به اظهارات اخیر او با این مضمون اشاره کردهاند که اگر مهمات عرضه شده از سوی ناتو به اوکراین تمام شود، روسیه در عرض چند روز برتری مییابد.
آمریکا در عرض دو سال گذشته حمایتهای اقتصادی و نظامی گستردهای را به اوکراین معادل بیش از ۱۱۱ میلیارد دلار اعطا کرده است. اما تعداد چشمگیری از جمهوریخواهان حالا میگویند که با تصویب منابع مالی بیشتر برای اوکراین مخالفند و برخی دیگر از آنها خواستار مشاهده یک استراتژی جدید برای اوکراین، قبل از آن هستند که برنامه مالی جدیدی برای کییف به رای گذاشته شود.
مقامات آمریکایی گفتند، بسیاری از رهبران اوکراین هنوز متوجه نیستند که تداوم اعتبارات از سوی ایالات متحده برای جنگ اوکراین در چه وضعیت مخاطرهآمیزی قرار گرفته است. آنها گفتند، ژنرالهای اوکراینی و مقامات ارشد غیرنظامی در مورد آنچه که آمریکا عرضه کند، انتظارات غیرواقعبینانهای دارند. آنها برای مثال، میلیونها گلوله توپ از انبارهای غربی میخواهند که وجود ندارد.
مقامات آمریکایی می گویند اوکراین باید با بودجه محدودتری مبارزه کند.
برخی از مقامات ارتش آمریکا از اوکراین خواستهاند، استراتژی "بگیر و تقویت کن" را نسبت به مواضعش دنبال و بر حفظ قلمرویی که در اختیار دارد و تقویت توانایی خود برای تولید سلاح در سال ۲۰۲۴ تمرکز کند. آمریکا معتقد است این استراتژی، خودکفایی اوکراین را بهبود میبخشد و تضمین کرده که کییف در موقعیتی باشد که بتواند هرگونه حمله جدید روسیه را دفع کند.
هدف، ایجاد یک تهدید به اندازه کافی معتبر، برای ایجاد این احتمال است که روسیه با در نظر گرفتن آن در پایان سال آینده میلادی یا در سال ۲۰۲۵ در مذاکراتی معنادار شرکت کند.
از سوی دیگر مقامهای اوکراینی در حال بررسی استراتژیهای دیگری بر اساس حملات عمقی موفقیتآمیز پاییز سال گذشته میلادی به کریمه هستند. آنها به دنبال راههایی برای بر هم زدن توازن نیروهای روس با حملات به کارخانههای تسلیحاتسازی، انبارهای تسلیحات و خطوط ریلی مخصوص نقل و انتقال مهمات و کسب پیروزیهای نمادین هستند. یک مقام نظامی ارشد سابق اوکراینی از طرح جزئیات بیشتر درباره این طرحهای پیشنهادی خودداری کرد اما گفت، این طرح جدید در حال اصلاح و "بسیار جسورانه" است.
مقامهای آمریکایی میگویند که بدون تغییر استراتژی اوکراین، سال ۲۰۲۴ ممکن است به چیزی شبیه به سال ۱۹۱۶، مرگبارترین سال جنگ جهانی اول که در آن هزاران مرد جوان جان باختند و خط مقدمهای جنگ تغییر بسیار کمی یافتند، تبدیل شود.
انتهای پیام