به گزارش ایسنا، علیرضا مهاجر در مراسم گرامیداشت روز جهانی خاک که دوشنبه ۲۰ آذرماه در پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران در کرج برگزار شد؛ گفت: قبول داریم که یکی از بزرگترین تخریب کنندگان خاک ما هستیم. از مجموع ۱۸ میلیون هکتار اراضی قابل کشت کشور، ۱۲ میلیون هکتار در حوزه زراعت است و اغلب محصولاتی که کشت میشود یکساله است و با هر شخم تخریب خاک را به دنبال دارد.
مهاجر افزود: از طرف دیگر بحث تأمین غذای کشور هم وجود دارد و این ما را در یک پاردوکس قرار داده است بنابراین تنها راه این است که میزان تخریب خاک را به حداقل برسانیم.
معاون زراعت وزیر کشاورزی خاطرنشان کرد: در علم کشاورزی برای حاصلخیز نگه داشتن خاک باید مواردی مثل حفظ ازت خاک، آیش، شیببندی و ... را رعایت کنیم که همه اینها بر عهده ماست.
وی ادامه داد: ما باید با سیاستگذاری مناسب حاصلخیزی خاک را حفظ کنیم اما وقتی بیش از ۷۰ درصد اراضی ما زیر پنج هکتار است چه سیاستی میتوان برای آن در نظر گرفت؟
وی از کوچک شدن اراضی به عنوان یک معضل یاد کرد و گفت: در ۱۰ سال آینده ۹۰ درصد اراضی ما زیر سه هکتار خواهد شد. برای سه هکتار زمین چه سیاستگذاری میتوان کرد؟
مهاجر تصریح کرد: در حال حاضر سرانه زمین در شمال کشور ۰.۷ هکتار است که چنین وضعیتی این اراضی را در معرض تغییر کاربری و ویلاسازی قرار داده است.
انتهای پیام