با انتشار فراخوانی صورت گرفت

دعوت از محققان برای تولید دانش فنی ایجاد پوشش پیشرفته سد حرارتی پره‌های توربین

بنیاد علم ایران با انتشار فراخوانی از پژوهشگران و شرکت‌های دانش‌بنیان در زمینه تولید دانش فنی ایجاد پوشش پیشرفته سد حرارتی (TBC) پره‌های توربین گازی دعوت به همکاری کرد.

به گزارش ایسنا، براساس برنامه‌ریزی‌های صورت گرفته، بنیاد ملی علم ایران در راستای مأموریت‌گراشدن پژوهش‌ها و حمایت از طرح‌های پژوهشی که به فناوری روز دنیا می‌پردازد و می‌تواند باری از دوش صنعتگران کشور بردارد، فراخوان‌هایی را با عنوان برنامه حمایت از پژوهش عمیق شرکت‌های دانش‌بنیان منتشر می‌کند.

با توجه به توسعه فناوری پوشش‌های سد حرارتی  (TBC) پره‌های توربین گازی و توربین هوایی با استفاده از دستگاه EBPVD لازم است علاوه بر این‌که دستگاه از فناوری بالایی برخوردار است، دانش فنی تولید دستگاه نیز در اختیار بهره‌بردار قرار بگیرد. با توجه به تحریم بودن دستگاه (به دلیل کاربردهای استراتژیک)، لازم است علاوه بر ساخت دستگاه، دانش فنی پوشش‌دهی نیز به‌صورت بومی در کشور و به صورت درون‌زا طراحی شود. هدف از اجرای این طرح، اکتساب دانش فنی فرآیند ایجاد پوشش سد حرارتی (TBC) شامل MCrAlY و YSZ بر پره‌های توربین گازی با استفاده از دستگاه فوق پیشرفته EBPVD است.

با توجه به اینکه توربین‌های گازی در صنایع مختلفی از قبیل نیروگاه‌ها، هواپیماسازی و نفت و گاز کاربرد دارند، تعمیر و نگهداری از توربین‌ها از اهمیت بالایی برخوردار است انجام پوشش‌دهی مناسب با استفاده از فناوری‌های روز می‌تواند با جلوگیری از اکسید شدن و خوردگی پره توربین‌ها، عمر توربین‌ها را افزایش داده و در هزینه‌ها صرفه‌جویی به عمل آورد. تاکنون روش‌های زیادی برای ایجاد پوشش بر روی پره توربین‌های گازی ابداع شده است که جدیدترین روش در حال حاضر، پوشش‌دهی با استفاده از دستگاه EBPVD است. در دهه‌های اخیر مقالات و اختراعاتی در این حوزه ثبت شده‌ است که نشان‌دهنده رشد این فناوری در سال‌های اخیر است.

توربین‌های گازی با توجه به اینکه گستره کاربردی بالایی در صنایع مختلف از جمله نیروگاه‌ها، هواپیماسازی و صنایع نفت و گاز دارد، از ضروریات دنیای امروز است.

نحوه پذیرش در این فراخوان، رقابتی است و از بین پروپوزال‌های دریافتی، موردی پذیرش می‌شود که دارای شرایطی اعم از ترکیب متخصصین تیم پیشنهادی مرتبط باشد.

حوزه‌های اولویت‌دار، در این فراخوان، مهندسی متالورژی، تولید مواد و مهندسی متالورژی مواد پیشرفته است. پژوهشگر اصلی تیم لازم است عضو هیات علمی یکی از دانشگاه‌ها و مؤسسات آموزش عالی کشور باشد. از پروپوزال‌هایی که در قالب رساله دکتری و طرح پسادکتری تعریف شوند، حمایت فوق‌العاده می‌شود.

به نقل از معاونت علمی ریاست جمهوری، پس از دریافت پروپوزال، ارزیابی انجام گرفته و در صورت کسب امتیاز بالا، تیم برگزیده جهت مذاکره با بنیاد و شرکت متقاضی دعوت خواهد شد. تمام افراد واجد شرایط تا ۱۵ دی فرصت دارند پروپوزال خود را از طریق سامانه کایپر برای بنیاد ملی علم ایران ارسال کنند.

پژوهش پیشنهاد شده تا سقف ۸۰ درصد، حداکثر دو میلیارد تومان توسط بنیاد ملی علم ایران حمایت خواهد شد و مابقی هزینه‌ها باید توسط شرکت متقاضی پژوهش تامین شود.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۱۷
  • دسته‌بندی: دانش‌بنیان‌ها
  • کد خبر: 1402091812481
  • خبرنگار : 30057