روحالله خدابندهلو در گفتوگو با خبرنگار ایسنا، با اشاره به اقدامات بهزیستی برای جلوگیری از بروز معلولیتها، اظهار کرد: پیشگیری از شیوع معلولیتها، یکی از مهمترین برنامههای بهزیستی است. مشاورههای ژنتیک بهزیستی برای قبل از ازدواج (بویژه در ازدواج فامیلی)، پیش از بارداری و هنگام بارداری و در خانوادههای با ریسک بالا از نظر بیماریهای ژنتیک و خانوادههای دارای معلولیت انجام میشود تا پیشآگهی و احتمال تولد نوزاد دارای معلولیت بررسی شود.
وی با اشاره به پرداخت کمکهزینه لازم برای انجام آزمایشهای ژنتیک به خانوادههای نیازمند، ادامه داد: برنامه آگاهسازی پیشگیری از معلولیت در راستای آگاهسازی زنان سرپرست خانوار جامعه هدف بهزیستی با رده سنی ۱۸ تا ۵۰ سال، افراد کمسواد و باسواد و فرزندانشان در پایههای دهم و یازدهم و سالمندان طراحی شده است.
او با بیان اینکه برنامه آگاهسازی در موضوعهایی مانند سلامت و پیشگیری از بیماری و معلولیت، سلامت دستگاه عضلانی - اسکلتی، سلامت بینایی و شنوایی، ژنتیک و بیماریهای ژنتیکی، پیشگیری از حوادث ترافیکی و غیرترافیکی، سوختگی و ... در قالب کتاب از طریق مشارکت مراکز مثبت زندگی اجرا میشود، افزود: آگاهسازی پیشگیری از معلولیتها در دوره سالمندی نیز در زمینه آشنایی بیماری استئو آرتریت، بیماری دیابت، بیماری قلبی و عروقی، سکته مغزی، آشنایی با بیماری دمانس و ... برای سالمندان اجتماعات محلی، اعضای بنیاد فرزانگان و سالمندان جامعه هدف بهزیستی و کمیته امداد برگزار میشود.
خدابندهلو با بیان اینکه در نیمه اول امسال بیش از ۲۵ هزار مورد غربالگری بینایی و شنوایی و مداخله بهنگام توسط بهزیستی انجام شده است، ادامه داد: در شش ماه اول امسال نزدیک به ۱۵ هزار کودک در مناطق شهری و روستایی غربالگری بینایی، نزدیک به هفت هزار نوزاد غربالگری شنوایی، ۵۰۰ کودک سه تا پنج سال غربالگری شنوایی و بیش از ۳۰۰ خانواده جامعه هدف بهزیستی مشاوره ژنتیک شدهاند.
وی با اشاره به خط مشاوره تلفنی ۱۴۸۰ بهعنوان یکی از بهترین، محرمانهترین و در دسترسترین راههای مشاوره متمرکز در بخش دولتی، اظهار کرد: بهزیستی در حوزه روانشناختی و ارتقای سلامت روان مراجعهکنندگان فعالیت دارد. ۳۰ مرکز و دفتر مشاوره و خدمات روانشناختی حضوری دولتی و غیردولتی در استان فعال است که ۱۱ مرکز بهصورت تخصصی در زمینه ازدواج و خانواده، کودکان با نیازهای ویژه، تحصیلی - تربیتی، کودک و نوجوان، سلامت جنسی خدماترسانی میکنند. در شش ماه اول سال، بیش از ۱۰ هزار جلسه مشاوره برای مراجعهکنندگان برگزار شد.
سرپرست بهزیستی استان زنجان افزود: بهزیستی در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی نیز اقداماتی انجام میدهد و در این حوزه میتوان به طرح مشارکت اجتماعی نوجوانان ایران (مانا)، طرح مشارکت اجتماعی زنان، طرح پیشگیری از خودکشی، طرح آگاهسازی دختران و زنان با تاکید بر خودمراقبتی، طرح توانمندسازی خانوادهمحور همیار مادر و کودک، طرح همیاران سلامت روانی اجتماعی در محلهها اشاره کرد.
انتهای پیام