به گزارش ایسنا، مرتضی سالاری امروز در نشست خبری با بیان اینکه با وجود تلاش دشمن برای ایجاد مشکلات اقتصادی، قطار توسعه در کشور متوقف نشده است؛ گفت: ۱۰ درصد کل مرز دریایی در کشور و ۲۶ درصد استان در حوزه غرب هرمزگان است و ۹ بندر حاکمیتی در این حوزه قرار دارد. بندر لنگه نزدیکترین بندر به امارات و هاب سکوهای نفتی است؛ سال گذشته نزدیک به ۱۶۰ هزار دستگاه خودرو از این بندر انجام شد و ما رتبه نخست ترانزیت خودرو را در کشور داریم.
وی ادامه داد: رتبه نخست تردد شناورهای تجاری در کشور، رتبه اول تخلیه و بارگیری کانتینر یخچالی و رتبه نخست جابهجایی مسافر بینالمللی متعلق به بندر لنگه است. عملکرد سالانه بنادر ۲۱۵ میلیون تن است که از این میان ظرفیت بندر لنگه، ۱۰۰ میلیون تن و ۵۷ درصد از کل است.
مدیر بنادر و دریانوردی غرب هرمزگان و بندر لنگه با اشاره به مطالعه بندر جدید لنگه، بیان کرد: بندر فعلی لنگه ۲.۷ میلیون تن ظرفیت اسمی دارد که سال گذشته به ۱۰۰ درصد این ظرفیت رسیدیم، با توجه به اینکه امکان توسعه بندر از پسکرانه وجود نداشت و با توجه به تاکید مقام معظم رهبری به توسعه دریامحور، مطالعه بندر جدید لنگه را در دستور کار قرار دادیم.
سالاری به دلیل وجود چالشها و مخاطرات محیط زیستی، پیشبینی تقاضای بار در افق طرح به میزان ۸.۷ میلیون تن و عدم پاسخگویی ظرفیت بندر موجود و الزامات بالادستی و تاکید بر توسعه دریامحور و بهحرکت درآوردن پیشرانهای حوزه اقتصاد، بهدنبال ایجاد این بندر جدید هستیم که در ۳۳ کیلومتری بندر فعلی حادث میشود. اراضی که برای بندر جدید لنگه در نظر گرفته شده بیش از ۱۵۰۰ هکتار است، آبخور بندر فعلی ۵.۵ متر است و بندر جدید ۱۳ متر خواهد بود، طول اسکلهها پنج برابر خواهد شد.
بهدنبال از سرگیری سفرها به عمان از بندر باهنر
همچنین محمد احمدیزاده -معاون عملیات بنادر و دریانوردی شرق هرمزگان و بندر شهید باهنر- گفت: بندر باهنر در شرق هرمزگان، پنج بندر زیرمجموعه دارد از جمله حقانی، هرمز، تیاب سیریک و جاسک. بندر باهنر در حال حاضر به شارجه سفر دارد و بهدنبال از سرگیری سفرها به عمان هستیم.
وی ادامه داد: بزرگترین مشکل ما بحث شناور است برای اینکه هزینه تمامشده سفر کم شود، از این بنادر تا ابوموسی ۱۱۰ مایل فاصله و تا عمان ۵۷ مایل فاصله داریم و از این رو ایجاد سفرهای دریایی به عمان برایمان اهمیت دارد.
انتهای پیام