مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی:

خلق آثار در حوزه ادبیات پایداری پس از دفاع مقدس متوقف نشده است

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی گفت: پس از دوران دفاع مقدس شاهد خلق آثار متنوعی در حوزه ادبیات پایداری بوده‌ایم و این نشان از آن دارد که رویش و گسترش ثبت این خاطرات پس از اتمام ۸ سال دفاع مقدس، متوقف نشده است.

حجت‌الاسلام‌والمسلمین علی‌اکبر سبزیان امروز ۱۲ آذرماه، در آیین رونمایی از کتاب «تمام گل‌های رز مال من» که با حضور غلامرضا سرابی، نویسنده اثر و حسینعلی یوسفعلی‌زاده، مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان به صورت مجازی برگزار شد با اشاره به فعالیت‌های این اداره کل در حوزه معرفی آثار در حوزه‌های مختلف، اظهار کرد: یکی از فعالیت‌های مهم این اداره کل رونمایی از آثار و کتاب‌هایی در حوزه ادبیات پایداری و دفاع مقدس است.

وی اظهار کرد: معتقدم کمترین اثر این آیین می‌تواند ایجاد ضریب رسانه‌ای برای آگاهی سازی جامعه از تولید یک کتاب در حوزه ادبیات پایداری باشد. همچنین اهالی کتاب و علاقمند در هر حوزه‌ای می‌توانند از چاپ اثر مورد نظر مطلع شوند.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی خراسان رضوی تصریح کرد: توجه داشته باشید که نسل امروز جامعه  نویسندگان محدودی را در حوزه‌های مختلف می‌شناسند؛ لذا این آیین موجب معرفی نویسندگان مختلف می‌شود.

سبزیان اظهار کرد: پس از دوران دفاع مقدس شاهد خلق آثار متنوعی در حوزه ادبیات پایداری بوده‌ایم و این نشان از آن دارد که رویش و گسترش ثبت این خاطرات پس از اتمام ۸ سال دفاع مقدس، متوقف نشده است.

وی تاکید کرد: ثبت خاطرات شفاهی شهدا و جانبازان و آگاهی از مشکلات و سختی‌های زندگی آن‌ها بدون شک، درس ایستادگی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی می‌فرمایند «جنگ یک اقیانوس بی پایان است» و این بدان معناست که  ما می‌توانیم از ظرفیت‌های این مبحث در اشکال مختلف استفاده کنیم.

سبزیان ضمن معرفی کتاب «تمام گل‌های رز مال من» اثر غلامرضا سرابی، ابراز کرد: این اثر یکی از آثار فاخر اقیانوس عظیم دفاع مقدس است که به شکار صدفی ارزشمند پرداخته است. اعتقاد دارم این جلسات مقدمه‌ای برای معرفی آثار برتر در حوزه‌های مختلف است.

وی تاکید کرد: آن‌هایی که کتاب را خوانده و از آن لذت بردند، بخش‌های جذاب آن را در فضای مجازی به اشتراک بگذارند؛ چراکه کتاب خوب اگر خوب معرفی شود، مردم نیز به سراغ آن می‌روند. معتقدم کتاب باید وارد زندگی مردم شود و این جمله عبارت است از اینکه پیام کتابی را که خوانده‌ایم را می‌بایست به دیگران منتقل کرده و در زندگی به کار ببریم.

وظیفه بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس تسهیلگری در امر دسترسی به کتاب‌های موثر است

حسینعلی یوسفعلی‌زاده، مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی در ادامه مراسم عنوان کرد: برگزاری این آیین یعنی اینکه رزمندگان واقعی در کشاکش دهر ثابت قدم بوده‌اند؛ چراکه وظیفه این مردان خدا و نستوه تداوم بخشی راه یاران مجاهد، ایثارگر و شهید خود و ترویج و گسترش مش و مرام آنان است.

وی اظهار کرد: رهبر انقلاب اسلامی تاکید بر این دارند که حقایقی پیرامون ما در راستای ایستادگی در برابر ظلم باید گفته شود؛ چراکه اگر ما نگوییم دشمنان این حقایق را آنچنان بر خلاف آنچه بوده بازگو کرده و جای حق و باطل و شهید و قاتل را تغییر می‌دهند. همانگونه که امروز در طوفان الاقصی سخنی از کودک‌کشی و دشمنی رژیم صهیونیستی نگفته و ادعای مبارزه با تروریست را دارند.

یوسفعلی‌زاده، مجاهدت و تلاش بزرگ حماس و گروه‌های جهادی مستقر در فلسطین اشغالی برای ایستادگی در برابر یک دنیا ظلم و دفاع از انسانیت را گرامی داشت و گفت: همچنین از فعالان بسیجی برای حضور موثر در عرصه‌های مختلف جامعه تشکر می‌کنم. بسیجی که در این عصر، به دست امام راحل(ره) پایه‌گذاری و با حمایت‌های بی‌نظیر رهبری در کشور و جهان اسلام فراگیر شد و خواب راحت جهانخواران ظالم را بر هم زد.

مدیر کل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس خراسان رضوی تاکید کرد: حقایق باید گفته شود و پیش چشم رهروان قرار گیرد. وظیفه مشترک اداره کل کتابخانه‌های عمومی استان و بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس در حوزه کتاب یک هم‌افزایی با محوریت تالیف، چاپ و تسهیلگری در امر دسترسی به کتاب‌های موثر است.

وی ابراز کرد: واقعیت این است که دنیا به اندازه کافی مظلوم و ظالم دارد. اگر ظالم هر آنچه که خواست را انجام دهد و مظلوم نیز سر فرود آرد، بدون شک جهان سرشار از بدی خواهد شد؛ لذا نیاز است که امروز در مقابل ظلم و ستم ایستادگی کنیم. اما به این مسئله نیز توجه داشته باشید که چه کسانی باید این حقایق را انتشار دهند؟ این افراد، نویسندگانی همچون غلامرضا سرابی هستند که دغدغه‌مندانه پا در این عرصه گذاشته و این مطالب را به زیور قلم و ذوق مزین کرده و به چاپ رسانده است.

یوسفعلی‌زاده کتاب «تمام گل‌های رز مال من» را یک محصول قابل دسترس و جذاب در حوزه دفاع مقدس دانست و گفت: امیدوارم فعالیت در این عرصه و استان خراسان رضوی، مهد خلق آثار ماندگار ادبی همچنان ادامه دار و گسترده بماند.

وی با بیان اینکه رهبر انقلاب اسلامی معتقد هستند که این قبیل فعالیت‌ها می‌بایست ۱۰۰ برابر شود، افزود: هنگامی‌که سخنان شهیدان و رزمندگان منتشر شود، به خودی خود هدایتگری در جامعه انجام می‌شود.

یوسفعلی‌زاده با اشاره به انتشار بالغ بر ۴۰ اثر مکتوب در سال جاری توسط این بنیاد، اظهار کرد: از تمامی نویسندگان علاقه‌مند به حوزه دفاع مقدس برای استفاده از اسناد و مدارک موجود برای خلق آثار فاخر ادبی و هنری دعوت به همکاری می‌کنم.

جنگ زشتی‌های فراوانی برای مردمان صلح طلب و عاشق زندگی مردم ایران داشت

غلامرضا سرابی، نویسنده کتاب «تمام گل‌های رز مال من» گفت: در چند سال اخیر متوجه شدم نسلی دست به قلم در حوزه ادبیات دفاع مقدس شده‌اند، که کودکان آن دوران محسوب می‌شوند و این امر باعث ایجاد انگیزه‌ برای خلق این اثر شد.

وی در خصوص نحوه انتخاب نام کتاب، اظهار کرد: در گذشته همواره از ملت ما به عنوان مردمانی یاد شده است که جنگ طلب بوده‌اند. تلاش من بر این بود تا این فکر را تغییر داده و بگویم بسیاری از مردم ایران با هر دین و آئینی به دفاع از کشوری پرداختند که مردمانشان به دنبال صلح و زندگی آرام بودند. جنگ زشتی‌های فراوانی برای مردمی داشت که عاشق زندگی کردن بودند. جنگ بی‌رحمانه این مردم را کشت و ما برای معنا کردن واژه زندگی با هر آنچه که در اختیار داشتیم، جنگیدیم.

سرابی تصریح کرد: انتخاب نام «تمامی گل‌های رز مال من» برای این اثر نیز در راستای نشان دادن این لطافت و عشق به زندگی در مردم ایران است. به عبارت ساده‌تر تلاش کرده‌ام تا با انتخاب این نام تضاد بین جنگ و زندگی را بیان کنم.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۴:۵۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402091208407
  • خبرنگار : 50378