در ششمین اجلاسیه نماز استان مطرح شد

نقش خانواده، مسجد و دانشگاه در مقابله با هجمه‌های های دشمنان

حجت‌الاسلام حجازی، رئیس ستاد اقامه نماز گیلان در ششمین اجلاسیه نماز استان که با محوریت «نماز، نسل نو با تمرکز بر نقش مسجد، مدرسه و دانشگاه» برگزار شد گفت: اقامه نماز در خانواده شکل می‌گیرد و در مسجد تقویت می‌شود، جوانان و نوجوانان ما در مساجد تربیت می‌شوند تا در دانشگاه آمادگی لازم را برای مقابله با هجمه‌های دشمنان داشته باشند.

آیت‌الله فلاحتی، نماینده ولی‌فقیه در گیلان امروز، ۱۸ آذرماه در ششمین اجلاسیه استانی نماز که در سالن غدیر استانداری برگزار شد، اظهار کرد: برای همه ما مسئولین تمدن‌سازی اسلامی اولویت دارد، باید خودمان پایبند به مسیری که منجربه تمدن‌سازی اسلامی می‌شود باشیم.

وی افزود: مسئولین و مدیران باید اقامه نماز اول وقت در ادارات را جدی بگیرند، همچنین به همه توصیه می‌کنم نماز صبح را سر وقت بخوانند زیرا اقامه نماز صبح به کار و زندگی برکت می‌بخشد و اثرش در خدمت خالصانه به خلق نمایان می‌شود.

حجت‌الاسلام حجازی، رئیس ستاد اقامه نماز گیلان هم گفت: محوریت ششمین اجلاسیه نماز استان «نماز، نسل نو با تمرکز بر نقش مسجد، مدرسه و دانشگاه» است، اقامه نماز در خانواده شکل می‌گیرد و در مسجد تقویت می‌شود، جوانان و نوجوانان ما در مساجد تربیت می‌شوند تا در دانشگاه آمادگی لازم را برای مقابله با هجمه‌های دشمنان داشته باشند.

وی با تأکید بر اینکه باید به مشکلات و آسیب‌های ترویج اقامه نماز جدی پرداخته شود، افزود: عملکرد ۴۳۲ دستگاه و اداره استان در فرآیند ششمین دوره اجلاسیه اقامه نماز بررسی شد که امروز از ۳۳ دستگاه اجرایی برتر در اقامه نماز و ائمه جماعات تقدیر می‌شود.

محمدحسین رمضانی، مدیرکل آموزش و پرورش گیلان هم در این اجلاس با اشاره به اقدامات آموزش و پرورش در ارتقای فرهنگ دینی اظهارکرد: توانمندسازی معلمان و خانواده‌ها در حوزه نماز، اجرای آموزش عملی نماز برای همه دانش‌آموزان، برگزاری جشن تکلیف دانش‌آموزان دختر و پسر و ارسال پوسترهایی با آموزش وضو و نماز به مدارس برخی از برنامه‌های آموزش و پرورش در ارتقای فرهنگ نماز است.

وی با بیان اینکه یک‌هزار و ۴۶۵ مدرسه استان دارای نمازخانه هستند و سرانه نمازخانه به ازای هر دانش‌آموز ۱۲ سانتی‌متر است، گفت: احداث نمازخانه‌ها با معماری اسلامی، تخصیص اعتبارات ویژه از فصل فرهنگ و هنر جهت رونق بخشی به مقوله نماز، جذب نیروهای توانمند پرورشی از طریق آزمون‌های استخدامی و تدوین محتوای آموزشی هماهنگ مطابق با ویژگی‌های استان در ترویج فرهنگ اقامه نماز مؤثر است.

رمضانی کمبود اعتبارات نماز، عدم اقبال مدارس پسرانه در برگزاری جشن تکلیف به علت نبود شیوه مشخص در اجرای برنامه و عدم وجود واحد آموزشی با موضوع آموزش عملی نماز در پودمان‌های مربوط به نومعلمان ماده ۲۸ ( پذیرفته شده در آزمون‌های استخدامی) را از جمله موانع و مشکلات در برگزاری نماز جماعت مدارس عنوان کرد.

محمدتقی آشوبی، رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این نشست به اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان در حوزه ترویج و گسترش فرهنگ اقامه نماز در واحدهای تابعه دانشگاه اشاره و اظهار کرد: پاسخگویی به شبهات جوانان در خصوص مباحث مرتبط با نماز، جذاب نمودن مکان‌های اقامه نماز جماعت، ارتباط منسجم و منظم ائمه جماعات با دانشجویان و قشر جوان دانشگاه به‌عنوان آینده‌سازان کشور، همکاری با نسل جوان در خصوص برنامه‌های مذهبی و دینی، برگزاری مسابقات و اهدای جوایز به دانشجویانی که به‌موقع در نمازهای جماعت شرکت می‌کنند از جمله اقدامات انجام گرفته در راستای ترویج فرهنگ نماز است.

وی آشنایی روحانیون با ابزارها و فنون جدید و نو در راستای آموزش و توانمندسازی نسل جوان در خصوص مبانی دینی و نماز، آشنایی ائمه جماعات با فضاهای مجازی و حضور منظم در این فضاها و همچنین آموزش احکام و عقاید با استفاده از ابزارهای بروز شده از دیگر اقدامات دانشگاه علوم پزشکی گیلان در راستای ترویج فرهنگ اقامه نماز دانست.

آشوبی با اشاره به طرح احداث یک مسجد در مجتمع دانشگاهی لاکان رشت، گفت: احداث نمازخانه و متعلقات به آن در محوطه سایت لاکان دانشگاه با توجه به اینکه مقرر است در میان‌مدت کلیه دانشکده‌های پزشکی و دندانپزیکی به آن سایت منتقل شود یکی از ضروریات است و در حال حاضر حدود ۳۰ درصد این پروژه پیشرفت فیزیکی دارد.

رئیس دانشگاه علوم پزشکی گیلان همچنین کمبود فضای فیزیکی در برخی از نمازخانه‌های مراکز تابعه دانشگاه را از جمله چالش‌های این دستگاه خدمات رسان در سطح استان دانست.

محمدتقی ربانی، مدیرکل صدا و سیمای مرکز گیلان هم در این اجلاسیه با اشاره به شبهه دشمنان مبنی بر کمرنگ شدن مباحث دینی و نماز جوانان، اظهار کرد: شبهه‌ای دشمنان در خصوص جوانان مبنی بر کمرنگ شدن اعتقادات دینی آنان ترویج می‌دهند که در این رابطه بارها رهبر معظم انقلاب حضور و استقبال جوانان را در اعتکاف، لیالی قدر و غیره را مثال زده‌اند.

وی افزود: پیشرفت‌ طرح‌های فرهنگی خصوصا فرهنگ‌سازی ترویج اقامه نماز به پیوست رسانه‌ای نیاز دارد، مقام معظم رهبری سال گذشته در اجلاسیه ملی نماز فرمودند که مساجد، مدارس و دانشگاه‌ها مخاطبان اصلی «أَقِمِ الصَّلاةَ» هستند و در این باره از نشان دادن الگوهای موفق دریغ نکنیم.

مدیرکل صدا و سیمای مرکز گیلان با اشاره به شکل گیری میز تخصصی نماز در صدا و سیما، افزود: صدا و سیما که یک بستر فرهنگی محسوب می‌شود و همواره در راستای فرهنگ‌سازی ترویج اقامه نماز اعلام آمادگی می‌کند.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۱۰
  • دسته‌بندی: گیلان
  • کد خبر: 1402091812863
  • خبرنگار : 50042