روزگاری نه چندان دور، فانوسهای نفتی، شبهای تاریک روستاییان را روشن میکرد اما امروزه با همت مسئولان، جای فیتیله فانوسها، لامپ برق از سقف خانههای روستایی آویزان است.
عصر روز پاییزی مهمان ننه زهرا از اهالی روستای گاموس ماکو شدم او که با خونگرمی مرا در خانه کوچک و روستایی اش مهمان کرد در حالی که از روزگاران گذشته و سختی های دورانی که هنوز از نعمت برق بهره مند نبودند می گفت به فانوس نفتی روی طاقچه اشاره کرد و گفت: تا سال پیش برقی نبود و تا هوا تاریک میشد این چراغ روی تاقچه عصای دست من بود.
این مادر سالخورده در حالی که از قوری گل دار خود برایم چای می ریخت، ادامه داد: روستای ما حدودا ۱۲خانوار داشت اما بلاخره بعد از گذشت مدتها برق به خانه ما هم رسید.
مشهدی علی، پسر بزرگ ننه زهرا لابه لای خاطرات مادرش از گذشته، به ایسنا گفت: برق رسانی به روستا از آرزوهای ما بود که به حمدالله محقق شد، چون واقعا در این دوران که اکثر وسایل با برق کار می کنند، نبود این نعمت، زندگی را سخت می کند.
او در ادامه می گوید: زمانی که هنوز برق به روستا نرسیده بود، به محض اینکه خورشید کم سو می شد، رفت و آمد شبانه، رسیدگی به حیوانات، آبیاری مزارع هم با فانوس انجام می شد و با کورسوی این فانوسها فقط نهایتا می شد دو قدم جلوتر را دید که سخت بود.
همسر مشهدی علی با اشاره به سختی های دوران بی برقی گفت: پخت غذا در نور کم چراغ نفتی، سر زدن به حیوانات با چراغهای نفتی بسیار سخت بود، چشم بچه ها برای درس خواندن با این چراغهای نفتی اذیت می شد.
او با لبخند رضایت بر لب از برق رسانی به روستا ادامه داد: کارمان بسیار راحت شده است، حتی تا پاسی از شب با خیال راحت کارهای عقب مانده را به واسطه وجود برق انجام می دهیم حتی دورهمیهای شبانه هم رنگ و بوی دیگری پیدا کرده است.
برق رسانی به روستاهای گردینه سردشت و گاموس ماکو با اعتبار ۷ میلیارد تومان
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق آذربایجان غربی گفت: روستاهای گردینه سردشت و گاموس ماکو در آذربایجانغربی بدون برق بودن که طی سال گذشته و امسال با اعتبار ۷ میلیارد تومان برق رسانی شدند.
طاهر کیامهر در گفت و گو با ایسنا از اصلاح شبکه تعداد ۴۵۰ روستا با اعتبار ۲۲۰ میلیارد تومان از سال ۱۴۰۱ تاکنون خبرداد و گفت: اصلاح شبکه ۲۵۰ روستا با اعتبار ۵۲ میلیارد تومان تا پایان سال جاری انجام و یا در حال انجام است.
وی گفت: روستای چنقرالوی پل (ولیعصر)- روستای عسگرآباد تپه (باهنر)- روستای ثمرتو (باکری)- روستای گنگچین (باهنر) از جمله روستاهایی که اصلاح شبکه آنها به اتمام رسیده است.
مدیر توزیع نیروی برق ماکو افزود: در سالهای اخیر جهت افزایش رضایتمندی روستائیان و مهاجرت معکوس برقرسانی به روستاهای فاقد برق آذربایجان غربی با قدرت بیشتر و سرعتی مضاعف انجام گرفته است و این شرکت همواره در برق رسانی به روستاهای بدون برق پیشرو بوده است که با تلاشهای کارکنان مدیریت توزیع برق ماکو در سال گذشته، روستای فاقد برق و محروم گاموس این شهرستان از نعمت برق بهرهمند شد.
روشن فرجی با اشاره به اجرای طرح تبدیل شبکه سیم مسی به کابل خودنگهدار در شهرستان ماکو، عنوان کرد: در سال ۱۴۰۱ با اهتمام گروههای اجرایی و نظارتی مدیریت توزیع برق ماکو ۲۸.۸ کیلومتر شبکه سیم مسی در حوزه شهری و ۱۴.۵ کیلومتر در حوزه روستایی این شهرستان به کابل خودنگهدار تبدیل شده است.
مدیر توزیع نیروی برق ماکو ادامه داد: نصب ۷۰۸ کنتور هوشمند فهام در راستای اجرای طرح سراسری هوشمندسازی کنتورها و تعویض بیش از ۲۰۰۰ حباب لامپ بخار سدیم و تبدیل ۴۰۷ چراغ لاک پشتی به لامپ LED از دیگر اقدامات این مدیریت در سال گذشته است.
به گزارش ایسنا، با توجه به وابستگی همه ابعاد زندگی مردم به برق، تصور بی برقی برای بسیاری از ما بسیار سخت است، در فصول گرم یک جور در سرمای زمستان هم جور دیگر...
دیر زمانی در روستاهای کشورمان تیر چراغ برقی نبود و روستاییان از نعمت برق بی نصیب بودند اما امروزه به همت مسئولین نظام روستاهای کم خانوار از این نعمت خدادادی بهره مندند و حتی به کشورهای مختلف نیز برق صادر می شود.
انتهای پیام