معاون استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: 

فقدان خسارت جانی و جلوگیری از سرایت آتش، دو کار مهم در حادثه آتش‌سوزی بیرجند

معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار خراسان جنوبی تأکید کرد: نداشتن خسارت جانی و جلوگیری از سرایت آتش به دیگر واحدها، دو کار مهم در مدیریت حادثه آتش سوزی منطقه ویژه اقتصادی بیرجند بود. 

علیرضا عباس‌زاده شامگاه ۲۰ آذر به رسانه‌ها گفت: با توجه به حادثه آتش‌سوزی که در منطقه ویژه اقتصادی بیرجند اتفاق افتاد، پیگیری‌هایی انجام شد که امروز وزیر کشور به همراه معاون عمرانی وزارت کشور و رئیس ستاد مدیریت بحران کشور در محل حادثه حضور یافتند.

معاون استاندار با اشاره به برگزاری جلسه ستاد مدیریت بحران استان با حضور وزیر کشور و همه مدیران و دست‌اندکاران اطفای حریق منطقه ویژه اقتصادی بیرجند، گفت: گزارش ساعات اولیه تا مقطع حضور وزیر در جلسه، به طور کامل بررسی شد و با توجه به نظر کارشناسی و آمادگی که برای اطفای حریق در مجموعه آتش‌نشانی شهرداری بیرجند بود یک مرحله اطفای حریق در بخشی که ایمنی مناسب برای امکان اطفای حریق داشت، آغاز شد و اکنون هم این عملیات در حال اجرا است. 

وی ادامه داد: امیدواریم مرحله اول اطفای حریق آتش‌نشانی به پایان برسد و بعد یک ارزیابی از نتایج این عملیات داشته باشیم.

عباس‌زاده با بیان اینکه براساس هماهنگی که با مجموعه ستاد مدیریت بحران کشور انجام شد، هواپیمای حامل مواد اطفای حریق شامل فوم سنگین و انواع کیسه‌های یُدید سدیم وارد استان می‌شود، افزود: این محموله بلافاصله تخلیه و با نظر کارشناسان پخش فرآورده‌های نفتی و منطقه ویژه اقتصادی در صورتی که امکان استفاده از این مواد اطفای حریق باشد از طریق هوایی با سه هلی‌کوپتر و  همچنین از طریق آتش‌ نشانی به صورت زمینی اقدام خواهد شد تا اطفای حریق را در کمترین زمان ممکن انجام دهیم.

معاون استاندار با اشاره به اینکه در اثر این آتش‌سوزی خسارتی به مینی پالایشگاه منطقه ویژه اقتصادی بیرجند وارد شده، گفت: ۱۸ مخزن میعانات گازی در این واحد شعله‌ور شد که غیر از دو تا از مخازن که هنوز به حالت انفجار نرسیده، بقیه منفجر و سوخته است.

به گفته وی؛ اکنون برای این دو مخزن باقی‌مانده احتمال انفجار وجود دارد و تمام نگرانی ما و رعایت مسائل فنی برای اطفای کامل حریق بخاطر امکان انفجار این دو مخزن می‌باشد که ممکن است برای امدادگران و آتش‌نشانان خطر جانی داشته باشد.

عباس‌زاده تأکید کرد: به محض اینکه مطمئن شویم خطر جانی نیروهای آتش‌ نشانی را تهدید نمی‌کند اطفای حریق صورت می‌گیرد والا باید شاهد سوختن مواد سوختی باشیم  و با روش خودسوزی این مرحله را به پایان برسانیم.

معاون استاندار گفت: اصل عملیات برای اطفای حریق روز گذشته انجام شد یعنی کمربند حفاظتی تشکیل و کارهای اولیه برای اطفای حریق انجام شده بود. 

وی اظهار کرد: با تدابیر مدیریتی و رعایت اصول ایمنی دو کار فوق‌العاده یعنی جلوگیری از گسترش آتش به واحدهای همجوار و نداشتن خسارت جانی انجام شد.

عباس‌زاده خاطرنشان کرد: زمانی که ضمانت لازم را برای ایمنی جان امدادگران و آتش‌نشانان داشته باشیم عملیات اطفای حریق را با سرعت بیشتری پیش خواهیم برد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۲۰ آذر ۱۴۰۲ / ۲۳:۵۴
  • دسته‌بندی: خراسان جنوبی
  • کد خبر: 1402092014887
  • خبرنگار : 50026