به گزارش ایسنا، کشورهای الجزایر، عربستان، بولیوی، چین، مصر، امارات، اندونزی، عراق، اردن، لبنان، مالزی، مراکش، پاکستان، قطر، تونس، ترکیه و یمن روز جمعه با اراه پیشنویس قطعنامهای به سازمان ملل از رژیم صهیونیستی خواستند، به تعهدات خود در مورد حفظ جان کادر پزشکی و نیروهای امدادرسان که در نوار غزه هدف حملات شدید ارتش این رژیم هستند، به شکل کامل عمل کند.
به گزارش خبرگزاری فرانسه، قرار است این پیشنویس فردا یکشنبه در نشست ویژه شورای اجرایی سازمان جهانی بهداشت که برای بحث و بررسی وضعیت بهداشتی موجود در اراضی فلسطین اشغالی از جمله قدس شرقی برگزار خواهد شد، مورد بررسی قرار گیرد.
در این پیشنویس آمدهاست، شورای اجرایی درباره شرایط انسانی فاجعهبار موجود در اراضی فلسطین اشغالی از جمله قدس شرقی به ویژه با توجه به عملیاتهای نظامی در نوار غزه عمیقا ابراز نگرانی میکند.
در متن این پیشنویس ضمن ابراز نگرانی نسبت به محاصره اعمال شده علیه نوار غزه و خسارات گستردهای که به حوزه بهداشت عمومی آن وارد شده، علاوه بر شرایط بهداشتی و پناهگاههای شلوغ، به خطراتی اشاره کرد که احتمال دارد به دلیل اینکه هنوز هزاران قربانی زیر آوارها مدفون هستند، برای وضعیت سلامت عمومی به وجود بیاید.
رژیم صهیونیستی از نهم اکتبر یعنی دو روز پس از آغاز عملیات طوفان الاقصی، محاصره همهجانبهای را علیه نوار غزه اعمال کرد.
در نتیجه حملات شدید رژیم صهیونیستی به نوار غزه که وارد سومین ماه خود شده، بیش از ۱۷ هزار فلسطینی که ۷۰ درصدشان را کودکان و زنان تشکیل میدهند، به شهادت رسیدند.
در پیشنویس یاد شده از رژیم صهیونیستی خواسته شده که تضمین دهد به تمامی نیروهای فعال در حوزه پزشکی و امدادرسانهایی که فعالیتهایشان تنها به حوزه پزشکی محدود نیست، احترام گذاشته و از آنها و وسایل نقلیه و تجهیزاتشان و نیز از بیمارستانها و دیگر مراکز درمانی حفاظت کند.
همچنین در پیشنویس مذکور از مسؤولان این رژیم خواشته شده امکان عبور بدون توقف، منظم، آزاد، ایمن و بدون مانع برای فعالان حوزه پزشکی و فعالان حوزههای انسانی را سهولت بخشد.
در ادامه این پیشنویس نیز از جامعه جهانی خواسته شده بودجه کافی را جهت رفع نیازهای فوری و آتی برنامههای بهداشتی سازمان جهانی بهداشت و نیز به روزرسانی ساختار بهداشتی فلسطین با همکاری تنگاتنگ این سازمان و دیگر نهادهای وابسته به سازمان ملل را تامین کند.
شورای اجرایی سازمان جهانی بهداشت که شامل ۳۴ کشور است، نقش بسیار مهمی در اجرای قطعنامههای مجمع جهانی بهداشت ایفا میکند.
انتهای پیام