حسین حیدرپور در گفتوگو با ایسنا با اشاره به اینکه سنبل آبی گیاهی با گلهای زیباست که زیستگاه اصلی آن آمریکا بوده و به سبب بیاطلاعی مردم، این گیاه مهاجم وارد شده، اظهار کرد: برای این گونه گیاه مهاجم راهکاری جز جمع آوری و پاکسازی وجود ندارد.
وی با اشاره به اینکه سنبل آبی با جذب فلزات سنگین و سموم سبب تصفیه آب میشود، افزود: وجود این گیاه مهاجم باعث تبخیر ۱۳ برابری آب، مانع رسیدن نور خورشید به سطح آب و کم کردن هوادهی آب میشود عملا آببندان را تبدیل به مرداب و سبب مرگ موجودات آبزی خواهد شد.
حیدرپور با اشاره به اینکه سنبل آبی گیاهی است که یک بار به صورت زایشی تکثیر میشود، یادآور شد: این گیاه مهاجم قادر است چهار هزار تخم را از طریق بذر تکثیر کند.
وی یادآور شد: طبق بررسیهایی که در کمیته فنی انجام شد ریشه کنی گیاه سنبل آبی به شکل لایروبی در دستور کار قرار گرفت. از این رو موفق به پاکسازی فضای پیرامون این آببندان شدیم.
رئیس محیط زیست شهرستان بابل با بیان اینکه گیاه مهاجم سنبل آبی در قسمتهایی که نیزار وجود داشت نیز اقدام به رویش کرد و قابل دسترسی نیست، خاطرنشان کرد: لذا اگر به شکل اساسی این معضل مدیریت نشود برای سال آینده دوباره خود را تکثیر میکند.
این مسئول با اعلام اینکه برای سال آبی سال ۱۴۰۳ کل این آببندان برای پاکسازی کامل از این گیاه مهاجم لایروبی میشود، اظهار کرد: با توجه به اینکه متولی این امر آب منطقهای و بهرهبردار نیز جهاد کشاورزی است، در لایروبی سطح، عمق، شیب، برداشت و دیوار آن باید مطابق با استاندارد باشد وحفظ گونههای گیاهی هم لحاظ شود. لذا باید با مدیریت و برنامه ریزی مدون لایروبی انجام و به طور کامل این آببندان از این گیاه مهاجم پاکسازی شود در غیر اینصورت با گرم شدن هوا سرعت تکثیر این گیاه چند برابر میشود.
انتهای پیام