به گزارش ایسنا، نهمین اجرای سراسری قرار دوازدهم، امروز ۱۲ آذرماه با حضور حجتالاسلام والمسلمین سیدمهدی خاموشی، رئیس سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام غلامرضا عادل، معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه، حجتالاسلام نوروزپور، مدیرکل بقاع متبرکه و اماکن مذهبی سازمان اوقاف و امور خیریه و سیدحسن میرکریمی، مدیرکل اوقاف و امور خیریه استان تهران در محل امامزاده معصوم(ع) تهران برگزار شد.
با توجه به اینکه قرار دوازدهم چندی است به اتفاقات روز دنیا معطوف شده است، نهمین دوره قرار دوازدهم با موضوع تهیه بسته های معیشتی و حمایت مادی از مردم مظلوم غزه اختصاص یافته است.
حجتالاسلام غلامرضا عادل در این مراسم ضمن تسلیت ایام فاطمیه و شهادت مردم مظلوم غزه گفت: گردهمایی امروز مربوط به برگزاری قراری دیگر با حضرت ولیصر(عج) در روز دوزادهم ماه است. اقدامی که هرماه انجام می شود سختی خود را دارد، اما تاکنون با همت، اعتقاد، اهتمام و حضور خیرین و مهدی یاوران که در این جریان حضور می یابند، صحنه های زیبایی رقم خورده است. در این جریان، برخی تمکن مالی دارند و کمک می کنند و برخی شاید از نظر مالی تمکن نداشته باشند، ولی به رونق این جریان به انواع دیگر کمک می کنند که همه این اقدامات مقدس است و به دست اندرکاران آن خدا قوت عرض میکنیم.
وی با بیان اینکه خداوند شاهد زحمات و اقدامات خیرخواهانه که در این زمینه انجام می شود، هست و مورد عنایت حضرت ولیعصر(عج) قرار دارد، اظهار کرد: در ایام شهادت حضرت صدیقه(س) قرار داریم. ایشان در یکی از بیانات خود می فرمایند: «حُبِّبَ إلَیَّ من دُنیاکُم ثَلاث: تِلاوَةُ کِتابِ اللّه ِ و النَّظَرُ فی وَجهِ رَسولِ اللّه ِ و الإنفاقُ فی سَبیلِ اللّه»؛ سه چیز از دنیای شما برای من محبوب است، تلاوت کتاب خدا، نگاه به صورت رسول خدا (ص) و فراز سوم که انفاق فی سبیل الله است. اهل بیت(ع) اینگونه نبوده اند که فقط بگویند انفاق کنید با عملشان این را به ما توصیه کرده اند. سیره آنها بیش از اینکه کلام آنها به این مضمون رهنمون باشد ما را به اینجا می رساند که انفاق مورد توجه حضرات معصومین(ع) بوده و اولین شخصی که وقف کرده و صدقه داده وجود مقدس پیامبر اکرم(ص) بوده اند و امیر المومنین(ع) که مشهور هستند چاه می کندند و باغ ایجاد می کردند و وقف می کردند.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان اوقاف و امور خیریه بیان کرد: در آیه 8 سوره انسان آمده است «وَ یُطْعِمُونَ الطَّعامَ عَلی حُبِّهِ مِسْکیناً وَ یَتیماً وَ أَسیراً» افطار خود را سه شب به مسکین و یتیم و اسیر دادند و اینها سیره حضرت زهرا(س) است. اگر در فاطمیه عزادار هستیم و مجلس برگزار می کنیم، وقتی ارزش پیدا می کند که به سیره آنها رفتار کنیم.
وی افزود: بسته های معیشتی که در قرار دوازدهم توزیع شده می تواند بخشی از مشکلات نیازمندان را برطرف کند و جای خداقوت گفتن دارد. هر ماه در قرار دوازدهم موضوعی در کنار بسته معیشتی مانند عفاف و حجاب و تهیه جهیزیه و وسایل گرمایشی و ... را در نظر گرفته ایم و موضوع امروز فلسطین است که در فراز خاصی قرار دارد و در این دوره قرار دوازدهم مورد توجه قرار گرفته است.
حجت الاسلام عادل عنوان کرد: آیه شش صوره صف «وَ إِذْ قالَ عیسَی ابْنُ مَرْیَمَ یا بَنی إِسْرائیلَ إِنِّی رَسُولُ اللَّهِ إِلَیْکُمْ مُصَدِّقاً لِما بَیْنَ یَدَیَّ مِنَ التَّوْراةِ وَ مُبَشِّراً بِرَسُولٍ یَأْتی مِنْ بَعْدِی اسْمُهُ أَحْمَدُ فَلَمَّا جاءَهُمْ بِالْبَیِّناتِ قالُوا هذا سِحْرٌ مُبینٌ» و دهها آیه دیگر به این موضوع اشاره دارد که سلسله انبیا به خاتم انبیا و دین اسلام ختم می شوند و همه باید به این آیین بگروند. ولی از همان صدر اسلام کفار و منافقین و یهود با این مسیر مخالفت می کردند. اکنون هم در فلسطین جنگ حق و باطل است و شاهد خباثتها هستیم.
وی تصریح کرد: مقاومت مردم غزه ارزشمند است و تاریخ، شجاعت آنها را ثبت خواهد کرد. ما هم به وظیفه خود عمل می کنیم امید است قرار دوازدهم گوشه ای از این نیازها را بتواند برطرف کند.
در بخش دیگر این مراسم، حجت الاسلام نصیری -معاون فرهنگی و اجتماعی اداره کل اوقاف و امور خیریه استان تهران- به ارائه گزارش هشت ماهه این اداره کل پرداخت و گفت: در 8 ماهه امسال قرار دوازدهم از محل خیرین 18 هزار و 574 بسته معیشتی و از محل موقوفات، 41 هزار و 326 بسته معیشتی با ارزش ریالی یک میلیون و صد هزار تومان توزیع شده و در مجموع 65 میلیارد و 879 میلیون تومان ارزش ریالی بسته های معیشتی بوده که در 8 ماه گذشته تهیه و توزریع شده است.
وی اظهار کرد: اعتقاد ما بر این است که قرار دوازدهم درواقع بسترساز سرمایه اجتماعی و اعتمادافزایی به مقوله وقف و خیر است. درواقع این اقدام نه تنها رافع نیاز نیازمندان است بلکه زمینه ساز نوعدوستی و پیوند معنایی با امام عصر(عج) است. بر اساس آنچه در آموزه های دینی آمده است برآوردها حکایت از این دارد که بیش از 60 درصد تاکیدات و مناسبات در آموزه های دینی ناظر بر مسئولیت اجتماعی است و این موضوع در اولویتهای مجموعه اوقاف و امور خیریه قرار گرفته و برنامه ها و تدابیری در جهت ایفای مسئولیت اجتماعی طراحی شده و یکی از مهمترین و بهترین اقدامات، هدفمند شدن برنامه های مواسات و همدلی مومنانه به منظور خدمت به نیازمندان است که به نام قرار دوازدهم تعریف شده و در اجرای نهمین دوره این قرار هستیم.
حجت الاسلام نصیری عنوان کرد: در کشور ما مردم و خیرین خدمات بسیاری برای کمک به نیازمندان دارند و این اتفاق علاوه بر اینکه کمک کننده برای رفع نیاز نیازمندان است، به عنوان یک ارتباط معنایی به اسم امام زمان(عج) تعریف شده و آن ایجاد شبکه مهدی یاوران است.
وی تصریح کرد: به طور کلی آنچه در مجموعه اداره کل اواقف استان تهران و ادارات کل استانها با سیاستگذاری و راهبری که در مجموعه سازمان اوقاف اتفاق می افتد این است که همه مناسبات و برنامه ها بتواند گوشه ای از نیازهای اجتماعی مردم را مرتفع کند در این راستا یکی از اتفاق ها که قبلا هم دنبال می شد و اکنون جدی تر شده و استان تهران در این زمینه پیشگام بوده، تدوین برنامه و بودجه بقاع شاخص است که تحویل مدیران بقاع شده است و در قسمت دوم، برنامه و بودجه بقاع شهرستانی در حال تدوین است. یکی از اولویتهای عملیاتی شدن برنامه بودجه که تعریف شده موضوع خدمات اجتماعی بوده و بنا بر این است که به واسطه این برنامه ریزی، آستانهای مقدس در عین حال که مجری برنامه های معنوی هستند به نوعی مشکلات و نیازهای اجتماعی مردم را رفع کنند.
انتهای پیام