مریم جلالی ظهر امروز ۱۶ آذرماه در جلسه شورای راهبردی شهرها و روستاهای ملی و جهانی صنایع دستی استان کرمان اظهار کرد: سالهاست که از نبود تصویر شفاف صنایع دستی در سپهر توسعه رنج میبریم و در گذشته به صورت یک امر تزئینی به آن نگاه میشد و در حال حاضر به امر موزهای تبدیل شده است.
وی بر لزوم تکمیل زنجیره صنایع دستی تاکید کرد و افزود: محصولات صنایع دستی باید دارای کیفیت و استاندارد لازم داشته باشند ضمن آنکه بستهبندی آن باید شکیل باشد.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی فقدان ادبیات گفت و گو را یکی از مهمترین مشکلات حوزه صنایع دستی دانست و عنوان کرد: آیا دانش بنیانتر از گلیم شیرکی پیچ داریم؟ این محصول نشاندهنده هوش و استعداد گذشتگان ماست.
وی اقتضائات مشتری، بازاریابی و سازمان و تولید را از دیگر زنجیرههای تکمیل صنایع تولید برشمرد و اظهار کرد: صنایع دستی یک امر زیستی است.
جلالی با بیان این مطلب که منافع فردی و بخشی در حوزه صنایع دستی هرگز در خدمت منافع ملی نبوده است، تاکید کرد: منافع بخشی باید در خدمت منافع ملی باشد.
وی در ادامه بیان کرد: پیمان سپاری ارزی بزرگترین مانع صادرات بود و اکنون برداشته شده است اما در صادرات این محصولات موفق نبودهایم زیرا دانش ما در حوزه صادرات کافی نیست.
معاون صنایع دستی وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی با اعلام این خبر که در حال تدوین سند توسعه صنایع دستی هستیم، تصریح کرد: در معرفی محصولات صنایع دستی ضعیف هستیم و متاسفانه زنجیره ارزش افزوده صنایع دستی در هیچ کدام از استانها کامل نیست.
جلالی خطاب به فعالان صنایع دستی گفت: افق دید خود را گسترده کنید. همه شهرهای ملی و جهانی صنایع دستی با یکدیگر در ارتباط باشند و با چنین شبکهای میتوان در حوزه صنایع دستی تحول ایجاد کرد.
وی بیان کرد: در حال مذاکره با رایزنهای اقتصادی و فرهنگی ایران در کشورهای دیگر و رایزنهای کشورهای دیگر در ایران هستیم.
انتهای پیام