امیرعبداللهیان پاسخ داد:

چرا کنوانسیون دریای خزر هنوز در مجلس شورای اسلامی تصویب نشده است؟

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با تاکید بر اینکه آمریکایی‌ها و اسراییلی‌ها قادر نیستند که حماس را از بین ببرند و نمی‌توانند جای ملت فلسطین تصمیم بگیرند، گفت: جنگ هیچ ثمری برای آمریکایی‌ها و صهیونیست‌ها به همراه نخواهد داشت.

به گزارش ایسنا، حسین امیرعبداللهیان سه‌شنبه بعد از شرکت در نشست سالانه وزیران امور  خارجه کشورهای ساحلی دریای خزر به مسکو و در پایان سفر یک روزه‌اش به روسیه در جمع خبرنگاران ایرانی در پاسخ به سؤالی  در مورد روابط ایران و آذربایجان با توجه به دیدار اخیرش با وزیر امور خارجه این کشور همسایه گفت:‌ در دیدار اخیر آقایان رئیسی و الهام علی‌اف توافق خیلی خوبی برای توسعه همه‌جانبه روابط در بخش اقتصادی، گشایش کریدورها، همکاری‌های تجاری و تکمیل پروژه‌های نیمه کاره‌ای که بین دو کشور وجود دارد، انجام شد.

این دیپلمات عالی‌رتبه جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: از سال گذشته نیز اقدامات اجرایی برای تحقق تکمیل پروژه‌ها شروع شد و روسای جمهور دوکشور نیز بر انجام هر چه سریع‌تر آن تأکید کردند لذا روابط دو کشور در یک مسیر درستی قرار دارد.

امیرعبداللهیان به دیدار امروزش با وزیر امور خارجه آذربایجان اشاره کرد و افزود: امروز در دیدارم با آقای جیحون بایراموف وزیر خارجه جمهوری آذربایجان توافق کردیم که بایستی روابط دو کشور  در همه ابعاد فعال شود و از یک روابط متوازن اقتصادی، فرهنگی، سیاسی، امنیتی و گردشگری برخوردار باشیم که آن ابعادی که سرعت پیشرفت آن کمتر بوده را بتوانیم شتاب بیشتری ببخشیم.

امیرعبداللهیان در پاسخ به سوال دیگری درخصوص امضای بیانیه مشترک به بین وزیران امور خارجه ایران و روسیه درباره همکاری‌های دو کشور جهت مقابله با تحریم‌ها و اقدامات قهرآمیز یکجانبه آمریکا علیه دیگر کشورها از جمله علیه تهران و مسکو تصریح کرد؛ امروز بیش از ۲۶ کشور در دنیا تحت تحریم‌های یکجانبه آمریکا و غرب قرار دارند و جمهوری اسلامی ایران از حدود سه سال پیش ابتکاری را روی میز قرار داد که کشورهایی که تحت تاثیر تحریم‌های ظالمانه و اقدامات یکجانبه آمریکا و یا برخی از کشورهای غربی قرار دارند بتوانند بلوک و یا اتحادیه‌ای را ایجاد کنند که در آن چارچوب مقابله منظم و سازمان‌یافته‌ای با طرف‌های تحریم‌کننده انجام شود و از طرف دیگر بتوان اقدامات آنها را در راستای رفاه و پیشرفت هر چه بیشتر کشورهای تحریم شده خنثی‌سازی کرد و  حربه تحریم از دست کشورهای تحریم کننده خارج شود و سند امضای شده امروز در مسکو بین ایران و روسیه در همین راستا بود.

امیرعبداللهیان در پاسخ به پرسش دیگری در مورد کنوانسیون رژیم حقوقی دریای خزر و اظهارت امروز وی در مورد این کنوانسیون در نشست وزیران امور خارجه کشورهای ساحلی خزر  در مسکو گفت: ما درخصوص دریای خزر الان یک اولویت داریم و اینکه هر پنج کشور از دریای خزر به عنوان دریای دوستی بتوانند حداکثر منافع اقتصادی را داشته باشند و از دریای خزر برای توسعه همکاری‌های اقتصادی و رفت و آمدها و تکمیل ظرفیت‌های ترانزیتی استفاده شود.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط ادامه داد: در حوزه مباحث امنیتی دریای خزر  از  گذشته موافقتنامه‌ای به امضا رسیده که امروز بر ضرورت تکمیل و اجرای آن موافقتنامه تأکید شد.

وی در ادامه در پاسخ به این پرسش ما اکنون در این ارتباط باچه مشکلی روبرو هستیم؟ توضیح داد: کنوانسیون دریای خزر در گذشته به امضا رسیده و در پارلمان‌های چهار کشور ساحلی خزر عضو این کنوانسیون به امضا رسیده است ولی ما در ایران هنوز در  مجلس شورای اسلامی این کنوانسیون را تصویب نکرده‌ایم.

وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در توضیح چرایی عدم امضای این کنوانسیون در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بر مبنای توافق صورت گرفته پنج کشور ساحلی دریای خزر باید با یک روش مورد توافق ابتدا خط مبدا را ترسیم کنند تا نحوه بهره‌برداری از دریای خزر برای همه کشورها کاملا روشن باشد. مشکلی که در مورد ایران وجود دارد شکل سواحل ماست که متفاوت از سواحل چهار کشور دیگر است. همکاران من در بخش حقوقی وزارت خارجه و در مرکز حقوقی ریاست جمهوری این موضوع را با جدیت دنبال می‌کنند که به مکانیسمی برسیم که هم در چارچوب همکاری‌های دسته جمعی در حوزه دریای خزر برای همه قابل درک و فهم باشد و هم حداکثر منافع  ایران به ویژه منافع اقتصادی ما در دریای خزر در چارچوب نحوه ترسیم خط مبدا تامین شود.

امیرعبداللهیان همچنین در پاسخ به پرسشی در مورد آخرین تحولات غزه نیز گفت: الان در غزه و کرانه شاهد گسترش بمباران‌ها هستیم.

‌وی ادامه داد: در ابتدا رژیم اسرائیل اعلام کرده بود که ما قصد تغییر بافت جمعیتی و انتقال مردم غزه را نداریم، این در حالی است که اسناد و رفتار اسرائیل کامل نشان می‌دهد که آنها از ابتدای این جنگ به دنبال کوچ اجباری مردم غزه به بخش‌هایی از صحرای سینا در مصر بودند ولی بعد از  فشارهای بین‌المللی و موضع صریح آقای عبدالفتاح السیسی رئیس جمهور مصر در مخالفت با این موضوع و تاکید وی مبنی براین که فلسطینی‌ها در سرزمین خود باقی بمانند، صهیونیست‌ها اعلام کردند که به دنبال انتقال مردم از شمال غزه به جنوب غزه برای مصون ماندن آنها از عملیات‌ها هستند.

امیرعبداللهیان ادامه داد: بعد از اینکه بخشی از مردم را به جنوب غزه منتقل کردند، البته بیش از ۶۰ درصد مردم غزه علیرغم بمباران‌های شدید و وحشیانه حاضر نشدند از شمال به جنوب مهاجرت کنند، در این مرحله، صهیونیست‌ها مردمی که در جنوب غزه هستند را مورد بمباران قرار می‌دهند.

وی افزود: همزمان آمریکایی‌ها نیز با اعزام آقایی به نام «مک گور» دستیار خاورمیانه‌ای شورای امنیت ملی آمریکا به منطقه به او ماموریت دادند راجع به غزه پساجنگ طرح ارائه دهد.

امیر عبداللهیان با اتتقاد شدید از این رفتار و سیاست آمریکایی ها اظهار کرد:‌ آمریکا فکر می‌کند می‌تواند به جای مردم فلسطین برای نحوه اداره غزه پساجنگ تصمیم بگیرد. معتقدیم حماس امروز در اوج محبوبیت قرار دارد. در گفت‌وگوهایم با برخی وزیران امور  خارجه کشورهای  در روزهای گذشته حتی وزیران خارجه‌ای که نسبت به موضوع فلسطین تحفظاتی داشتند از آنها به صراحت شنیدیم که می‌گفتند ما باور داریم که اگر امروز انتخابات در بین فلسطینی‌ها برگزار شود، محبوب‌ترین جریان فلسطینی، حماس است و حماس رای اول را برای اداره سرزمین‌های فلسطین به دست می‌آورد.

وی تاکید کرد: آمریکایی‌ها باید دست از ادامه خطای راهبردی خود بردارند. آنها و صهیونیست ها قادر نیستند حماس و مقاومت را از بین ببرند ، آنها قادر نیستند به جای مردم فلسطین و غزه تصمیم بگیرند. آنها باید  فلسطین را به فلسطینی‌ها واگذار کنند  و یک شکست منطقه‌ای بزرگ دیگر را برای آمریکا آن هم در آستانه انتخابات ریاست جمهوری این کشور به جا نگذارید.

امیرعبداللهیان در ادامه صحبت های خود با اشاره به توان جریان مقاومت فلسطین گفت: ما براساس اطلاعاتی که از رهبران مقاومت در منطقه به صراحت دریافت کردیم، مقاومت توان بالایی دارد برای اینکه ماه‌ها بتواند این وضعیت را تاب‌آوری کند و حملات روزانه و شبانه خودش را در پاسخ به جنایات صهیونیست‌ها ادامه دهد.

وی در پایان صحبت‌های تاکید کرد: جنگ هیچ ثمره‌ای برای آمریکا و صهیونیست‌ها نخواهد داشت.

انتهای پیام

  • سه‌شنبه/ ۱۴ آذر ۱۴۰۲ / ۲۳:۰۱
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402091410428
  • خبرنگار : 71038