برگزاری ۱۰ هزار برنامه ملاقات مردمی توسط دادگستری کل استان تهران

رئیس کل دادگستری استان تهران از برگزاری ۱۰ هزار و ۷۰۰ برنامه ملاقات مردمی با مسئولان قضایی در سال‌جاری خبر داد و گفت: در این برنامه‌ها ۷۳ هزار نفر از مراجعان به دستگاه قضا با مسئولان دادگستری کل استان تهران ملاقات چهره به چهره و بی‌واسطه داشتند.

به گزارش ایسنا به نقل از قوه قضاییه، علی القاصی اظهار کرد: ملاقات‌های مردمی مسئولان قضایی به صورت هفتگی در دفتر ارتباطات مردمی قوه قضاییه برگزار می‌شود و مسئولان و مدیران قضایی در این مرکز حاضر شده و ضمن ملاقات چهره به چهره با مردم موضوعات و مشکلات آنان را استماع نموده و مورد بررسی و پیگیری قرار می‌دهند.

وی افزود: امروز به همراه ۴چهار نفر از معاونین دادگستری استان تهران در مرکز ملاقات‌های مردمی قوه قضاییه حضور پیدا کردیم که در جریان این دیدارها مطالب و مشکلات مراجعان مورد بررسی قرار گرفت.

رئیس کل دادگستری استان تهران با بیان اینکه امروز تعداد ۱۸ پرونده توسط مدیران قضایی استان تهران مورد بررسی و پیگیری قرار گرفت، عنوان کرد: بخشی از رسیدگی‌های امروز مربوط به پرونده‌های کثیرالشاکی بود که در بیشتر موارد مشکلات و موضوعات این پرونده‌ها از اساس به قوه قضاییه مربوط نیست و دستگاه قضا به ناچار با این پرونده‌ها درگیر است و همواره پیگیر حل مشکلات جمعیت کثیری از مراجعان این پرونده‌هاست که به دستگاه قضا پناه آورده‌اند.

وی تصریح کرد: در برنامه ملاقات مردمی روز جاری، پرونده اختلافات اراضی ملکی بخش شریف‌آباد شهرستان پاکدشت بررسی شد و با هماهنگی به عمل آمده با مسئولان اجرایی و قضایی آن شهرستان مقرر شد به نحوی با دخالت مقامات قضایی و مسئولان محلی زمینه برای ایجاد مصالحه در این پرونده فراهم و تلاش شود که در صورت امکان بین ساکنان و مالکان مصالحه برقرار شود.

القاصی خاطرنشان کرد: در راستای رسیدگی بهتر و سریعتر به این پرونده همچنین دستور داده شد که پرونده مذکور در شورای نظارت و پیگیری به صورت جدی مورد بررسی قرار گیرد.

وی با تاکید بر اینکه تلاش دستگاه قضا بر این است که این پرونده به بهترین شکل ممکن رسیدگی شود، بیان کرد: در همین راستا به ۲ نفر از معاونین دادگستری کل استان تهران ماموریت داده شد پرونده را به صورت ویژه مورد بررسی و کارشناسی قرار داده و نتیجه را در کوتاه‌ترین زمان ممکن اعلام کنند.

رئیس کل دادگستری استان تهران ادامه داد: از سوی دیگر مقرر شد موضوع این پرونده در جلسه شورای تامین شهرستان مربوطه مطرح و مسئولان محلی نیز به موضوع پرونده ورود پیدا کنند تا با تلاش جمعی زمینه توافق و مصالحه بین طرفین دعوا حاصل شود.

وی از سیدگی به پرونده کثیرالشاکی تعاونی مسکن شهرداری تهران در جریان ملاقات‌های مردمی امروز خبر داد و تصریح کرد: در رابطه با این پرونده نیز مقرر شد که جلسات کارشناسی با حضور قضات و کارشناسان در مورد این پرونده تشکیل شود و اگر به هر نحوی ابعادی از آن از منظر حقوقی و قضایی با ایرادتی مواجه است مورد بررسی دقیق قرار گیرد تا حقی از کسی پایمال نشود.

القاصی با تاکید بر اینکه تلاش مجموعه همکاران در دادگستری استان تهران بر این است که تصمیماتی که اتخاذ می‌شود مبتنی بر مبانی حقوقی، قضایی و قانونی باشد، گفت: بررسی‌های تکمیلی و چند باره در پرونده‌ها به این دلیل است که اگر در پرونده‌ای رسیدگی اشتباهی رخ داده است اصلاح شود؛ چرا که هر کدام از پرونده‌ها ممکن است از بعد قضایی، اجتماعی و اقتصادی عوارضی داشته باشند که باید از بروز آن‌ها جلوگیری شود.

وی افزود: در رسیدگی به پرونده‌های قضایی همه جوانب را لحاظ کردیم و سعی کردیم با تدابیری که مدیران قضایی لحاظ می‌کنند در بخش‌های مختلف زمینه احقاق حق و اجرای عدالت در پرونده‌ها فراهم شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران در ادامه از برگزاری ۱۰ هزار و ۷۰۰ برنامه ملاقات عمومی با مسئولان قضایی استان تهران از آغاز سال ۱۴۰۲ تا کنون خبر داد و اظهار کرد: در این برنامه‌ها که هر هفته در سطح استان تهران در حال اجراست، تمامی مدیران و مسئولان قضایی در مجتمع‌ها و حوزه‌های مختلف استان با مردم ملاقات چهره به چهره داشتند و از نزدیک مطالب و مشکلات آنان را مورد بررسی قرار داده اند.

وی با بیان اینکه در این ملاقات‌ها ۷۳ هزار نفر از مراجعین و متقاضیان با مدیران قضایی در استان تهران ملاقات‌های بی‌واسطه داشتند، خاطر نشان کرد: از این تعداد بیش از ۵ هزار نفر با مسئولان ارشد قضایی دادگستری کل استان تهران ملاقات کرده‌اند.

القاصی با تاکید بر اینکه مدیران قضایی در مجموعه دادگستری کل استان تهران اهتمام ویژه نسبت به پیگیری درخواست‌های مردم و مراجعین در این ملاقات‌ها دارند، عنوان کرد: در این جلسات تلاش می‌شود اگر پرونده‌ای امکان دستور برای پیگیری داشته باشد در همان جلسه برای رسیدگی دستور صادر شود و در صورتی که نیاز به بررسی بیشتر و ارزیابی قضایی باشد به ویژه در مواردی که ادعای مراجعه کنندگان درباره اطاله دادرسی و کیفیت رسیدگی باشد توسط قضات و معاونین مجدداً بررسی‌های لازم انجام شود.

وی افزود: رسیدگی به برخی پرونده‌ها نیز به ملاقات‌های بعدی و رسیدگی‌های بعدی موکول می‌شود چرا که در برخی پرونده‌ها نیاز به رسیدگی و تحقیقات بیشتری احساس می‌شود.

رئیس کل دادگستری استان تهران با اشاره به اینکه برگزاری این گونه ملاقات‌های مردمی باعث سنجش و پایش کمی و کیفی دستورات مسئولان قضایی نیز می‌شود، تصریح کرد: اجرای این برنامه‌ها باعث می‌شود که هم از تصمیماتی که قضات و مسئولان قضایی استان تهران اتخاذ می‌کنند آگاه باشیم و هم دستوراتی که برای شعبه صادر می‌شود مبتنی بر قانون و محتویات پرونده باشد؛ چرا که نتیجه این رسیدگی‌ها توسط دفتر ملاقات‌های مردمی استان تهران و دفتر حقوق شهروندی پیگیری و دنبال می‌شود.

وی در پایان همچنین با اشاره به اینکه برگزاری این ملاقات‌ها کیفیت خدمت‌رسانی مجموعه همکاران به مراجعان را نیز تعیین می‌کند، اظهار کرد: برگزاری این ملاقات‌ها باعث می‌شود که آسیب‌های موجود در رسیدگی‌های قضایی شناسایی شود و مشخص می‌شود کدام حوزه‌ها و مجتمع‌ها در رسیدگی به مشکلات مردم عملکرد مطلوبی دارند و کدام حوزه‌ها پاسخگویی مناسب و دقیقی به مراجعان خود ندارند و در مجموع نقاط ضعف مجموعه شناسایی می‌شود و اگر ایراد و انحرافی در رسیدگی‌ها وجود دارد می‌توان از زبان خود مردم شنید و برای مسائل و موضوعاتی که مطرح می‌کنند تصمیمات درست و منطقی اتخاذ کرد.

انتهای پیام

  • شنبه/ ۱۱ آذر ۱۴۰۲ / ۱۰:۳۸
  • دسته‌بندی: حقوقی و قضایی
  • کد خبر: 1402091107154
  • خبرنگار :

برچسب‌ها