دکتر کیوان خاصی در گفت و گو با ایسنا، با اشاره به شیوع بیماریهای واگیر تنفسی در فصول سرد سال گفت: از جمله این بیماریها، بیماری آنفلوآنزای پرندگان است.
وی افزود: این بیماری، یک بیماری تب دار، حاد ویروسی و واگیر دار است که ابتلا به آن با علائمی مانند تب، سردرد، درد عضلانی، تعریق، آبریزش بینی، گلودرد و سرفه همراه است.
خاصی خاطرنشان کرد: ویروس آنفلوانزای پرندگان از طریق ترشحات تنفسی و مدفوع دفع شده پرندگان، باد، تخم پرندگان آلوده، کود حیوانی و وسایلی مانند لباس، کفش و ... که به ترشحات تنفسی و مدفوع پرندگان آلوده آغشته باشد، در محیط پخش می شود.
خاصی رعایت نکات بهداشتی را از مهمترین اقدامات برای پیشگیری از ابتلا به بیماری آنفلوانزای فوق حاد پرندگان عنوان کرد و افزود: اولین نکته بهداشتی در این زمینه عدم تماس با پرندگان است و در صورت تماس افراد باید دست ها را با آب و صابون به مدت ۳۰ ثانیه بشویند.
وی افزود: همچنین توصیه می شود در روستاها افراد به پرندگان نزدیک نشده و از تماس کودکان با آنها جلوگیری کنند.
وی افزود: توصیه دیگر در این زمینه خودداری از خرید مرغ زنده است و افراد باید مرغ و تخم مرغ مورد نیاز خود را از مراکز معتبر تهیه کنند.
خاصی گفت: افراد باید از مرغ های آماده یا منجمد بسته بندی شده با مجوز بهداشتی استفاده کرده و محل نگهداری گوشت مرغ و تخم مرغ خام در یخچال را از دیگر مواد غذایی جدا کنند.
رییس گروه بیماری های واگیر استان همچنین استفاده از دستکش و ماسک هنگام ذبح، پرکنی و آماده سازی پرندگان برای طبخ را ضروری دانست.
وی با تاکید بر خودداری از شکار پرندگان مهاجر مانند مرغابی، غاز، قو و ... گفت: از خرید و فروش، نقل و انتقال، ذبح و پرکنی پرندگان به خصوص پرندگان مهاجر جلوگیری شود.
وی همچنین توصیه کرد: افراد هرگونه بیماری و یا مرگ پرندگان را به سرعت به سامانه ۱۵۱۲ سازمان دامپزشکی و یا ۱۹۰ مرکز بهدشت استان گزارش دهند.
خاصی هشدار داد: اگر افراد پس از تماس با پرندگان مریض و یا مرده، علایم بیماری از قبیل تب، گلو درد، سرفه و ... را مشاهده کردند، در سریعترین زمان ممکن به مراکز بهداشتی و درمانی مراجعه کنند.
وی افزود: خوشبختانه امسال هیچ موردی از این بیماری در واحدهای صنعتی پرورش طیور استان مشاهده نشده، اما رعایت موارد بهداشتی الزامی است.
انتهای پیام