مدیرکل حفاظت محیط زیست استان:

میزان فرسایش خاک در کردستان ۵ برابر میانگین کشوری است

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان گفت: بیشترین چالش خاک در استان فرسایش پنج تا ۲۰ تُن در هکتار و به عبارتی پنج برابر میانگین کشوری است.

اقبال حمیدی شامگاه گ8 آذر در جلسه آمایش سرزمین استان کردستان اظهار کرد: تشکیل هر یک سانتیمتر خاک حدود ۱۰۰ تا ۱۰ هزار سال طول می کشد بنابراین حفاظت از آن بسیار حائز اهمیت است.

وی واژگونی تانکرهای حامل مواد نفتی و شیمیایی در محورهای مواصلاتی استان را از دیگر چالش های آلودگی خاک و منابع آبی استان خواند و افزود: از سال ۱۳۸۷ تا کنون ۲۹۱ واژگونی تانکر حامل مواد نفتی در استان رخ داده که بیشترین آمار در کشور است.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان ادامه داد: نامناسب بودن زیر ساخت های استان، غیر استاندارد بودن جاده ها و عدم کنترل راننده ها بر جاده ها موجب شده که سالانه بخش زیادی از خاک و منابع آبی استان آلوده شود.

حمیدی به موضوع آتش سوزی جنگل‌ها و مراتع هم اشاره و بیان کرد: در سه سال گذشته ۵۷ فقره آتش سوزی با وسعت یک هزار و ۴۰۰ هکتار در مناطق تحت مدیریت استان اتفاق افتاده است.

وی ادامه داد: آتش سوزی فرسایش خاک، از بین رفتن تنوع زیستی و جانوران و تخریب زیستگاه های طبیعی را به دنبال خواهد داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست کردستان اظهار کرد: تغییر الگوی کشت پایدار، طرح‌های بلند مدت آبخیزداری و طرح های جلوگیری از فرسایش خاک، مهار به موقع آتش سوزی و جلوگیری از آتش سوزی، ایجاد زیر ساخت های مناسب جاده ای از عواملی است که می توان برای حفاظت از خاک استان اقدام کرد.

پنجم دسامبر مصادف با ۱۴ آذر روز جهانی خاک است که امسال با شعار «خاک و آب، منشا زندگی» نام گذاری شده است و به همین مناسبت همایشی با مشارکت سازمان جهاد کشاورزی، دانشگاه کردستان و انجمن ها و فعالان این حوزه در دانشگاه کردستان روز یکشنبه ۱۲ آذر برگزار می شود.

انتهای پیام

  • پنجشنبه/ ۹ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۰
  • دسته‌بندی: کردستان
  • کد خبر: 1402090906361
  • خبرنگار : 50130