به گزارش ایسنا، رضا نجفی که برای شرکت در نشست عالیرتبه گروه دوستان بیطرفی برای صلح، امنیت و توسعه پایدار به ترکمنستان سفر کرده است، با بیان اینکه حفظ صلح و امنیت بینالمللی و اتخاذ تدابیر جمعی مؤثر برای پیشگیری و رفع تهدیدات علیه صلح و سرکوب اقدامات تجاوزکارانه یکی از اهداف اصلی سازمان ملل متحد است، افزود اینکه امروز، صلح و امنیت بینالمللی، علیرغم جایگاه برجستهای که در منشور سازمان ملل دارد، عمداً به شکلی بیسابقه تضعیف میشود، مایه نگرانی عمیق است.
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه کشورمان وضعیت وخیم غزه و تداوم جنایات رژیم اسرائیل در دو ماه اخیر را به دلیل انفعال سازمان ملل به ویژه شورای امنیت در انجام وظایف خود و مقابله با نقض فاحش منشور ملل متحد دانست و افزود: شورای امنیت باید رژیم اسرائیل را به توقف فوری، کامل و ممتد عملیات نظامی و جنایاتش در غزه، کرانه باختری و همچنین حملاتش به دیگر کشورهای منطقه وادار سازد.
وی با اشاره به گستردگی، فراوانی و شدت جنایات وحشیانه و بیسابقه رژیم اسرائیل در غزه اظهار کرد: این جنایات همه عناصر تشکیل دهنده نسلکشی، جنایات جنگی و جنایت علیه بشریت را دارا هستند و نیروهای اشغالگر اسرائیلی هر روز و بهطور مکرر در مقابل چشمان همه بشریت مرتکب چنین جنایاتی می شوند. آنها علاوه بر اصول اخلاق و انسانیت، هنجارهای حقوق بین الملل به ویژه قوانین جنگ و حقوق بشردوستانه بین المللی و حقوق بشر را نقض کرده و غزه را به قبرستان کودکان تبدیل کرده اند.
نجفی با تصریح بر اینکه پیشگیری از چنین شرایطی یک مسئولیت جمعی است، بر آمادگی کشورمان برای تداوم نقش فعال و سازنده خود در مهار این وضعیت تأکید کرد و گفت: جمهوری اسلامی ایران قاطعانه از تحقق کامل حق ذاتی مردم فلسطین در تعیین سرنوشت و ایجاد یک کشور مستقل فلسطینی در تمامی سرزمینهای آنها با پایتختی قدس شریف حمایت میکند و آن را تنها راه برقراری صلح و امنیت پایدار میداند.
معاون امور حقوقی و بینالمللی وزارت امور خارجه کشورمان در ادامه اظهار داشت: صلح و امنیت پایدار تنها از طریق عدالت حاصل می شود. از سوی دیگر، هم صلح پایدار و هم عدالت از نقش بسیار بالایی در توسعه پایدار در هر جامعه و در سطوح منطقهای و بینالمللی برخوردار هستند.
نجفی در پایان ضمن اشاره به این واقعیت که بی طرفی به معنای بی عملی و منفعل بودن نیست، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری فعال و سازنده با سایر اعضای گروه دوستان بیطرفی برای صلح، امنیت و توسعه پایدار به منظور دستیابی به اهداف مشترک و ایجاد امنیت و شکوفایی منطقه تأکید کرد.
گروه دوستان بیطرفی برای صلح، امنیت و توسعه پایدار به ابتکار ترکمنستان و از سال ۲۰۲۰ با هدف تقویت استفاده از ابزارهای دیپلماسی پیشگیرانه و حل و فصل مسالمتآمیز منازعات تشکیل شده است و در حال حاضر ۲۵ کشور عضو آن هستند.
انتهای پیام