به گزارش ایسنا، امام در این مطلب نوشته است:
در مطلبی با عنوان «ماجرای کشف تونل در محوطه راه آهن اهواز چیست؟» (خبرگزاری ایسنا خوزستان، شنبه ۱۱ آذر ۱۴۰۲)، نکته تاریخی مهم اما نادرستی از قول سرپرست معاونت محترم اداره کل میراث فرهنگی خوزستان (سید محسن حسینی) نقل شده و آن اینکه «بررسی و کارشناسیهای مقدماتی حاکی از این بود که تونل یادشده مربوط به جنگ جهانی اول است که ...».
هرچند معاون محترم، شواهد و مدارکی از آن «بررسی و کارشناسیهای مقدماتی» ارایه ندادهاند، اما باید یادآور شد که جنگ جهانی اول در سال ۱۹۱۷ میلادی یا ۱۲۹۷ خورشیدی به پایان رسیده است و این یعنی حداقل هشت سال قبل از آغاز کلنگزنی شروع به کار اولیه ساخت و شکلگیری ایستگاه راه آهن اهواز و بعدها ساخت بیمارستان راه آهن (بیمارستان رازی فعلی) شده است.
در واقع، با توجه به قطعیت ارتباط آن تونل (صرف نظر از کیفیت و هدف از ساخت آن) با ایستگاه راه آهن اهواز و از سوی دیگر خبر ۱۱ مرداد ماه سال ۱۳۰۶ روزنامه اطلاعات، ارتباط تونل نامبرده با جنگ جهانی اول نادرست به نظر میرسد، مگر آن که شواهد و مدارک مثبته کافی ارایه گردد. متن کامل خبر مورد اشاره به شرح زیر است:
مطابق اطلاع واصله، عدهای مهندسین راه آهن که از آمریکا استخدام شده بودند که در راه آهن جنوب مشغول به کار شوند، وارد شده و شروع به عملیات کردهاند. عملیات ساختمانی در تمام خطوط راه آهن جنوب و قسمت های مختلف آن جریان دارد. بیشتر عملیات ساختمانی از اهواز رو به صالحآباد دزفول (منظور شهر فعلی اندیمشک است) که منتهی الیه خط فعلی راه آهن است در جریان است.
انتهای پیام