نامه انتقادی جنبش عدالتخواه دانشجویی خطاب به رئیس قوه قضائیه

جنبش عدالت‌خواه دانشجویی در نامه‌ای به رئیس قوه قضائیه پیرامون نحوه حضور و پاسخگویی ایشان در مراسم روز دانشجو از سوی این تشکل انتقاد کرد.

به گزارش ایسنا، نامه انتقادی جنبش عدالت‌خواه دانشجویی به رئیس قوه قضائیه پیرامون نحوه حضور و پاسخ‌گویی ایشان در مراسم روز دانشجو از سوی این تشکل منتشر شد.

متن این نامه به شرح زیر است:

«یَا أَیُّهَا الَّذِینَ آمَنُوا کُونُوا قَوَّامِینَ لِلَّهِ شُهَدَاءَ بِالْقِسْطِ وَلَا یَجْرِمَنَّکُمْ شَنَآنُ قَوْمٍ عَلَی أَلَّا تَعْدِلُوا اعْدِلُوا هُوَ أَقْرَبُ لِلتَّقْوَی»
«ای کسانی که ایمان آورده اید برای خدا به داد برخیزید و به عدالت شهادت دهید و البته نباید دشمنی گروهی شما را بر آن دارد که عدالت نکنید عدالت کنید که آن به تقوا نزدیکتر است.»
جناب حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای
رئیس قوۀ قضائیه
 
سلام علیکم
امسال شاهد آنیم که تصمیم گرفته اید تا روز دانشجو را در یکی از  دانشگاه‌های شهرستان حضور داشته باشید. نفس حضور مسئولین عالی‌رتبه در دانشگاه‌های شهرستان‌ها و تمرکززدایی پدیدۀ مطلوبی است؛ اما نه برای مسئولی که در دوران ریاست خود بر یکی از قوا تاکنون حتی یک‌بار هم در دانشگاه‌های تهران، صحبت‌های دانشجویان مختلف را نشنیده است. ضمن آنکه، ۱۶ آذر هر سال تنها فرصتی بود که اتحادیۀ جنبش عدالت‌خواه دانشجویی امکان تخاطب مستقیم با شما را داشته است. لذا، می‌دانیم و می‌دانید که این رفتار شما، معانی دیگری را به ذهن منتقل می‌کند. شاید هنوز به آن درجه از تحمل و توان شنیدن انتقادات صریح دانشجویان مختلف و پاسخ‌گویی به آن‌ها نرسیده اید.

زمانی که حتی تریبون را از دانشجویان تشکل دانشجویی انقلابی و دلسوزی، چون جنبش عدالت‌خواه دانشجویی دریغ می‌کنید، شنیدن صحبت‌های اقشار مختلف مردم و برقراری عدالت برای همۀ آن‌ها بدون تبعیض، طبیعتاً ممکن نخواهد بود.

این امتناع جنابعالی از شنیدن مطالبات و انتقادات در حالی است که تنها تیتر انتقادات و پرسش‌هایی که از عملکرد شما و دستگاه زیرمجموعه‌تان در دورۀ شما مطرح است، خود می‌تواند نامۀ بلند بالای چندین صفحه‌ای باشد. حال، علی‌رغم این ناملایمات و برخوردهای سلبی، جنبش عدالت‌خواه دانشجویی وظیفۀ خود می‌داند بخشی از مهم‌ترین انتقادات، مطالبات و پرسش‌های خود را به‌طور خلاصه برای شما بیان کند و انتظار پاسخ‌گویی صریح، شفاف و جامع برای همۀ آن‌ها را دارد. اهم این انتقادات و مطالبات به قرار ذیل اند:


۱-    تغییر پارادایم قوۀ قضائیه از برخورد و مبارزه با فساد به رویکردی به نفع مفسدین اقتصادی صاحب قدرت،  اعادۀ دادرسی این مفسدین و صدور احکام جدیدی که مجازات قانونی آن‌ها را تخفیف داده یا بعضاً حتی آن‌ها را تبرئه کرده است!
۲-    از سرگرفتن برخوردهای قهری و سلبی با فعالان سیاسی و اجتماعی و حتی مسئولین فسادستیز
۳-    اراده برای گسترش حوزۀ نفوذ و اختیارات حفاظت و اطلاعات قوۀ قضائیه و تبدیل آن به یک سازمان امنیتی
۴-    نقش و تأثیر ضابطین قضایی در جهت‌دهی به پرونده‌ها و صدور احکام
۵-    عمل نکردن به سند تحول قوۀ قضائیه که رهبری دو سال مداوم است بر اجرای آن تأکید می‌کند
۶-    شفاف نبودن دادگاه‌ها و احکام 
۷-    برخوردهای دوگانه در دستگیری و مجازات برخی اشخاص ذی‌نفع با مردم عادی
۸-    لزوم شفافیت کامل جزئیات پرونده و محاکمۀ فساد پسران معاون اول قوۀ قضائیه 
۹-    محصور ماندن دستگاه قضا در حلقۀ مدیران قدیمی و تکراری 
۱۰-  محدود کردن و قدرناشناسی از قضات شجاعی که نماد مبارزۀ با فساد و مفسدان بودند
۱۱-   لزوم شفافیت فاجعۀ ۸ مهر ۱۴۰۱ شهر زاهدان و برخورد با مقامات و مسئولین متخلف و مجرم در این ماجرا
۱۲-   برگزاری دادگاه و محاکمۀ مسببین و مقامات مجرم در ماجرای آبان ۹۸،
۱۳-   مداخلات و اعمال نفوذ اشخاص مختلف در محاکمات و صدور احکام
۱۴-    نداشتن ارتباط مستمر با نخبگان، صاحب‌نظران و دانشجویان و محروم شدن قوه از نقد
۱۵-   رسیدگی به ترک فعل مسئولین و پیگیری حقوق عامه و قوانین مرتبط با آن از جمله قانون هوای پاک و گزارش تمام این رسیدگی‌ها به مردم
۱۶-  گسترش آزادی‌های مشروع از جمله آزادی تجمعات و اعتراضات
۱۷-    ارائۀ گزارش جامع و شفاف از نتایج تحقیق و تفحص‌های صورت گرفته در مجلس که به قوۀ قضائیه ارجاع شده است
۱۸-   ارائۀ گزارش وضعیت زندان‌ها و امکان بازدید دانشجویان، حقوقدانان و سازمان‌های مردم نهاد از زندان‌ها 
۱۹-  آمارگرایی و ذبح کیفیت برای کمیت
۲۰-   رسانه‌های غیرحرفه‌ای، منفعل و واکنشی قوۀ فضائیه با جوابیه‌ها و اطلاعیه‌هایی ناقص و شبه بولتن توأم با پرخاشگری و تحریف
آقای اژه‌ای، ما نافی اقدامات مثبت شما و از آن بیشتر صحبت‌های درست شما نیستیم. اما مجیز گویان شما بسیارند و آنچه شما به آن

نیاز دارید نقدهای دلسوزانه است که متأسفانه خود را از آن محروم می‌کنید. صحبت‌ها و تذکرات شما خوب است اما تا زمانی که اجرایی نشود، عمر آن در حد همان چند ساعتی است که در فضای مجازی منتشر می‌شود.

رویۀ فعلی قوۀ قضائیه، به همان تجارب تلخی که سال‌ها قبل نیز شاهد آن بودیم منتهی می‌شود و بار دیگر بدبینی به نظام مقدس جمهوری اسلامی را افزایش داده و چهرۀ قوۀ قضائیه و قضات زحمتکش آن را مخدوش می‌کند.

در پایان، از شما و قوه‌ای که به تعبیر مقام معظم رهبری «قوۀ بسیار حساس قضائی» است می‌خواهیم که آستانۀ تحمل و نقدپذیری خود را بالاتر برده، از پاسخ‌گویی و شفافیت فرار نکرده و خط قرمزی جز چشاندن طعم شیرین عدالت به مردم نداشته باشید و به‌جای تلاش برای ساکت کردن منتقدین، مردم را اقناع کنید.
و آخر دعوانا أن‌الحمد لله ربّ ‌العالمین
جنبش عدالت‌خواه دانشجویی

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۷ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۱۹
  • دسته‌بندی: تشکل‌های دانشجویی
  • کد خبر: 1402091712003
  • خبرنگار : 71970