زنانی کە نور زندگی در وجودشان دمیدە و ناامیدی در آنها اثر نمیکند و آستین همت را بالا زدە و راهی جدید در کسب و کار را پیش گرفتەاند، تا نانآور خانوادە خود باشند.
زنان سرپرست خانواری کە دیوار همتشان از دیوار مصائب بلندتر بودە و ثابت کردەاند کە موفقیت مرد و زن نمیشناسد.
یکی از اقشار آسیبپذیر جامعە و تنهاترین قشر جامعە، زنان سرپرست خانوار هستند؛ زنانی کە بە دلیل مرگ، از کارافتادگی، معلولیت، اعتیاد همسر و دەها دلیل دیگر بە ناچار باید بار یک زندگی را بە تنهایی بە دوش بکشند.
قشری کە بە دلیل نبود حامی و پشتیبان مالی جزو دهکهای پایین اقتصادی قرار میگیرند و بیش از سایر اقشار جامعە نیازمند حمایت و دستگیری نهادهای دولتی هستند، حمایتی کە میتواند آنها را بە سوی خودکفایی و خوداشتغالی سوق دهد.
حمایت و توانمندسازی زنان سرپرست خانوار نیازمند گامی بلند و جدی است، گامی کە جز با کمک و حمایت دولت و نهادهای دولتی میسر نخواهد شد.
هموارە یکی از اهداف و تاکیدات دولت سیزدهم در همان ابتدای کار، هموار سازی مسیرهای توانمندسازی زنان سرپرست خانوار در عرصەهای اجتماعی و اقتصادی بودە است، مسیری کە بسیاری از خانوادەها را بە موفقیت رساندە است.
از آنجایی کە توجە و حمایت همەجانبە از زنان سرپرست خانوار در عرصەهای مختلف، توانمندسازی اقتصادی و خودکفایی آنها را بە همراە دارد؛ در همین راستا نهادهای حمایتی همچون بهزیستی و کمیتەامداد اغلب فعالیتهای خود را بر حمایت از زنان سرپرست خانوار متمرکز کردەاند.
وقتی کە دیوار همت از مصائب زندگی بلندتر است!
سروە نام دارد و اتفاقات زندگیش او را بە یک کارآفرین تبدیل کردە است، کارآفرینی کە از پس طوفانهای سهمگین زندگیش بار دیگر دست بر زانوان خود گرفتە و همت اختیار کردە و حال صاحب کارگاهی است کە چندین نفر از قِبَل او کار میکنند و محصولات تولیدی و دستی خود را کە در این کارگاە تولید میشود بە بازار عرضە میکند.
شوهرش را در یک حادثە از دست دادە و خود و دو فرزندش بدون حامی و پشتیبان ماندە بودند تا اینکە همت مادری جوان بار دیگر آنها را بە جریان زندگی باز میگرداند.
سروە میگوید: بعد از مرگ همسرم در فکر راەاندازی کارگاهی بودم تا بتوانم محصولات خود را تولید و بە صورت دستدوز تحویل بازار دهم، اما بە دلیل نبود حامی و پشتوانە مالی هزینە راەاندازی کارگاە را نداشتم.
بە دنبال همین ایدە، بە کمیتە امداد مراجعە میکند و در فاصلە کوتاهی موفق بە دریافت وامی میشود کە او را بە دنیای کسب و کار و کارآفرینی هدایت میکند.
بە گفتە خود او، در حال حاضر چهار نفر در کارگاە خیاطی بە صورت مستقیم مشغول بەکار و چندین نفر نیز بە صورت غیرمستقیم در روستاها مشغول کار هستند.
وقتی کە همت زنان؛ محدودیت نمیشناسد
اغلب اوقات نداشتن پشتوانە مالی و بهانە کردن بیماریهای مختلف تنها توجیهی برای تلاش نکردن ما است، هرآنکس کە همتی متعالی در وجود خود بیابد، سختیهای زندگی نمیتواند سدی در مقابل رشد و شکوفایی او باشد.
آزادە بانوی کارآفرینی کە هماکنون مادر و سرپرست یک خانوادە است و داشتن بیماری خاص او را از تلاش برای داشتن آیندەای بهتر منع نکردە است.
بە گفتە خود او، در ابتدا مددجوی کمیتە امداد بودە و با کمک کمیتە موفق بە راەاندازی کارگاه فرشبافی شدە است، کارگاهی کە او را از مددجو بودن بە سمت خودکفایی و کارآفرینی سوق دادە است.
آزادە میگوید: در حال حاضر بیش از چهل نفر در کارگاە فرشبافی مشغول بەکار هستند و میتواند در آیندەای نزدیک برای ۷۰ نفر دیگر نیز در این کارگاە بە صورت مستقیم و غیرمستقیم اشتغال ایجاد کند.
از مددجویی تا کارآفرینی!
خانم محمدی، کارآفرین دیگری است کە پس از مرگ شوهرش سرپرستی زندگی و تنها دخترش را برعهدە گرفتە است.
زن کارآفرینی کە پس از گذراندن دورەهای دارو گیاهی و دریافت وام از کمیتە امداد حال صاحب یک مغازە فروش داروهای گیاهی است و بە همراە دخترش از طریق این کارگاە زندگی خود را میچرخانند.
او میگوید: پس از مرگ شوهرم سکان زندگی و تربیت تنها فرزندمان را برعهدە گرفتم، اما بە دلیل عدم حقوق و پشتوانە مالی روزگار سختی را سپری میکردیم تا اینکە با مراجعە بە کمیتە امداد وامی را در اسرع وقت دریافت و بە کمک آن مغازە داروگیاهی خود را برپا کردیم و در حال حاضر خودم و دخترم در این مغازە مشغول بە کار هستیم.
توانمندسازی بیش از ۵۰۰ زن سرپرست خانوار کردستانی
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) کردستان گفت: طرح توانمندسازی زنان سرپرست خانوار زیر ۵۰ سال غیر تحت پوشش نهادهای حمایتی طرح مشترک این نهاد و وزارت کشور بوده که همچنان در حال اجرا است.
رضا طوسی در گفتوگو با ایسنا اظهار کرد: در قالب این طرح از طریق پرداخت تسهیلات بلاعوض با سرانه ۳۰میلیون تومان به راه اندازی و ایجاد طرح اشتغال خرد خانگی برای زنان سرپرست خانوار شناسایی شده کمک خواهد شد.
طوسی ادامە داد: سهمیه استان کردستان در اجرای این طرح، ۵۱۰ نفر زن سرپرست خانواری است کە بە دلایلی همچون طلاق، فوت سرپرست و یا بیماری همسر، در حال حاضر سرپرست خانوار هستند و تحت پوشش هیچ نهاد و سازمان حمایتی نیستند.
مدیرکل کمیتەامداد کردستان عنوان کرد: زنان سرپرست خانوار از طریق مراکز نیکوکاری تحت نظارت این نهاد در شهرستانهای تابعه شناسایی و حمایت میشوند.
طوسی اظهار کرد: در حال حاضر ۳٤ نفر در شهرستان بانە، ۱۴٥ نفر در سقز، ٦٤ نفر در کامیاران، ٦۰ نفر در دهگلان، ۱۷ نفر در بیجار، ۲۰ نفر در قروە، ۱۱ نفر در سروآباد، ٦٦ نفر در سنندج، ۳٦ نفر در دیواندرە و ٥۷ نفر از زنان سرپرست خانوار در مریوان توسط مراکز نیکوکاری واقع در شهرستانها شناسایی و تحت پوشش این طرح قرار گرفتەاند.
وی تصریح کرد: کل مبلغ هزینە کرد در اجرای این طرح تاکنون ۱٤ میلیارد تومان بودە است.
طوسی خاطرنشان کرد: تامین اعتبار این طرح برعهدە وزارت کشور و در کمیته امداد استانها اجرایی خواهد شد.
وی اضافە کرد: این طرح اغلب در حمایت از مشاغل خانگی مانند خیاطی، فرشبافی، صنایعدستی و هنری، آریشگری، دامداری، نان سنتی و پوشاک بە کار گرفتە شدە است.
ایجاد ۲۳ هزار فرصت شغلی در کردستان
مدیرکل کمیتە امداد کردستان عنوان کرد: ایجاد اشتغال و درآمد پایدار از طریق استعدادسنجی، مستعدیابی، آموزش فنی حرفەای، ارائە تسهیلات و استفادە از مددجویان بە عنوان راهبر شغلی از جملە اهداف موردنظر کمیتە امداد است.
طوسی ادامە داد: طی سە سال گذشتە در کمیتە امداد استان کردستان بیش از ۲۳ هزار فرصت شغلی با همکاری کارگروە اشتغال ایجاد شدە است.
وی بیان کرد: طی سە سال گذشتە برای ۱٨ هزار و ٥۰۰ نفر از مددجویان کمیتە امداد و برای ٤ هزار و ۷۰۰ نفر غیرمددجویان شغل ایجاد شدە است.
طوسی با بیان اینکە ۲۲ درصد از اشتغال ایجاد شدە مربوط بە خانمهای سرپرست خانوار است، گفت: از مجموع اشتغال ایجاد شدە ٤۰ درصد در روستاها و ٦۰ درصد در شهرها بودە است.
وی تصریح کرد: طی سە سال گذشتە قریب بە ٦ هزار نفر براساس ارزیابی و شاخصهای مدنظر کمیتە امداد خودکفا شدەاند.
خودکفایی ۳۰۰۰ نفر از مددجویان کمیتە امداد
وی اضافە کرد: در سال جاری نیز حدود ۳ هزار نفر از مددجویان کمیتە امداد استان کردستان در حوزە اشتغال بە خودکفایی رسیدند.
طوسی بیان کرد: از فرصت شغلی ایجاد شدە ۲۷ درصد مربوط بە افراد بالای ٥۰ سال بە بالا و ۷۳ درصد آن مربوط بە افراد ۲۰ تا ٥۰ سال بودە است.
انتهای پیام