به گزارش ایسنا، همزمان با تحولات در منطقه، ارتش گویان روز چهارشنبه یک بالگرد «بِل ۴۱۲ EPI» را که حامل پنج مقام ارشد بود به منطقه مرزی اعزام کرد. این بالگرد در شهرک «اولیو کریک» در غرب گویان سوختگیری کرد، سپس به پرواز درآمد و در منطقه جنگلی دورافتاده ناپدید شد.
«عمر خان» فرمانده ارتش گویان گفت که هیچ نشانهای وجود ندارد که این بالگرد توسط همسایه آنها در شمال ساقط شده باشد.
وی افزود: ما هیچ اطلاعاتی نداریم که نشان دهد هواپیماهای ونزوئلا در آن منطقه پرواز کردهاند. حدس و گمان چیزی نیست که من بخواهم وارد آن شوم. اولویت ما حفظ جان افسران ما است. همچنین دولت ایالات متحده روز پنجشنبه در عملیات جستوجو به ما کمک خواهد کرد.
بر اساس گزارش روزنامه اسپانیایی «ال پائیس» رئیسجمهور ونزوئلا، نیروهای خود را به منظور آمادهسازی برای الحاق ۱۶۰ هزار کیلومتر مربع از اراضی غنی از نفت و مواد معدنی موسوم به «اسکیبا» به مرز با گویان اعزام کرده است.
«عرفان علی» رئیسجمهور گویان هم عصر سهشنبه گفت «تحولات خطرناک» منطقه را با آمریکا، برزیل و انگلیس بررسی کرده است.
او مدعی شده تصمیم ونزوئلا برای الحاق دو سوم این کشور به خاک خود، «نقض آشکار حقوق بینالملل است».
روز دوشنبه مقامهای انتخابات ونزوئلا اعلام کردند اکثریت رایدهندگان در یک رفراندوم غیر الزامآور درباره اسکیبا، الحاق این منطقه به ونزوئلا را تایید کردند.
«نیکلاس مادورو» رئیسجمهور وزنوئلا نیز به پارلمان گفت تا قانونی را برای حفاظت از منطقه مورد مناقشه بین این کشور و گویان تصویب کنند تا یک ایالت جدید ایجاد شود.
مادورو گفت: یکی از اهداف کلیدی، یک قانون اصلی در حفاظت از منطقه مورد مناقشه گویان-اسکیبا، تحقق تصمیمی است که بسیاری از نسلهای ونزوئلا در آرزوی ایجاد یک ایالت جدید بودهاند. این ایالت، بیست و چهارمین ایالت ونزوئلاست.
اختلاف ونزوئلا و گویان بر سر اسکیبا به دوران استعماری باز میگردد اما طی سالها آتش زیر خاکستر بود تا اینکه شرکت نفتی آمریکایی «اکسان موبیل» در سال ۲۰۱۵ در این منطقه ذخایر عظیم نفتی را کشف کرد. از آن زمان، دولت گویان روند مناقصه اکتشاف نفت در آبهای اسکیبا را توسعه داده و این اقدام با واکنش ونزوئلا مواجه شده است.
کاراکاس معتقد است گویان با پیوستن نیروهای «فرماندهی جنوبی آمریکا» در حال تهدید ثبات منطقه است.
در سال ۱۸۴۵ پادشاه اسپانیا استقلال ونزوئلا که شامل منطقه اسکیبا میشد را بعد از سالها جنگ ونزوئلاییها بر سر آزاد شدن از حاکمیت استعماری اسپانیا به رسمیت شناخت اما در سال ۱۸۹۹ طبق سند «حکمیت پاریس» این وضعیت تغییر کرد و این منطقه تحویل بریتانیا شد.
برزیل نیز که همسایه این ۲ کشور است، اعلام کرده «اقدامات دفاعی» را در طول مرزهای شمالی خود تشدید کرده است.
انتهای پیام