به گزارش ایسنا، جام ملتهای آسیا ۲۰۲۳ در حالی از ۲۲ دی آغاز میشود که تاکنون ۱۷ دوره آن برگزار شده است. هفده دوره قبلی این جام - به عنوان قدیمیترین جام قارهای فوتبال در جهان - با اتفاقات و نتایج جالب توجهی همراه بوده است.
ایده اصلی برگزاری مسابقات جام ملتهای آسیا اولین بار و همزمان با تاسیس کنفدراسیون فوتبال آسیا در مانیل مرکز فیلیپین مطرح شد.
جام ملتهای آسیا برای اولین بار سال ۱۹۵۶ به میزبانی هنگکنگ برگزار شد. سه دوره نخست این بازیها (۱۹۵۶، ۱۹۶۰ و ۱۹۶۴) با حضور چهار تیم برگزار شد. این رقابتها به صورت گروهی انجام میشد و همه تیمها برابر هم بازی میکردند. کره جنوبی توانست در دوره نخست قهرمان شود.
درست چهار سال بعد از برگزاری نخستین دوره جام ملتهای آسیا بود که اروپاییها تصمیم گرفتند رقابتهای جام ملتهای اروپا را پایهریزی کنند.
در نخستین دوره جام ملتهای آسیا که در هنگکنگ برگزار شد تنها چهار تیم حضور داشتند. دوره دوم هم در سال ۱۹۶۰ در کره جنوبی برگزار شد. کره جنوبی فاتح هر دو دوره شد و در غیاب قدرتهای فوتبال آسیا - که در آن زمان هنوز ظهور نکرده بودند - دو قهرمانی را به نام خود ثبت کرد.
دوره سوم اما در تاریخ این جام به عنوان کمرمقترین و سطحپایینترین دوره معروف است. این دوره در سرزمینهای اشغالی برگزار شد و رژیم صهیونیستی جام را در خانه نگه داشت.
۱۹۵۶ / میزبان: هنگ کنگ / قهرمان: کره جنوبی
۱۹۶۰ / میزبان: کره جنوبی / قهرمان: کره جنوبی
۱۹۶۴ / میزبان: رژیم صهیونیستی / قهرمان: رژیم صهیونیستی
در ادامه جام ملتهای آسیا با استقبال بیشتری از سوی کشورها همراه شد و از اینجا به بعد بود که تیم ملی فوتبال ایران در جام ملتهای آسیا حضور داشت.
حد فاصل سالهای ۱۹۶۸ تا ۱۹۷۶، به مدت ۱۲ سال، فوتبال ایران در قاره کهن آقایی کرد. سه قهرمانی پیاپی ایران در جام ملتها رکوردی است که هنوز پابرجاست و هیچ کشوری موفق به تکرارش نشده است.
انتهای پیام