ضرورت سرمایه‌گذاری جدی در بحث ضایعات باغی چهارمحال و بختیاری

رئیس سازمان جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: درحوزه کشاورزی سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن ضایعات سرشاخه باغی در استان دور ریخته می‌شود که لازم است سرمایه‌گذاری جدی مخصوصاً در بحث ضایعات باغی استان صورت گیرد، بنابراین باتوجه به شرایط اقلیمی کشور و استان حفظ ماده آلی خاک یک ضرورت است.

حسین برزگر ۱۲ آذرماه در همایش استانی روز جهانی خاک اظهار کرد: در یک سال گذشته اقدامات رو به جلو در بحث رشد تولید و بهره‌وری در بخش کشاورزی صورت گرفته، به طوری‌که چهارمحال و بختیاری در حوزه بهره‌برداری و توسعه پایدار از منابع جزو پنج استان برتر شناخته شده است.

وی در خصوص حفظ کاربری اراضی در استان، افزود: هر ساله شاهد توسعه ساخت وسازها هستیم ساخت وسازهای خارج از تصمیمات کارشناسی منجر به از دست دادن پایداری منابع خواهد شد، به طوری‌که براساس قانون حفظ کاربری موظف به پیگیری ساخت و سازهای غیرمجاز در استان هستیم که خوشبختانه تعداد آرای قطعی صادر شده در حوزه تغییر کاربری کمتر از انگشتان دست است، یعنی به مرحله‌ای رسیدیم که ساخت و سازها از سوی مردم کاهش یافته است.

برزگر ادامه داد: براساس گزارشات و شناسایی، تغییر کاربری‌های سال جاری نسبت به سال گذشته ۵۰ درصد کاهش یافته است.

رئیس جهاد کشاورزی چهارمحال و بختیاری گفت: جمعیت در حال افزایش است و تولید غذا با توسعه پایدار مفهوم پیدا می‌کند، در صورتی که پایداری منابع را از دست دهیم قطعاً امنیت غذایی دچار مخاطره خواهد شد.

وی بیان کرد: به ازای هر نفر در شهر ۰.۸ کیلوگرم ضایعات و پسماند تولید می‌شود و تنها ۳۰ درصد آن را می‌توان ماده آلی استحصال کرد که باید برای یک سال آینده هدف‌گذاری بر ضایعات و پسماند صورت گیرد، از طرفی درحوزه کشاورزی سالانه حدود ۲۰۰ هزار تن ضایعات سرشاخه باغی در استان دور ریخته می‌شود که لازم است سرمایه‌گذاری جدی مخصوصاً در بحث ضایعات باغی استان صورت گیرد، بنابراین باتوجه به شرایط اقلیمی کشور و استان حفظ ماده آلی خاک یک ضرورت است.

برزگر گفت: لازم است تیمی تشکیل و برنامه مدونی برای میزان پسماندهای حوزه کشاورزی مخصوصاً زباله‌های ناشی از قوطی سم و کیسه‌های کود تدوین شود.

در ادامه اصغر احمدی، مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری چهارمحال و بختیاری با بیان اینکه از اقدامات بسیار تاثیرگذار در حفظ خاک کشور اقدامات بیولوژیک و سپس اقدامات زیست‌محیطی و حفظ کاربری است، اظهار کرد: مراقبت از خاک موضوعی بوده که در بحث تامین امنیت غذایی بسیار مهم است.

وی بیان کرد: اگر نگران حفظ خاک کشور هستیم باید مقوله‌های علمی و کارشناسی به سمت تثبیت و مراقبت از خاک هدایت شوند.

احمدی خاطرنشان کرد: در حال حاضر در استان حدود ۱۲۰ بند خاکی و ۴۰۰۰ سازه سنگی ملاتی ایجاد شده است که این اقدامات بسیار موثری در تثبیت و مراقبت از خاک هستند.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۲ آذر ۱۴۰۲ / ۱۱:۵۹
  • دسته‌بندی: چهارمحال و بختیاری
  • کد خبر: 1402091208146
  • خبرنگار : 50123