به گزارش ایسنا، شارل میشل، رئیس شورای اروپا در شبکه اجتماعی ایکس (توییتر سابق) نوشت: از توافق میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان که دستاوردی بزرگ است، مسرور هستم.
به گزارش اسپوتنیک، باکو و ایروان پنجشنبه یک بیانیه مشترک امضا کردند که در آن آزادسازی ۳۲ عضو نیروهای مسلح ارمنستان توسط جمهوری آذربایجان را نشانهای از تمایل طرفین برای عادیسازی روابط و حصول یک معاهده صلح بر مبنای حق حاکمیت و تمامیت ارضی دو کشور دانستند.
شارل میشل در پیام خود نوشت: به طور ویژه از آزادسازی بازداشتشدگان و گشایش بیسابقه در گفتگوهای طرفین استقبال میکنم.
او در ادامه اظهار کرد که برقراری و تقویت گفتگوی دوجانبه میان باکو و ایروان همواره یکی از اهداف اتحادیه اروپا بوده است و دستاوردی که بهتازگی حاصل شده، گامی کلیدی است.
میشل در انتها از رهبران جمهوری آذربایجان و ارمنستان خواست تا هرچه زودتر معاهده صلح را نهایی کنند.
روز گذشته نیز دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا در جریان سفرش به جمهوری آذربایجان گفت، وزیر خارجه آمریکا انتظار دارد که همتایان ارمنستانی و آذربایجانیاش برای انجام گفتوگوهای صلح به واشنگتن سفر کنند.
«جیمز اوبرایان» دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور اروپا و اوراسیا ضمن اشاره به «دیدارهای مثبت و سازنده» در باکو، این موضوع را در شبکه اجتماعی ایکس در قالب پستی منتشر کرد.
او نوشت: همانگونه که در دیدار با الهام علیاف، رئیسجمهور جمهوری آذربایجان عنوان کردم، ایالات متحده آمریکا از سفر رئیس بانک مرکزی و رئیس انرژی این کشور به واشنگتن استقبال میکند.
همچنین چند روز پیش وزیر خارجه آمریکا با رئیسجمهور جمهوری آذربایجان و نخستوزیر ارمنستان در مورد احتمال امضای معاهده صلح میان این دو کشور گفتوگو و رایزنی کرد.
«متیو میلر» سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا با انتشار بیانیهای عنوان کرد: آنتونی بلینکن از تعهد الهام علیاف برای توافق صلحی بادوام میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان استقبال کرده است.
در ماه سپتامبر، جمهوری آذربایجان در یک حمله برقآسا کنترل قرهباغ را به دست گرفت و تقریبا همه ساکنان محلی را وادار به فرار به ارمنستان کرد. بیش از ۱۰۰ هزار الی ۱۲۰ هزار نفر جمعیت ارمنی قرهباغ تا پایان سپتامبر این منطقه را ترک کردند. مقامات قرهباغ اعلام کردند که جمهوری خودخوانده قرهباغ را که به رسمیت شناخته نشده، از اول ژانویه ۲۰۲۴ وجود نخواهد داشت.
ایروان و باکو در سال ۲۰۲۲ با میانجیگری روسیه، اتحادیه اروپا و ایالات متحده درباره توافق صلح آینده گفتوگو کردند. هم «نیکول پاشینیان» نخستوزیر ارمنستان و هم «الهام علیاف» گفتهاند که یک معاهده صلح ممکن است تا پایان سال جاری میلادی امضا شود.
انتهای پیام