نگرانی اروپا از اخلال آلمان در برنامه کمکی این اتحادیه برای اوکراین

نشریه تلگراف انگلیس بر اساس یک سند محرمانه‌ای که به دست آورده از قصد آلمان برای کاستن از سهم خود در کمک نظامی به اوکراین در چارچوب برنامه ۲۰ میلیارد یورویی تسهیلات صلح اروپا (EPF) خبر داد.

به گزارش ایسنا، نشریه تلگراف نوشت، این سند به نگرانی‌های اروپایی‌ها درباره اینکه اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان احتمالا تلاش‌های آینده اتحادیه اروپا برای حمایت از جنگ کی‌یف علیه حمله روسیه را مختل خواهد ساخت، دامن زده است.

در ادامه این گزارش دیلی تلگراف آمده است، آلمان به دنبال کاستن از حجم کمک‌هایش به این صندوق ۲۰ میلیارد یورویی اتحادیه اروپا که از کمک تسلیحاتی برای اوکراین حمایت می‌کند، است.

طبق این گزارش برلین معتقد است، صندوق تسهیلات صلح اروپا باید میلیاردها یورو کمک نظامی که این کشور به صورت دوجانبه به کی‌یف عرضه کرده است را هم به عنوان سهم برلین در کمکها برای کی‌یف در نظر بگیرد.

طبق این سند، برلین پیشنهاد داده به اوکراین «یا در چارچوب مشارکت مالی در تسهیلات صلح اروپا یا به شکل تحویل مستقیم تجهیزات نظامی» کمک کند. همزمان عرضه مستقیم تجهیزات نظامی از سوی آلمان به اوکراین هم باید «کاملا به عنوان کمک به اوکراین حساب شود.»

صندوق تسهیلات صلح اروپا از زمانی شروع حمله روسیه در فوریه سال گذشته میلادی به اوکراین ۴.۵ میلیارد یورو تسلیحات را به اوکراین عرضه کرده و به ۳۴۰۰۰ نظامی اوکراینی نیز در چارچوب ماموریت آموزشی اتحادیه اروپا آموزش نظامی داده است.

محتوای این سند که به نوشته تلگراف یک سند موضعی غیر الزام آور دولت آلمان است به نگرانی‌ها در پایتخت‌های اروپایی درخصوص اینکه اولاف شولتس، صدر اعظم آلمان تلاشهای آتی این اتحادیه برای حمایت از جنگ اوکراین علیه روسیه را با اخلال مواجه کند دامن زده است.

همچنین فرانسه نیز در یک سند جداگانه دیگر که توسط دیلی تلگراف مشاهده شد، استدلال می‌کند که صندوق تسهیلات صلح اروپا باید عرضه تسلیحات از انبارهای تسلیحاتی کشورهای عضو اتحادیه را متوقف کرده و به جایش روی «تهیه مشترک» کمک‌های نظامی با به کارگیری تولیدکنندگان تسلیحات اروپایی متمرکز شود.

پیشتر اتحادیه اروپا، فرانسه را به کند کردن تلاشهای این اتحادیه برای اجرای برنامه تحویل یک میلیون گلوله توپ به اوکراین با طرح این درخواست که تنها شرکتهای مستقر در داخل این بلوک از این برنامه سود ببرند، متهم کرده بود.

تا کنون، ویکتور اوربان، نخست وزیر مجارستان تنها عضو مخالف تشکیل این صندوق جنگی ۲۰ میلیارد یورویی برای عرضه تسلیحات به کی‌یف بوده است.

برلین در سند خود تصریح داشته است: «حمایت نظامی برای اوکراین  یا از طریق مشارکت‌های مالی به بخش اوکراین در صندوق تسهیلات صلح و یا به عنوان تحویل مستقیم تجهیزات نظامی به اوکراین می‌تواند عرضه شود.»

این سند اضافه کرد: «باید مشارکت‌های غیر نقدی هم کاملا در اعتبارات مربوط به مشارکت پذیرفته شده از سوی یک کشور عضو به بخش اوکراین در این صندق لحاظ شود.»

ادبیات این سند این نگرانی را در اتحادیه اروپا ایجاد کرده که آلمان ممکن است به سراغ حذف یک سری کمک‌ها از صندوق تسهیلات صلح اروپا به این دلیل که به صورت دوجانبه به کی‌یف عرضه می‌شوند، برود.

برلین بزرگترین اقتصاد اتحادیه اروپا محسوب شده و یک چهارم از بودجه صندوق تسهیلات صلح اتحادیه اروپا را تامین می‌کند.

 ماه گذشته میلادی، آلمان اعلام کرد، کمک نظامی خود به اوکراین را در سال ۲۰۲۴ دو برابر خواهد کرد و به یک بسته هشت میلیارد یورویی کمک برای کی‌یف مجوز داد.

اما آلمان همچنین از این موضوع شکایت کرده که کشورهای عضو اتحادیه اروپا در حال سواستفاده از صندوق تسهیلات صلح اروپا برای ارسال تسلیحات قدیمی به اوکراین و استفاده از بازپرداختها برای نوسازی ارتشهایشان هستند.

این کشور درخواست کمیسیون اروپا برای عرضه ۱۰۰ میلیارد یورو از سوی کشورهای عضو به منظور تقویت بودجه مشترک اتحادیه اروپا را رد کرده است.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۲:۲۱
  • دسته‌بندی: آمریکا و اروپا
  • کد خبر: 1402091208168
  • خبرنگار : 71415