به گزارش ایسنا، جوان در ادامه نوشت:
در سرزمینهای عربی مکدونالد وضع خوبی ندارد و کسی همبرگر حامی اسرائیلیها را میل نمیکند. در اروپا وضع بدتر است و غیر از این تحریمهای بسیار بااهمیت، مردم تظاهرات خیابانی را ترک نمیکنند. در آلمان که صدراعظمش هر روز یک نمایش حمایت از صهیونیستها به روی صحنه میبرد، مردم در خیابان علیه نسلکشی اسرائیل شعار میدهند. بین مردم غرب و حکام شرور آنها افتراق جدی افتاده است و البته بین مردم و هر کالایی که به صهیونیستها سود برساند و این بدترین سناریو برای اسرائیل است.
شرکت کافیشاپهای زنجیرهای استارباکس امریکا که از سوی مردم جهان در پویش تحریم حامیان رژیم صهیونیستی قرار داشت، در یک ماه گذشته حدود ۱۱ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد و نشان داد که افکارعمومی تا چه حد میتواند در ضربه زدن به منافع حامیان صهیونیستها تأثیرگذار باشد.
شاید مردم در سراسر جهان به لحاظ سیاسی نتوانند امریکا را به کاهش حمایتها از رژیم صهیونیستی وادار کنند، اما در عرصه اقتصادی میتوانند ضربه جبرانناپذیری را به دولتمردان امریکایی بزنند که تا عمر دارند فراموششان نشود که حمایت از جنایتکاران غزه چه تاوان سنگینی دارد. هنوز دو ماه از جنگ اخیر نگذشته است که برخی شرکتهای امریکایی همسو با تل آویو، آثار این جنگ را علیه خود به خوبی احساس میکنند.
در این میان، شرکت کافیشاپهای زنجیرهای استارباکس در طول ماه گذشته حدود ۱۱ میلیارد دلار از ارزش بازار خود را از دست داد چرا که این شرکت حامی رژیم صهیونیستی پس از جنایات این رژیم در غزه از سوی بسیاری از مردم جهان هدف تحریم قرار گرفت. شبکه خبری بلومبرگ با استناد به دادههای فروش این شرکت که از سوی تحلیلگران بانک جی پی مورگان مطرح شد، اعلام کرد که سهام استارباکس در ماه نوامبر شاهد سقوط شدیدی بوده است. در ساعات اولیه معاملات بورس در روز پنجشنبه گذشته، قیمت سهام این شرکت مستقر در سیاتل تقریباً ۵/۶ درصد نسبت به ماه قبل کاهش یافت و به ۹۶ دلار و ۹۰ سنت رسید.
این شبکه مدعی شد که بحران هزینههای زندگی نیز در کاهش ارزش سهام استارباکس مؤثر بوده است و تأکید کرد که سرمایهگذاران نسبت به مصرف یک لیوان قهوه گران قیمت در طول فصل تعطیلات که در آن بودجهها محدودتر شده است، نگران هستند. بر اساس این گزارش، هنگامی که بازارها در روز دوشنبه گذشته باز شدند، سهام استارباکس برای یازدهمین جلسه متوالی شاهد سقوط بود و کاهش ۶/۱ درصدی در این روز طولانیترین روند نزولی از زمان عرضه عمومی استارباکس در سال ۱۹۹۲ را رقم زد. این روند نزولی طی ماه نوامبر ۴/۹ درصد از ارزش بازار استارباکس را از بین برد که نزدیک به ۱۱ میلیارد دلار ضرر برای این شرکت به همراه داشت. زمانی که قیمت سهام این شرکت کافیشاپهای زنجیرهای شروع به کاهش کرد، سالگرد «جام سرخ» را برگزار میکرد. در این رویداد تبلیغاتی که ۱۶ نوامبر برگزار شد، کافیشاپهای استارباکس به مشتریان خود، لیوانهای قهوه سرخ رنگ با قابلیت استفاده مجدد و با تم تعطیلات را هدیه دادند، هرچند که این جشن تحت الشعاع یک اعتصاب همگانی قرار گرفت. صدها کارگر این شرکت که از سوی اتحادیه کارگری «یونایتد» نمایندگی میشدند، در این روز دست از کار کشیدند و خواستار بهبود شرایط کار شدند و این در حالی بود که کارگران غیر اتحادیه در این شرکت یکی از «بدترین روزها» را به دلیل کمبود نیرو تجربه کردند.
ماه گذشته میلادی، استارباکس پس از انتشار مطلبی از سوی یونایتد مبنی بر «همبستگی با فلسطین»، شکایتی را علیه این اتحادیه کارگری تنظیم کرد.
استارباکس در آن زمان در بیانیهای نوشت: «ما به صراحت اقدامات تروریستی، نفرت و خشونت را محکوم میکنیم و با اظهارات و دیدگاههای ابراز شده در اتحادیه کارگری یونایتد و اعضای آن مخالفیم. سخنان و اقدامات کارگران یونایتد متعلق به آنها و تنها به آنهاست.»
در پی این بیانیه و حمایت استارباکس از اسرائیل، فراخوان گستردهای برای تحریم این شرکت صورت گرفت. با وجود تلاشهای استارباکس برای سرکوب فراخوانهای تحریم، هشتگ تحریم استارباکس همچنان در رسانههای اجتماعی پرطرفدار است.
یکی از کاربران شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «من به دلیل تحریمها به استارباکس نرفتهام و بسیار خوشحالم که میبینیم افراد کمتری به آنجا میروند». تعداد زیادی از کاربران این شبکه اجتماعی نیز میگویند که استارباکس «مستحق» این ضرر بود و یکی دیگر از کاربران این شبکه اجتماعی نوشت که «ما برنده شدیم».
امریکا با حمایت گسترده از حملات اسرائیل در غزه و با وتو کردن قطعنامهها در شورای امنیت در جامعه جهانی به شدت منفور شده است و از آنجا که موج مخالفتهای جهانی علیه دولت امریکا روبه رشد است و ملتها، واشینگتن را فرمانده اصلی کشتار فلسطینیان میدانند، تبعات اقتصادی آن برای امریکا در آینده بیشتر خواهد شد. پیشتر برخی رسانهها از کاهش درآمدهای رستورانهای زنجیرهای امریکا از جمله مکدونالد خبر داده بودند و شعب آن در کشورهای عربی به شدت دچار بحران شدهاند.
انتهای پیام