محمد رضایی در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اینکه این آفت اکنون در مرحله زمستان گذرانی است، اظهار کرد: علت افزایش جمعیت سن گندم در شهرستان بجنورد، کوههای «آخر داغ» است.
وی با بیان اینکه در فصل زمستان در چند مرحله بر چند منطقه نظارت میشود که همان مناطق سال قبل مورد پایش قرار گرفته بودند، افزود: با این کار میتوان پیشبینی کرد که با گرم شدن هوا وضعیت جمعیت سن گندم در مزارع چطور خواهد بود.
رضایی ادامه داد: با بررسیهای صورتگرفته در کوههای «آخر داغ» پیشبینی میشود جمعیت سن گندم که از محل زمستان گذران به دشتها مهاجرت میکند، بیشتر خواهد بود. سن گندم ۹ ماه از سال در ارتفاعات و مناطق سرد میماند و با گرم شدن هوا به دشت (مزارع) میآید.
مدیر حفظ نباتات سازمان جهاد کشاورزی خراسان شمالی بیان کرد: کوه «آخر داغ» در بجنورد مکان زمستان گذران آفت سن گندم مربوط به شهرستانهای بجنورد و مانه و سملقان است.
وی تاکید کرد: با توجه به اینکه کشاورزان در این سال زراعی، زمان کشت را رعایت کردهاند و بارندگیها در ابتدای پاییز خوب بود، اکنون مزارع استان سطح سبز خیلی خوبی دارند که باید پیشبینیهای لازم با هدف انجام مبارزه برای تولید محصول بیشتر و با کیفیت انجام شود.
انتهای پیام