به گزارش ایسنا، دکتر مصطفی جمالی - مدیر عامل سازمان انتقال خون در این جلسه، سازمان را تنها دستگاه حیاتی زیرمجموعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی دانست و گفت: در سراسر کشور باید امکانات ما به نحوی باشد که در زمان بحران یا حوادث در کمترین زمان و ترجیحا 30 دقیقه اول و با حداکثر توان، خون و فراورده مورد نیاز را به مجروح و حادثه دیده برسانیم.
جمالی افزود: هم اکنون زیرساختهای انتقال خون در بسیاری از نقاط کشور قدیمی و فرسوده است و در صورت بروز بحران، جایگزینی برای مراکز فرسوده انتقال خون نداریم و تجهیزات بسیاری از مراکز باید روز آمد سازی و نوسازی شود.
دکتر محمد حسن نامی دبیر شورای عالی و رئیس سازمان مدیریت بحران کشور نیز در این جلسه ضمن تشکر از سازمان انتقال خون و تاکید بر اهمیت این سازمان حیاتی و تاثیر گذار در نجات و سلامت بیماران گفت: با توجه به قابلیت های سازمان انتقال خون در انواع بحرانها و مخاطرات، زمینه های مشترکی برای سازمان انتقال خون و سازمان مدیریت بحران کشور وجود دارد و با توجه به تاثیر مهم خون به عنوان یک محصول بیولوژیک و بدون جایگزین در سلامت انسانها، در دسترس بودن آن در شرایط بحران ضروری است.
وی با اشاره به مخاطرات بحرانهای بیولوژیکی انسان ساز در دنیا گفت: خون در چنین بحرانهایی می تواند تاثیر گذاری و تاثیر پذیری زیادی داشته باشد که مستقیم بر سلامت انسانها اثر دارد و همکاری های مشترک پژوهشی در این رابطه در دراز مدت دستاوردهای خوبی را به همراه خواهد داشت.
نامی با اشاره به مدیریت مناسب تهیه و توزیع خون و فراورده های آن در کشور و رتبه های ارزنده کشورمان در عرصه ملی منطقه ای و بین المللی ابراز امیدواری کرد که انعقاد این تفاهم نامه به همکاری های اثر بخشی میان دو سازمان منجر شود.
در این جلسه سازمان مدیریت بحران کشور آمادگی خود را برای راه اندازی پویشی برای جذب اهدا کنندگان داوطلب با استفاده از بازوهای عملیاتی خود و سازمانها، نهاد ها و سمن ها اعلام کرد.
همکاری در بحث آموزش و پژوهش و ترویج فرهنگ اهدای خون از جمله مباحث مطرح شده در قالب این تفاهم نامه بود. همچنین تشکیل کمیته های استانی و کارگروه در دو سازمان برای پیگیری اجرای مفاد این تفاهم نامه مورد توافق قرار گرفت.
در این نشست سازمان مدیریت بحران کشور از سازمان انتقال خون دعوت کرد تا در رویداد بین المللی "مدیریت بحران، ایران قوی" که به زودی توسط آن سازمان برگزار خواهد شد، حضور پر رنگی داشته باشد.
بنابر اعلام روابط عمومی سازمان انتقال خون، این تفاهم نامه در هشت ماده با هدف گسترش ارتباطات علمی، خدمات تخصصی و استفاده از توانمندیهای طرفین جهت انجام پروژههای تحقیقاتی برای ارتقاء سطح دانش و آگاهی جامعه در زمینه بهداشت و سلامت خون، ارتقای سطح مشارکتهای اجتماعی و مردمی با استفاده از ظرفیتها، امکانات و تجهیزات طرفین، افزایش مشارکت کارکنان سازمان مدیریت بحران در امر اهدای خون داوطلبانه و فرآوردههای آن، توسعه و ترویج فرهنگ اهدای خون داوطلبانه، کمک به ارتقاء سطح ایمنی جامعه در برابر حوادث و افزایش تابآوری و شناسایی موارد احتمالی وقوع بحران از جمله کمبود ذخایر خون در زمان حوادث و سوانح وتلاش برای پیشگیری به موقع میان دو سازمان منعقد شد.
انتهای پیام