به گزارش ایسنا، سایت روزنامه العربی الجدید به نقل از منابع آگاه اعلام کرد، در مقابل تلاشهای مصر برای توقف جنگ غزه یک طرح اسرائیلی برای بعد از پایان عملیات نظامی در غزه وجود دارد.
این طرح شامل انتقال تدریجی تعداد زیادی از ساکنان غزه که احتمالا یک میلیون نفر باشند، به استانهای مصر است. این افراد میتوانند در مصر زندگی و کار کنند. فرصتهای شغلی نیز برای آنها در کشورهای شورای همکاری خلیج فارس یا حتی کشورهای اروپایی ایجاد میشود.
نگرانیهای مصر بعد از انتشار گزارشهایی درباره طرحهای غرب، آمریکا و رژیم صهیونیستی در خصوص کاهش تراکم جمعیت نوار غزه به ضرر مصر افزایش یافته است.
مصر بارها از طریق اظهارات علنی سیاسی با این طرحها مخالفت کرده است. طرح اصلاح شده در دوره زمانی طولانیتری و با اقدامات تدریجی انجام میشود. طوری که با مخالفت دستگاههای مصری و نهاد نظامی این کشور روبرو نشود. صهیونیستها در این راستا به توانایی مصر برای استقبال از صدها هزار آواره سوری به دنبال بحران در سوریه اشاره میکنند.
این منابع اعلام کردند، مانع اصلی در اجرای این طرح مخالفت دستگاههای حاکم مصر است. طرفهای غربی و آمریکایی در حال حاضر تلاش میکنند تا دستگاههای مصری به ویژه نهاد نظامی این کشور را به قبول تدریجی این طرح و درآمدهای اقتصادی که با کمک اتحادیه اروپا، آمریکا و کشورهای شورای همکاری خلیج فارس خواهد داشت، قانع کنند.
مصر نگران ماهیت طرحهای رژیم صهیونیستی و آمریکا درباره وضعیت آینده غزه است. تلآویو به تعدادی از کشورها از جمله مصر درباره ایجاد منطقه حائل در اطراف نوار غزه اطلاع داده است.
این مسئله در واقع اشاره به طرحی برای کاهش مساحت کنونی نوار غزه به تقریبا نصف است. در حال حاضر ۲.۳ میلیون نفر در نوار غزه زندگی میکنند و این در حالی است که مساحت کنونی غزه ۳۶۰ کیلومتر است.
طرحهایی به قاهره ارائه شده است اما در حال حاضر به دلیل خشم مردم کشورهای عربی و مخالفت برخی نهادهای حاکم در داخل مصر با هرگونه طرحی برای اسکان ساکنان نوار غزه در سینا، اجرای این طرحها دشوار است.
بهرغم مخالفت مصر با طرحهای کوچاندن فلسطینیها به این کشور، اما طرحی وجود دارد که شامل تسهیل انتقال حدود یک میلیون و ۲۵۰ هزار تن از مردم غزه برای زندگی در مصر بدون مشخص کردن یک منطقه برای آنهاست. یعنی به گونهای که بین شهروندان مصری در استانهای مختلف و شهرهای جدید اسکان داده شوند. مثل اسکان دادن شهروندان یمنی، سوری و سودانی. این اقدام در ازای بسته امتیازهای اقتصادی گسترده صورت میگیرد.
در این راستا منابع مصری اعلام کردند، بهرغم اینکه هیئت شاباک بعد از فروپاشی مذاکرات تمدید آتشبس در روز جمعه گذشته مصر را ترک کرد، اما تماسهای رژیم اشغالگر با مسئولان مصری از آن زمان قطع نشده و از طریق کانالهای امنیتی ادامه دارد.
قاهره به امید احیای مذاکرات تمدید آتشبس و مذاکرات گسترده برای توقف کامل درگیریها کانالهای ارتباطی را قطع نکرده است.
در این راستا عصام عبدالشافی، استاد علوم سیاسی و روابط بینالملل گفت: طرح کوچاندن مردم غزه مسئله اصلی است که در حال حاضر تمام کشورهای غربی برای آن تلاش میکنند. ارائه ۱۰ میلیارد دلار به نظام مصر و اظهارات رئیس صندوق بینالمللی پول درباره حمایت از دولت مصر از طریق تمام راههای ممکن و چشمپوشی آمریکا از نقصهای صورت گرفته در پرونده حقوق بشری در مصر و معاملات سلاح و این استقبال گسترده از مصر، در راستای اجرای این طرح است.
وی گفت: آنچه اجرای این طرح را به تاخیر میاندازد جنگ غزه و پایداری مقاومت است. هرچه مقاومت پایداری کند و به گزینه جنگ و درگیری ادامه بدهد منجر به تعویق در اجرای این طرح میشود. هدف افراط در استفاده از زور از سوی رژیم صهیونیستی اجرای فوری و سریع طرح کوچاندن است. یکی از ستونهای طرح دولت مصر درباره ارتقای شبه جزیره سینا چگونگی اجرای طرح کوچاندن است. هرچند که این مسئله رسما اعلام نشده است. مصر در خصوص اسکان هشت میلیون و ۵۰۰ هزار نفر در شبه جزیره سینا صحبت کرد. در حالی که این رقم بسیار بالاست چرا که تعداد ساکنان سینا از سال ۱۹۷۳ تاکنون بیشتر از یک میلیون نفر نبوده است. ما درباره ۵۰ سال صحبت میکنیم و تعداد ساکنان بیش از یک میلیون نفر نیست. پس چگونه این تعداد در یک زمان در این منطقه اسکان داده میشود. از اینجا میتوان فهمید که این مسئله با دستور کارهای خارجی و طرح کوچاندن فلسطینیها در ارتباط است.
عبدالشافی درباره آتشبس احتمالی گفت: ممکن است آتشبس جدید در نوار غزه محقق شود چرا که ما در مقابل یک جنگ فرسایشی هستیم که وارد سومین ماه خود شده است. ادامه جنگ نیز ممکن است چرا که اگر جنگ متوقف شود این مسئله بر اوضاع داخلی اسرائیل تاثیر خواهد گذاشت و بحران را وارد کابینه افراطی نتانیاهو میکند. این مسئله منجر به تنشها و بیثباتی داخلی میشود. این مسئله باعث میشود نتانیاهو بخواهد جنگ را تا زمان طولانیتری برای تحقق "پیروزی" ادامه بدهد.
همچنین میریت مبروک، مدیر برنامه مصر در مرکز خاورمیانه در واشنگتن گفت: اسرائیل میخواهد این طرح را تبلیغ کند که این یک مهاجرت اجباری نیست. اسرائیلیها نمیخواهند فلسطینیها در سینا باشند بلکه میخواهند در جامعه مصر پخش شوند چرا که حضور آنها در سینا به نفع اسرائیل نیست. مصر و تمام اعراب با این طرح مخالفت میکنند چرا که اگر فلسطینیها از غزه خارج شوند اسرائیل دیگر اجازه بازگشت آنها را نمیدهد و این یک طرح اسرائیلی است. اسرائیل میخواهد فلسطینیها را به سمت جنوب غزه ببرد تا تنها مکانی که برای آنها بماند مصر باشد اما این طرح خطرات شدیدی دارد چرا که آنها نمیدانند که اگر بیش از حد لازم بر مصر فشار بیاورند این مسئله امنیت کل منطقه را تهدید میکند.
انتهای پیام