حسینی در جمع دانشجویان قم:

 دانشجوی تراز انقلاب حق‌طلب، مبارز، فعال، منصف، پرسشگر و مطالبه‌گر است

 معاون رئیس‌جمهور به مناسبت روز دانشجو در جمع صمیمی و پرشور دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قم حضور یافت و ضمن شنیدن انتقادها و پیشنهادهای نمایندگان تشکل‌های دانشجویی به سؤالات دانشجویان در زمینه‌های مختلف پاسخ داد.

به گزارش ایسنا، سید محمد حسینی در جمع دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی قم که با همت جامعه اسلامی دانشجویان برگزار شد، با تبریک روز دانشجو با بیان اینکه با محافل دانشجویی مأنوس است و هیچ موقع ارتباطش با دانشگاه و دانشجویان قطع نشده است سؤال یکی از دانشجویان که چرا مسئولان فقط در روز دانشجو و انتخابات به یاد دانشجو می‌افتند، اظهار داشت: حضور در جمع دانشجویان و باز کردن گره‌های ذهنی و پاسخ به سؤالات و شبهاتی را که با آن مواجه هستند، جزئی از وظایف و تکالیف خود می‌دانیم و ضرورت دارد همگان با چنین رویکردی با جوانان و دانشجویان گفت‌وگو کنند.

معاون رئیس‌جمهور در امور مجلس تأکید کرد: اعضای دولت در طول سال با دانشجویان ارتباط دارند و اخیراً هم با همت بسیج دانشجویی در هفته بسیج در یک روز ۱۳ عضو دولت در دانشگاه‌ها نشست دانشجویی داشتند که در نوع خود بی‌سابقه است. برخلاف سخنان این دانشجوی عزیز شخصاً در ۲۵ ماه گذشته در ۷۵ دانشگاه در نشست و اجتماع دانشجویان و اساتید شرکت داشتم و در پاییز سال گذشته که فضای برخی دانشگاه‌ها متشنج بود و در شرایطی که حتی بعضاً مسئولین دانشگاه هم حاضر به همراهی نبودند به جمع دانشجویان رفته و با آنان گفت‌وگو داشتم.

وی گفت: دولت ارتباط گسترده و عمیقی با دانشگاه و نخبگان دارد و در مقایسه با ۱۲ دولت بعد از انقلاب بیشترین اعضای هیات عملی در این دولت حضور دارند و رئیس‌جمهور هم همواره تأکید دارند که دولتمردان علاوه بر ارتباط با مردم کوچه و بازار، باید با اساتید، صاحب‌نظران، دانشجویان و نخبگان در ارتباط باشند.

حسینی برخورداری دانشجو از دانش و بینش سیاسی و داشتن تحلیل از شرایط و تحولات جهانی را حائز اهمیت دانست و تصریح کرد: اگر دانشجو بینش سیاسی داشته باشد کسی نمی‌تواند او را تحت‌تأثیر القائات سیاسی کاذب و نادرست قرار داده و از دانشجو برای اهداف سیاسی خود سوءاستفاده کند.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور تأکید کرد: دانشجوی تراز انقلاب، حق‌طلب، مبارز، منصف، فعال، پرسشگر و مطالبه‌گر است و انتخابات اسفند امسال فرصت مناسبی است که دانشجویان از مسئولین و نامزدهای مختلف دعوت کنند و از آنان درباره برنامه‌هایی که برای کشور دارند و کارهایی که تاکنون انجام داده‌اند سؤال کنند.

حسینی خطاب به دانشجویان تأکید کرد: اطمینان داشته باشید که دولت با تمام توان مشغول کار و خدمت است و اقدامات و فعالیت‌های بی‌وقفه رئیس‌جمهور و دولت سیزدهم با گذشته قابل‌مقایسه نیست البته همان‌طور که اشاره شد در اطلاع‌رسانی ضعف داریم که امیدواریم اساتید و دانشجویان بااحساس مسئولیت در جبران این خلاء کمک کنند.

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به سؤالی درباره گرانی و تورم اظهار داشت: مشی و مرام رئیس‌جمهور این نیست که مانند برخی از رؤسای جمهور دوره‌های گذشته مدام از نابسامانی شرایطی که دولت را تحویل گرفته سخن بگوید؛ اما واقعیت این است که متأسفانه به دلیل نبود تحرک لازم و رخوت و سستی و ترک فعل‌های متعدد، کاستی‌ها و کمبودهای فراوانی به این دولت به ارث رسیده است به‌نحوی‌که تنها در یک نمونه در شهریور ۱۴۰۰ مبلغ کسری بودجه ۴۸۰ هزار میلیارد تومان بود و در چنین شرایط نامناسبی دولت تلاش کرده با افزایش درآمدهای کشور از جمله فروش نفت با دورزدن تحریم‌ها، شناسایی و اخذ مالیات از کسانی که فرار مالیاتی داشته‌اند و فعال‌کردن حوزه سیاست خارجی و مبادلات تجاری، درآمدهای کشور را افزایش دهد تا کسری بودجه جبران شود.

وی مجلس گفت: دولت در حوزه سیاست خارجی سیاست متوازن و همسایگی را در دستور کار خود قرارداد و با پیوستن به دو سازمان مهم اقتصادی شانگهای و بریکس و بالغ بر ۲۴ سفر خارجی رئیس‌جمهور زمینه افزایش حجم و سطح روابط سیاسی و اقتصادی را فراهم کرد. این دولت برخلاف گذشته به دوگانه نادرست میدان و دیپلماسی دامن نزد و سیاست خارجی را با عزت، حکمت، اقتدار و صلابت به جلو برد.

حسینی خاطرنشان کرد: دولت می‌تواند منابع و درآمدهایی که به دست آورده را برای کسب رضایت مقطعی بین مردم توزیع کند؛ اما این دولت با آینده‌نگری ضمن حمایت از معیشت و اقتصاد اقشار مختلف، اجرای طرح‌های کلان و پیشران در حوزه‌های مختلف را در دستور کار خود قرار داده است که از آن جمله می‌توان به تکمیل فاز ۱۱ پارس جنوبی اشاره کرد که حدود ۲۰ سال به نتیجه نرسیده بود و با همت متخصصان ایرانی به بهره‌برداری رسید و می‌تواند سالانه ۵ میلیارد دلار درآمد داشته باشد همچنین در زمینه آبرسانی طرح‌های بزرگی در استان‌های مختلف اجرا کرده و طرح انتقال آب از خلیج‌فارس و دریای عمان را با جدیت پیگیری می‌کند.

معاون رئیس‌جمهور با تأکید بر اینکه دولت با قوت کنترل و کاهش تورم و نقدینگی را در دستور کار خود دارد، اظهار داشت: اگر چه نرخ تورم با اقدامات دولت تا حدودی کنترل و کاهش‌یافته است؛ اما باید توجه داشت که اگر یک دهه رشد اقتصادی منفی و یا زیر یک درصد و رشد نقدینگی و تورم چند سال پیاپی بی‌سابقه باشد، برای جبران آن لازم است چند سال مداوم رشد اقتصادی بالا مثلاً ۸٪ داشته باشیم و دولت با افزایش درآمدهای کشور و فعال‌کردن واحدهای تولیدی تعطیل و نیمه‌تعطیل با قوت در این مسیر گام بر می‌دارد و تاکنون بالغ بر ۶ هزار واحد تولیدی احیاء شده است.

وی با اشاره به توطئه‌های دشمنان برای آسیب‌زدن به اقتصاد کشور گفت: دشمنان همچنان که در حوزه فرهنگی و تبلیغی فعال هستند در بخش اقتصادی نیز در تلاش هستند تا خسارت وارد کنند و بخش مهمی از اتفاقات سال گذشته جنگ اقتصادی بود و در مقابل دولت مصمم است با اقدامات ایجابی، شرایط را بهبود بخشد و از طرفی جلوی رانت و فساد را بگیرد و در این راستا بازرسی ویژه رئیس‌جمهور با جدیت گزارش‌های تخلفات را مورد رسیدگی قرار داده و با آن برخورد می‌کند و در این زمینه دولت پیش‌گام است درحالی‌که درگذشته مورد داشتیم که تا آخرین لحظه از مدیران فاسد حمایت می‌شد، تا اینکه در محل کار دستگیر و روانه زندان می‌شد!

حسینی با اشاره به مشکل بیکاری فارغ‌التحصیلان گفت: بر اساس آمار رسمی نرخ بیکاری کاهش‌یافته است و در این زمینه حمایت از شرکت‌های دانش‌بنیان و توسعه کمی و کیفی آنها در دستور کار است و وزارتخانه‌هایی مانند نفت، صمت، بهداشت و نیرو مکلف شده‌اند از این شرکت‌ها حمایت و از ظرفیت آن‌ها استفاده کنند و به‌جای واردات بی‌رویه، خریدار محصولات دانش‌بنیان باشند.

معاون رئیس‌جمهور در پاسخ به سخنان یکی از دانشجویان درباره وجود اختلاف در تیم اقتصادی دولت اظهار داشت: تصمیمات اقتصادی دولت در جلسات شورای اقتصادی و دولت اتخاذ می‌شود و پس از جمع‌بندی به مرحله اجرا در می‌آید البته ممکن است در مرحله بررسی، اختلاف‌نظرهای کارشناسی وجود داشته باشد؛ اما وقتی به جمع‌بندی برسند همه از آن حمایت کرده و به اجرای آن کمک می‌کنند لذا نمی‌توان اختلاف‌نظر کارشناسی در مراحل اولیه را به معنای نبود صدای واحد در تیم اقتصادی دولت تعبیر کرد.

حسینی با اشاره به سخنان نماینده دانشجویان پزشکی گفت: دولت توجه خاصی به حوزه بهداشت و درمان دارد و در همین مدت چندین بیمارستان بزرگ در مناطق مختلف کشور افتتاح و در خدمت مردم قرار گرفته است درحالی‌که مراسم کلنگ‌زنی بعضی از این طرح‌ها مثل بیمارستان شهریار، ۳۴ سال قبل انجام شده است و در این دولت اما با همت والا و اختصاص اعتبارات لازم و با تلاش شبانه‌روزی تکمیل شدند.

معاون پارلمانی رئیس‌جمهور در پاسخ به انتقاد از انفعال دولت در مقابل مجلس به‌ویژه در خصوص استیضاح فاطمی امین و برکناری معاون وزیر کشور گفت: دولت در چارچوب وظایف خود با تأکید بر همدلی و همگرایی عمل می‌کند و مجلس هم وظایف و مسئولیت‌هایی برعهده دارد و اگر چه شاکله و کلیت مجلس نیروهای دلسوز و انقلابی هستند؛ اما بر اساس تشخیص خود عمل می‌کنند. دررابطه‌با برکناری معاون وزیر کشور هم باید گفت که گاهی اوقات برای اینکه تنش ایجاد نشود و فضای کشور آرام باشد باید در برخی موارد مصلحت بزرگ‌تر را در نظر گرفت.

حسینی تصریح کرد: مردم توقع دارند قوای سه‌گانه و نهادهای انقلابی با روحیه همگرایی کارهای بزرگی در رفع مشکلات انجام دهند. دولت سیزدهم همچنین بر مبنای مسئله‌محوری حرکت می‌کند و برنامه تحول دولت و برنامه هفتم را براساس رفع مشکلات اساسی و غلبه بر چالش‌ها تدوین کرده است.

معاون رئیس‌جمهور درباره میدان دادن به جوانان و دانشجویان گفت: دولت سیزدهم از نظر رویکرد جوان‌گرایانه و استفاده از جوانان نخبه و دانشگاهی قابل‌مقایسه با گذشته نیست، البته نباید نگاه افراطی داشت؛ لذا دولت معتقد است که هم باید از نیرو، نشاط، ابتکار و خلاقیت جوانان و هم از تخصص و تجربه پیش‌کسوتان استفاده کرد چرا که نمی‌توان سرمایه‌های انسانی را که بزرگ‌ترین سرمایه یک کشور است کنار گذاشت و هم اکنون چند عضو مهم دولت از جوانان دهه شصت و هفتاد هستند.

حسینی به دانشجویان توصیه کرد خود را به علم و دانش و ایمان و تقوی مجهز کنند و همچنان که نسل قبل با ایثار و فداکاری توانست دشمن متجاوز را عقب رانده و کشور را در مسیر پیشرفت قرارداد شما هم با مهارت و دانش افزون‌تر بتوانید در این مسیر شتاب ایجاد کنید.

برپایه این گزارش، در این نشست دانشجویی، نماینده تشکل جامعه اسلامی ۱۵ خرداد، نماینده بسیج دانشجویی، نماینده جامعه اسلامی واحد پردیسان، نماینده کانون رستا حجاب و عفاف، نماینده علوم پزشکی و نماینده انجمن علمی حقوق در سخنانی دیدگاه‌ها، انتقادات و سؤالات خود را در محورهای توجه به اصلاح وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم، تقویت حوزه اطلاع‌رسانی دولت، نبود صدای واحد در تیم اقتصادی، توجه به نخبگان، انفعال دولت در قبال مجلس، دخالت نمایندگان در امور اجرایی، محدودیت‌های بیمه در حوزه سلامت، جوان‌گرایی، تقویت بودجه کانون‌های فرهنگی و توجه به کانون خانواده بیان کردند.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۱۵ آذر ۱۴۰۲ / ۱۷:۲۸
  • دسته‌بندی: دانشگاه‌های کشور
  • کد خبر: 1402091511136
  • خبرنگار : 71972