به گزارش ایسنا، دیدار مشاوران امنیت ملی کشورهای مذکور در سئول همزمان با تنشهای فزاینده در شبه جزیره کره برگزار شد.
بنابر آنچه خبرگزاری آسوشیتدپرس گزارش داده، آمریکا و متحدان آسیاییاش توافق کردند که با افزایش همکاریهای امنیتی سهجانبه در منطقه و تقویت رزمایشهای نظامی ترکیبی که کیم جونگ اون، رهبر کره شمالی آنها را «تمرینات جنگی» میخواند، به اقدامات این کشور پاسخ دهند.
«چو ته یونگ» مشاور امنیت ملی کرهجنوبی پس از این جلسه سهجانبه در یک کنفرانس خبری گفت: سه مشاور امنیت ملی بر تعهدات کرهشمالی در قبال قطعنامههای شورای امنیت سازمان ملل که خواستار خلع سلاح هستهای و محدودیت تجارت هرگونه تسلیحات به سایر کشورها را شامل میشود، تاکید کردند.
وی افزود: ما توافق کردیم که هماهنگیهای این سه کشور را برای تضمین این قطعنامهها تقویت کنیم. همچنین از تحریمهای کرهجنوبی، آمریکا، ژاپن و استرالیا علیه کرهشمالی به دلیل پرتاب ماهواره جاسوسیاش استقبال میکنیم.
واشنگتن، سئول و توکیو همچنین نسبت به تجارت احتمالی تسلیحات میان روسیه و کرهشمالی ابراز نگرانی کردند. آنها ادعا میکنند که شاید کیم جونگ اون مهمات مهمی را برای ولادیمیر پوتین، رئیسجمهوری روسیه فراهم کنند تا آنها را در جنگ اوکراین استفاده کند.
جیک سالیوان در راستای این دیدار سهجانبه گفت: این سه کشور به جنایات سایبری کرهشمالی، پولشویی ارز دیجیتال و سایر تلاشها برای دور زدن تحریمهای بینالمللی تحت رهبری آمریکا پاسخ خواهد داد. ما به طور کلی مراقب هستیم زیرا کرهشمالی همچنان تهدیدی برای صلح و امنیت بینالمللی منطقهای است.
آخرین بار مشاوران امنیت ملی آمریکا، کرهجنوبی و ژاپن دیداری سهجانبه در ماه ژوئن در توکیو برگزار کردند.
کرهجنوبی در ماه گذشته میلادی در واکنش به پرتاب یک ماهواره شناسایی توسط کرهشمالی، بخشی از تعهدات خود در «توافق جامع نظامی ۲۰۱۸»، معاهدهای که با طرح مجموعهای از اقدامات نظامی، سعی در کاهش تنشها میان دو کره داشت را به حالت تعلیق درآورد. سپس پیونگیانگ در اعتراض به این اقدام سئول، بهکلی این توافق را فسخ کرده و از آن زمان تا امروز تسلیحات نظامی سنگینی را در مرز خود با کره جنوبی مستقر کرده است.
همچنین در بحبوحه تنشها با کرهشمالی، کرهجنوبی هفته گذشته از پرتاب موفقیتآمیز اولین ماهواره تجسسی نظامی ساخت کشور خود خبر داد. این ماهواره حمل شده توسط موشک «فالکون ۹ اسپیسایکس» از پایگاه نیروی فضایی وندنبرگ در کالیفرنیا به فضا پرتاب شد.
انتهای پیام