حسین میرزایی امروز، یازدهم آذرماه در مراسم آغاز عملیات طرح کاشت چهار میلیون اصله نهال در کمربند سبز شرق خرمآباد اظهار کرد: از تعداد نهالهای تولید شده در لرستان، یک میلیون و ۸۰۰ هزار اصله مربوط به بخش دولتی و پنج میلیون و ۵۰۰ هزار اصله نهال توسط بخش خصوصی است.
وی افزود: طی برنامه چهار ساله طرح مردمی کاشت نهال ۳۰ میلیون اصله نهال، معادل سالانه هفت و نیم میلیون اصله باید در لرستان کشت شود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان با بیان اینکه پنج نهالستان فعال دولتی در استان وجود دارد که طی یک سال گذشته افزایش ظرفیت داشتهاند، گفت: طرح کاشت نهال به صورت ۱۰۰ درصد مردمی تا پایان فروردین ماه امسال در استان ادامه دارد.
وی افزود: ایران از کشورهایی است که پوشش جنگلی کمی دارد و در حد استاندارد جهانی نیست، بنابراین لازم است تلاش بیشتری در راستای کاشت نهال برای رسیدن به نرم استاندارد جهانی و حتی بالاتر از آن در ایران صورت گیرد.
میرزایی با بیان اینکه برخی کشورها بالاتر از ۷۵ درصد مساحت جنگلی دارند، یادآور شد: لرستان در حوزه فضای سبز شهری نیز نسبت به نرم جهانی و کشوری پایینتر است، بنابراین نیاز به تلاش بیشتری برای توسعه مساحت جنگلی استان و فضای سبز شهری احساس میشود.
وی افزود: طرح کاشت یک میلیارد درخت براساس برنامهریزی چهار ساله است و گونههای درخت عمده توسط مردم به صورت چند منظوره مثمر و غیر مثمر و بخش زیادی از آن نیز توسط شهرداری، منابع طبیعی و سایر دستگاهها تولید میشود.
مدیر کل منابع طبیعی و آبخیزداری لرستان گفت: سعی شده گونهها در نهالستانها براساس بومی منطقه و سازگار با شرایط آب و هوایی استان انتخاب شوند و بیشتر شامل زردآلو، بادام، گردو، انار پسته وحشی، اکالیپتوس و صنوبر هستند.
وی موضوع نگهداری و حفاظت از نهالها را مهمتر از کاشت آن دانست و با تأکید بر حفاظت از آن از سوی شهرداری خرمآباد، افزود: نگهداری و حفاظت از نهالهای کاشته شده از مرحله کاشت آن مهمتر است و همت جهادی میطلبد.
انتهای پیام