جمع‌آوری هوشمند طلای کثیف در شیراز

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز از هوشمندسازی پسماندهای خشک طی یک تفاهم‌نامه با اتحادیه آسیاب‌داران، گرمابه‌داران و بازیافت شیراز خبر داد.

تفکیک زباله از مبدأ، مهم‌ترین اصل در بازیافت زباله‌های خشک است. فاکتوری که به دلیل غفلت شهروندان یا کمرنگ بودن فرهنگ بازیافت زباله از منزل و ارزش ریالی این طلای کثیف زمینه را برای حضور زباله‌گردها در کلان‌شهرها بیشتر کرده است. سود اقتصادی زباله‌های خشک و قابل بازیافت باعث حضور کارگاه‌ها، ضایعات فروشی‌ها و محل انباشت زباله‌های قابل بازیافت در دل بافت‌های مسکونی شده است.

زباله‌هایی که معمولاً توسط معتادان متجاهر یا زباله‌گردها در معابر، صحنه‌های ناخوشایندی را در شهر شیراز رقم می‌زند، در کنار پاره شدن کیسه‌های زباله، اثر منفی بر بهداشت فردی این زباله‌گردها دارد.

ساماندهی تفکیک زباله قابل بازیافت و خشک با مدیریت سازمان پسماند شهرداری به‌عنوان متولی اصلی و هم‌افزایی با فعالان در اتحادیه آسیاب‌داران، گرمابه‌داران و بازیافت شیراز با ایجاد یک تفاهم برای چگونگی هوشمندسازی تفکیک پسماند خشک با تدوین فرایند از صفر تا صد، موضوع دستو رکار کمیسیون سلامت محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز بود.

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای اسلامی شهر شیراز امروز، ۱۰ آذرماه از هوشمندسازی پسماندهای خشک طی یک تفاهم‌نامه با اتحادیه مربوطه خبر داد و گفت: جمع‌آوری پسماند قابل تفکیک یا زباله‌های خشک فرایند پیچیده‌ای است به این صورت که تفکیک پسماند باید از مبدأ در منازل توسط شهروندان صورت بگیرد.

مسعود زارعی با اشاره به اینکه هم‌اکنون هزینه تفکیک زباله را شهرداری پرداخت می‌کند، افزود: از آنجایی که دولت مجوز فعالیت صنف آسیابداران و گرمابه‌داران و بازیافت را صادر کرده است و از سوی دیگر بازیافت زباله‌های خشک با تفکیک زباله‌های تر  از خشک صورت می‌گیرد، باید در تفاهم‌نامه موجود در کنار تفکیک زباله خشک، جمع‌آوری زباله‌های تر از سطح معابر و تفکیک زباله از مبدأ یعنی منازل و محل پرداخت هزینه تفکیک از معابر مشخص شود.

 وی با بیان اینکه هم‌اکنون تعداد ۶۷ جایگاه ثابت محل تحویل زباله قابل بازیافت در محلات شیراز در فرهنگ‌سازی تفکیک زباله از مبدأ نقش خود را ایفا می‌کنند، گفت: سیستم هوشمندسازی تفکیک زباله خشک و قابل بازیافت به‌عنوان یک دستور کار کمیسیون یک اقدام اجتماعی و شهروندی است که در کنار ظرفیت‌هایی مانند جایگاه جمع‌آوری بازیافت‌ها می‌تواند در ساماندهی موضوع قابل مطرح اثرگذار باشد.

برگزاری جشنواره‌های محلی بازیافت

رئیس کمیسیون سلامت، محیط زیست و خدمات شهری شورای شهر شیراز در ادامه از برگزاری جشنواره بازیافت مصوبه شورای شهر شیراز با اعتبار ۹۰ میلیارد تومان به‌عنوان مشوق‌های برای فرهنگ‌سازی تفکیک زباله از مبدا برای شهروندان شیرازی خبر داد و گفت: برگزاری جشنواره‌های محلی بازیافت برای فرهنگ‌سازی تفکیک زباله از مبدا در سطح منازل، رویکرد و فرصت دیگری است که باید در سطح کلان شهر شیراز دنبال شود.

زارعی با بیان اینکه شهر شیراز شهره به شهر پاکیزه است، اظهار کرد: برای ایجاد تفاهم‌نامه تفکیک هوشمند پسماندها در ابتدا باید شهرداری لایحه‌ای به شورا ارائه کند تا فرایند تفکیک زباله از مبدا تا مقصد مشخص شود.

وی گفت: همچنین در لایحه شهرداری زمان‌بندی و چگونگی عملکرد ضایعات فروش‌ها در تفکیک زباله قابل بازیافت باید تعیین شود و این‌گونه نباشد که کار اجرایی و درآمدی به اتحادیه واگذار شود و اما همچنان خدمات اجرایی برعهده شهرداری باشد.

نماینده شورای شهر شیراز در کمیسیون بند ۲۰ با اشاره به تعداد کارگاه‌های جمع‌آوری ضایعات و بازیافت در دل بافت‌های مسکونی بیان کرد: در برنامه هوشمندسازی مدنظر شورا و شهرداری تمام ضایعات فروش‌ها به خارج از محدوده مسکونی منتقل می‌شوند و یک پیمانکار برای مناطق یازده‌گانه جهت فعالیت در زمینه تفکیک زباله خشک مشخص می‌شود.

 به گفته زارعی، در برنامه زمان‌بندی و منطقه‌بندی شهرداری شیراز، ضایعات فروش‌ها در محدوده‌های قرمز و مرکزی شهر اجازه فعالیت ندارند و در محدوده‌های زرد و سفید(سایت ضایعات فروش‌ها خارج از شهر ) می‌تواند براساس ضوابط تعیین شده انبارهای برای جمع‌آوری ضایعات قابل بازیافت را دایر کنند.

 رئیس کمیسیون سلامت و محیط زیست شورای شهری شیراز در پایان با بیان اینکه در هوشمندسازی پسماندهای خشک توسط اتحادیه نباید شاهد بروز ناهنجاری‌های موجود باشیم، افزود: در تفاهم‌نامه موجود باید صفر تا صد اقدامات لحاظ شود تا ضمن فرهنگ‌سازی برای تفکیک زباله قابل بازیافت از منازل، جشنواره‌های محلی بازیافت نیز برگزار شود.

انتهای پیام

  • جمعه/ ۱۰ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۴۵
  • دسته‌بندی: فارس
  • کد خبر: 1402091006888
  • خبرنگار : 50649