یادبود پژوهشگر و نگارنده فرهنگ شفاهی مردم بهار برگزار شد

مراسم یادبود پژوهشگر و نگارنده فرهنگ شفاهی مردم بهار زنده‌یاد دکتر «سلیم سلیمی‌مؤید» شب گذشته ۱۱ آذر با حضور جمعی از پژوهشگران فرهنگی و جمعی از مسئولان در فرهنگسرای آیت‌الله بهاری شهرستان بهار برگزار شد.

رئیس اداره کتابخانه‌های عمومی شهرستان بهار در این مراسم رسالت دکتر سلیمی‌مؤید را ثبت دانش شفاهی و غنای فرهنگی مردم بهار برشمرد و گفت: دکتر سلیمی‌مؤید از سال ۱۳۶۹ به ثبت و ضبط فرهنگ شفاهی مردم بهار پرداخت و ضرب‌المثل‌های ترکی، محاوره‌ها و نقل‌قول‌ها، آیین‌ها، آرزوها، استعاره‌ها، اشعار محلی و عامیانه، اصطلاحات عامیانه، افسانه‌ها، پندها، پندارها، ترانه‌ها، گذرها و وقایع تاریخی و مسائل مرتبط با فرهنگ عامه را جمع‌آوری و پس از ۳۰ سال زحمت، موضوعات و موارد گردآوری شده را در قالب مجموعه فصیح و ارزشمندی به نام «کتاب فرهنگ شفاهی مردم» در سه جلد و در ۵۳۵۴ موضوع مرتبط با فرهنگ شفاهی مردم بهار منتشر کرد.

معصومه فزونی افزود: ارائه بیش از ۱۶ کتاب و ۶۵ مقاله دکتر سلیمی‌مؤید را در شمار نویسندگان پرکار و پژوهشگران تإثیرگذار در حوزه مردم‌شناسی و میراث فرهنگی در سطح کشور قرار داده است.

وی خاطرنشان کرد: شناسایی و ثبت دانش شفاهی و غنای فرهنگی مردم بهار و هویت‌بخشی به آن، رسالت دکتر سلیمی‌مؤید بوده و نسل‌های آینده وامدار قلم و اندیشه این پژوهشگر توانمند خواهند بود.

فزونی بیان کرد: وظیفه ذاتی کتابخانه‌های عمومی، معرفی دانش، معرفت و نشر دانایی در جامعه بوده و نسبت به پاسداشت و معرفی مفاخر ملی که در سطح دانش بشری و ارتقاء آگاهی تلاش کرده‌اند، متعهد است.

وی همچنین از برگزاری سلسله جلساتی در راستای بررسی آثار دکتر سلیمی‌مؤید با عنوان «فرهنگ‌شناسی دکتر سلیمی» با حضور اساتید این حوزه خبر داد و گفت: برگزاری این جلسات علاوه بر ترویج فرهنگ کتابخوانی، بر غنای این فرهنگ می‌افزاید و ادای دینی به زحمات شبانه‌روزی استاد سلیمی‌مؤید خواهد بود.

امام جمعه بهار هم با بیان اینکه جایگاه علم حقیقی و کسی که برای فرهنگ، تاریخ و تمدن ارزش‌گذاری می‌کند، بسیار والاست، اظهار کرد: فرصت انسان در این عالم، بسیار اندک است و باید از تجربیات دیگران و ظرفیت و تصویرگری تاریخ‌نگاران استفاده کرد و کار دکتر سلیمی‌مؤید مصداق این واقعیت است.

حجت‌الاسلام رضا مصباح با بیان اینکه لازمه زندگی موفق و منتج به نتیجه، درس گرفتن از زندگی گذشتگان است و بزرگان دین نیز انسان را به درس گرفتن از گذشته سفارش کرده‌اند، یادآور شد: آنچه به انسان اراده، انگیزه و امید به آینده می‌دهد و انسان را مضمحل نمی‌کند، حقیقت علم است.

براساس گزارش روابط عمومی فرمانداری شهرستان بهار، در پایان مراسم به پاس قدردانی از خانواده سلیمی‌مؤید و اهالی فرهنگ شهرستان تقدیر به عمل آمد.

دکتر سلیم سلیمی‌مؤید، پژوهشگر مردم‌شناسی، در سن ۵۵ سالگی در شهریور ۱۴۰۲ دیده از جهان فروبست و به دیار باقی شتافت.

انتهای پیام

  • یکشنبه/ ۱۲ آذر ۱۴۰۲ / ۰۹:۵۸
  • دسته‌بندی: همدان
  • کد خبر: 1402091207964
  • خبرنگار : 50037