کارگاه نقاشی شاهدان شیدایی یکی از برنامههای جانبی کنگره ملی ده هزار شهید آذربایجان شرقی است که صبح پنج شنبه، ۹آذرماه در مسجد کبود تبریز آغاز به کار کرده است.
در این کارگاه، نقاشان و هنرمندان تجسمی مطرح استان و کشور به خلق آثار هنری با محوریت شهدای معظم میپردازند.
این کارگاه روز ۹ و ۱۰ آذرماه از ساعت ۱۰ صبح تا اذان مغرب و عشا در صحن مسجد تاریخی کبود تبریز برگزار شده و بازدید از آن برای عموم علاقمندان آزاد است.
امیر نصیربیگی، معاون شهردار و رئیس سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز در آغاز این رویداد گفت: این برنامه که با حضور هنرمندانی شاخص حوزه نقاشی در حال برگزاری است، طی دو روز با خلق آثاری ماندگار از شهدا و روایت مقاومت مردم آذربایجان همراه خواهد بود.
وی ادامه داد: این برنامه با حضور هنرمندانی چون حسن روح الامین، محمدعلی نادری، محمد حبیبی، محمدجواد صدوق، دکتر محمدکاظم حسنوند، علی بحرینی، طهمورث آشناگر، روح الله پروین و عباس برزگر گنجی و هنرمندان شاخصی از استان حضور دارند و به خلق آثاری در رابطه با شهدای گلگون کفن استان میپردازند.
رئیس کمسیون فرهنگی شورای اسلامی تبریز برپایی نمایشگاه کارگاه نقاشی رسم شاهدان شیدایی آثار نقاشی شهدا در سطح شهر به جهت بهرهمندی شهروندان و مانوس شدن با فرهنگ ایثار و شهادت تاکید کرد.
غلامرضا احمدی در بازدید از روند اجرایی این کارگاه گفت: موضوعات استفاده شده در این کارگاه ارزشمند و یگانه هستند و به همین جهت نمایش آنها در قالب های مختلف در سطح شهر از ضرورت زیادی برخوردار است.
وی با بیان اینکه این کارگاه در راستای کنگره ۱۰ هزار شهید استان برگزار میشود، اظهار کرد: برگزاری کارگاه نقاشی یک رویداد فاخر و وزین برای استان رقم زده میشود و این کارگاه با حضور هنرمندان کشوری و استانی در تبریز در حال برگزاری است.
وی با بیان اینکه هنر در خدمت ارزش، زیبایی خاصی دارد، افزود: هنرمند با هنر خود یک اثر را خلق میکند و ما شاهد خلق آثار پرتره شهدا در طی دو روز در مسجد کبود که میراث برجسته و ماندگار آذربایجان است، هستیم.
رئیس کمیسیون فرهنگی شورای اسلامی تبریز با اشاره به اینکه رویدادهای فرهنگی یک اقدام چندوجهی است، اظهار کرد: آثار خلق شده در کارگاه نقاشی رسم شاهدان شیدایی را میتوان به عنوان آثار ارزشمند نگهداری کنیم و در مکانهای مختلف شهر نمایشگاه نقاشی برگزاری کنیم و تا مردم به خصوص نسل جوان از این اثرهای هنری بهره مند شده و الهام بخش آنها باشد.
احمدی با بیان اینکه برگزاری کارگاه نقاشی رسم شاهدان شیدایی حمایت از هنرمندان ملی و استانی و دلگرمی برای آنها است، افزود: با توجه به اینکه هنر با فطرت انسانی سازگارتر است، لذا کمیسیون فرهنگی شورای شهر به مسائل نگاه فرهنگی دارد و هنر را جزو اولویتهای کاری خود قرار داده است.
وی با تاکید بر اینکه میراث فرهنگی باید ترویج داده شود، گفت: انتقال پیامها و شعارها در قالب هنر به نسل جوان به زبان هنر تاثیر بسزایی دارد.
روح اله پروین، نقاش برجسته کشور، در رویداد نقاشی رسم شاهدان شیدایی با بیان اینکه اثر وی تلفیقی از آبرنگ و نگارگری ایرانی است، اظهار کرد: شهید حسن باقری شهید نخبه و معجزه انقلاب است که از سوی رهبر معظم انقلاب اسلامی با این عنوان نامگذاری کردند.
وی با تمجید از تلاش شهرداری و سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز در بهره مندی از مصادیق هنری برای بیان فرهنگ ایثار و شهادت ادامه داد: شهید حسین باقری شخصیت هنری و خبری داشت و وارد عرصه میدان جهاد شد و در مدت کوتاهی به یک فرمانده زبردست تبدیل شد.
این نگارگر با اشاره به اهمیت گردهمایی هنرمندان در قالی همایش رسم شاهدان شیدایی افزود: اگر رسالت خود و تعهدی که نسبت به انقلاب و گردهمایی هنری حساب میشود و تجمیع هنرمندان در کنار هم موجب آشنایی هنرمندان با یکدیگر میشود.
محمد حبیبی مسئول تجسمی بنیاد روایت فتح با بیان اینکه آذربایجان شرقی سیزدهمین استان کشور است که در آن کارگاه نقاشی برگزار میشود، اظهار کرد: این کارگاه با هماهنگیهای قبلی با مسئولان استانی و همراهی شهرداری تبریز و سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز در موضوع شهدای شهر برگزار شده است.
وی ادامه داد: در این کارگاه هنرمندان استانی باید اثر خود را با موضوع تعیین شده نقاشی کنند و در پایان بهترین آثار تمام استانهای کشور در قالب نمایشگاه ملی در تهران برپا خواهد شد.
حبیبی با بیان اینکه کارگاه نقاشی در قالب برنامه ملی «روایت یاران» است، اظهار کرد: برگزاری این کارگاه نقاشی در عمل به فرمایشات رهبر معظم انقلاب در زمینه تبیین است.
وی حضور جوانان را مهم ترین بخش کارگاه نقاشی دانست و افزود: ما در هر استان از شش تا هشت هنرمند استانی برای شرکت در کارگاه نقاشی دعوت میکنیم و حضور جوانان در این کارگاه یکی از اهداف اصلی ما است.
طهمورث آشناگر هنرمند برجسته نقاشی کشور، بر اهمیت تبیین فرهنگ ایثار و شهادت در جامعه ایران به ویژه برای نسل جوان تاکید کرد.
وی گفت: برگزاری کارگاههای موضوعی برای معرفی شهدا و فرهنگ شهادت به خصوص برای آشنایی هر چه بیشتر نسل جوانان با این سیره و منش ضروری است.
وی با اشاره به رشادتهای شهید حسن جنگجو، جوان دلاور و تحسین شده سالهای آتش و خون افزود: شهید حسن جنگجو سینه خیز برای حفظ مرز و بوم خود از جان گذشت و ضرورت دارد شخصیتهایی مثل این شهید والامقام برای مردم به خصوص نسل جوان معرفی شود.
آشناگر با بیان اینکه علاقه زیادی برای نقاشی چهره شهید حسن جنگجو داشتم، گفت: متاسفانه تصاویر با کیفیت این شهید والامقام در فضای مجازی وجود ندارد و لازم است در راستای محتوا سازی در فضای مجازی هم اقدام کنیم.
رئیس اداره میراث فرهنگی و گردشگری شهرستان تبریز در ادامه برگزاری رویدادهای هنری و فرهنگی مرتبط به حوزه شهدا در آستانه برگزاری کنگره ملی ده هزار شهید استان را گامی برای مانوس شدن عموم شهروندان به ویژه نسل جوان با فرهنگ والای ایثار و شهادت دانست.
سید رامین اسبقی ضمن تقدیر از سازمان فرهنگی اجتماعی ورزشی شهرداری تبریز و دیگر دست اندرکاران برگزاری رویداد نقاشی رسم شاهدان شیدایی اظهار کرد: امروز شهر تبریز میزبان ۲۰ نفر از هنرمندان مطرح و برتر هنر نقاشی کشور و استان است که در راستای کنگره ۱۰ هزار شهید استان برگزار میشود.
وی ادامه داد: امروز در محل مسجد کبود تبریز پرترههایی از شهدای آذربایجان توسط هنرمندان کشور و استان ترسیم میشوند و حضور هشت هنرمند برتر ملی در جمع این هنرمندان گامی ارزشمند در راستای معرفی و ایجاد آشنایی با فرهنگ شهدا محسوب میشود.
وی با اشاره به همراهی مشتاقانه هنرمندان برای ترسیم نقاشی پرتره شهدا افزود: ذوق و شوق این هنرمندان قابل ستودنی است و امروز شاهد تلاش آنها همه جانبه آنها برای ترسیم چهره هنری و والای شهدا هستیم.
انتهای پیام