سرانجام نیز آن حضرت نه به مرگ طبیعی بلکه در اثر آسیبهای وارد شده از سوی برخی از صحابه پیامبر(ص) به شهادت رسید و نخستین شهیدی است که در راه قیام علیه باطل به شهادت رسیده است. با چشم گشودن آن حضرت به دنیا، تمام زنان عالم از حرمت و آبرو برخوردار شدند و شهادت ایشان نیز آغازگر شهادتهای پی در پی در تاریخ بود.
شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) یک شخصیت برتر و کامل است
یک کارشناس مذهبی در گفتوگو با ایسنا با بیان اینکه شخصیت حضرت فاطمه زهرا(س) یک شخصیت برتر و کامل است، اظهار کرد: علت خلقت هستی در روایات حضرت زهرا(س) است.
حجت الاسلام والمسلمین یونس حقی به یکی از القاب آن حضرت اشاره کرد و گفت: لقب «سیدة نساء العالمین» در مجموعههای حدیثی، زیارتها و روایتها از القاب آن حضرت به شمار میرود که به عنوان برترین و کاملترین زن عالم شناخته شدهاست.
وی به یکی از آیاتی که در شأن حضرت زهرا نازل شده اشاره کرد و افزود: آیه ۲۳ سوره شوری به عنوان آیه مودت معروف است و زمانی که این آیه نازل شد از پیامبر پرسیدند: ای پیامبر، القربی و خویشاوندان شما چه کسانی هستند که مودت به آنها برای ما واجب شده است؟ ایشان نیز در جواب فرمودند: علی و فاطمه و حسن و حسین.
وظیفهی ما در برابر رسالت پیامبر(ص) مودت به دخترش فاطمه(س) است
وی با بیان اینکه با توجه به این آیه، وظایف ما در مقابل رسالت پیامبر(ص) مودت و دوستی به حضرت زهرا(س) است، گفت: هر کس میخواهد دستمزد رسالت پیامبر را جبران کند باید به شخص حضرت زهرا(س) مودت کند؛ محبتی که موجب اطاعت از قرآن باشد.
حقی ادامه داد: حضرت زهرا(س) در جایگاه شیعی «سِرُّ الله» مطرح شده است چرا که قبر و روز شهادت آن حضرت مخفی است.
وی با بیان اینکه سه روایات وجود دارد که نشان میدهد ۴۵، ۷۵ و ۹۵ روز بعد از رحلت پیامبر(ص)، دخترش فاطمه نیز از دنیا میرود، تصریح کرد: علما ۷۵ و ۹۵ روز پس از رحلت را قبول میکنند و از روایت اول تا دوم را ایام فاطمیه نامگذاری کرده و ما شیعیان نیز در این مدت یاد و خاطره حضرت را زنده نگه میداریم.
این کارشناس مذهبی با بیان اینکه در عزاداری آن حضرت باید معارف ایشان نیز یاد شود، گفت: زنان باید از همسرداری، فرزند پروری، مادر بودن و از نقش آن حضرت در اجتماع الگو بگیرند.
وی ادامه داد: در این ایام سعی کنیم با خواندن سه خطبهی مهم آن حضرت که میراث ایشان به شمار میرود و مناجات و دعاهای معروف این ایام، اخلاقیات و فضائل آن حضرت را هر چه بیشتر بشناسیم.
وی با بیان اینکه در زندگی امروزی، زن و شوهر میگویند که حضرت زهرا(س) و علی(ع) معصوم بودند و زندگی ما با آنها قابل مقایسه نیست، خاطر نشان کرد: وقتی از حضرت زهرا(س) اسم برده میشود، فقط نماز خواندن و حرف شنوی حضرت نقل میشود، در حالی که فقط این موارد نیستند و مومن بودن، همسرداری، خانهداری، شخصیت، مجاهدتهای حضرت و مادر بودن ایشان برای پدرش از مواردی است که الگو و اسوه به تمام معنا برای همه مسلمانان به شمار میرود.
انتهای پیام