پژمانفر مطرح کرد

ارسال دو پرونده‌ از عملکرد روحانی به قوه قضائیه/ در مورد اتباع افغان تصمیم عجولانه نگیریم

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ گفت: ۷۵۰ هزار نفر به کمیسیون اصل ۹۰ نسبت به عملکرد رئیس جمهور قبلی اعتراض کرده بودند؛ در این خصوص دو پرونده تکمیل و به قوه قضائیه فرستاده شده است.

نصرالله پژمانفر صبح امروز، هشتم آذر در نشست خبری اعلام آخرین اقدامات و پیگیری‌های مسائل خراسان رضوی و مشهد در سطوح ملی که در اداره‌ کل بهزیستی استان برگزار شد، اظهار کرد: مردم از رسانه‌ها انتظار دارند عملکرد مسئولین را نشان دهند و وضعیت را به آنان اطلاع رسانی کنند تا مردم بتوانند بر این اساس در مورد نقاط ضعف و قوت قضاوت کنند. بنابراین رسانه‌ها باید به طور جدی از مسئولین تمام سطوح گزارش کار بخواهند. 

وی با اشاره به فرارسیدن روز مجلس، افزود: شهید مدرس نشان داد که تا پای جان باید برای دفاع از حقوق مردم ایستاد. این‌ پیام بزرگی برای ما مسئولین بود که در دفاع از حقوق مردم هیچ واهمه‌ای نداشته باشیم. جریان قدرت و ثروت در راستای رسیدن به اهداف خود تلاش دارد در قانون‌گذاری نیز نفوذ کند. یکی از روزهای بسیار تلخ ما در مجلس، روزی بود که برای منافع یک خانواده‌، مجلس قانونی را تصویب کرد. قضیه از این قرار بود که پس از گذشت ۴۰ سال از شهادت شهید مطهری، هر مرکزی می‌توانست آثار ایشان را منتشر کند که بنا بر خواسته آقای علی مطهری، ما برای یک مدت ۳۰ ساله دیگر نیز حق انتشار آثار ایشان را منحصرا در اختیار مرکز نشر آثار شهید مطهری قرار دادیم. مجلسی که هر لحظه آن نیازمند صرف سرمایه است، نباید این چنین در مسیر خواسته یک خانواده پیش رود. 

نماینده مردم مشهد در مجلس در ادامه به توضیح در مورد اقدامات در حال انجام برای حل مشکلات این شهر پرداخت و افزود: آلودگی هوا یکی از مشکلات مشهد است و تلاش ما این بود که قانون هوای پاک را اجرا کنیم. بر این اساس مقرر شد مصرف سوخت‌های مایع در کلانشهرها محدود شود. 

پژمانفر ادامه داد: نیروگاه‌های ما حجم بسیار زیادی سوخت مایع مصرف می‌کنند و در کمیسیون اصل ۹۰ سازوکار توزیع سوخت مایع را عادلانه کردیم. در حالی‌که به نیروگاه‌های برخی از شهرها اصلا سوخت مایع نمی‌رسد، نیروگاه توس مشهد بیش از ۸ ماه در سال از سوخت مایع استفاده می‌کند. بنابراین توزیع سوخت مایع باید عادلانه شود و ما این را تکلیف کردیم که گامی مهم در کاهش آلودگی است. به علاوه تولید خودروهای برقی و خودروهایی که کمتر سوخت مصرف می‌کنند نیز از دیگر مواردی است که در دست پیگیری قرار دارد. 

وی با بیان اینکه کشف‌رود یکی از معضلات مشهد است، عنوان کرد: زمانی کشف‌رود یک رودخانه زنده در مشهد بود که بخش قابل توجهی از سفره‌های آبی ما را تامین می‌کرد، اما امروز متاسفانه با ورود آب‌های آلوده در مسیر آن، کشف‌رود زنده به یک معضل تبدیل شده است. ساخت تصفیه‌خانه کشف‌رود به دلیل‌ نبود اعتبار متوقف شده بود، اما اکنون اعتبار آن تامین شده و با سرعت تکمیل خواهد شد. ما تا برطرف شدن این آلودگی کار را ادامه خواهیم داد. 

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با بیان اینکه ساخت تصفیه‌خانه‌ها برای تصفیه پساب‌های مشهد از دیگر اقدامات در حال انجام است، گفت: پساب زیادی تولید می‌شود و ۸۰ درصد به تصفیه‌خانه‌ها منتقل می‌شود، اما تصفیه‌خانه‌ها ظرفیت کافی ندارند. لذا ما در صدد ساخت تصفیه‌خانه شماره ۷ هستیم و ۱۰۰۰میلیارد تومان تسهیلات بابت آن تخصیص یافته و تا دو سال آینده این تصفیه‌خانه تکمیل و وارد مدار می‌شود که در شبانه‌روز ۴۶ هزار و ۵۰۰ مترمکعب ظرفیت دارد. 

پژمانفر با تاکید بر اینکه مشهد یک شهر ملی است، اظهار کرد: برخی به من می‌گویند شما از ظرفیت کمیسیون اصل ۹۰ برای حل مسائل مشهد استفاده می‌کنید، در حالی‌که مشهد شهری ملی است. برخی از موضوعات آن را نمی‌توان صرفا با اعتبارات شهر و استان حل کرد و باید با نگاه ملی حل این مسائل پیگیری شود. 

وی با بیان اینکه مسائل حوزه میراث فرهنگی و بخش‌های مختلف از جمله زیارت و مراکز اقامتی مشهد در زمره موضوعات ملی قرار می‌گیرد، افزود: زیارت حق تمام مردم است و هر فردی با هر شرایط اقتصادی باید بتواند به مشهد سفر کند و در اقامتگاه‌ها ساکن شود؛ بنابراین باید اقامتگاه‌هایی با هزینه‌های پایین وجود داشته باشد. 

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با بیان اینکه دیزدر یکی از کانون‌های فرهنگی مشهد است که متاسفانه با بی‌توجهی‌ها خسارت دیده، عنوان کرد: وزیر میراث بازدیدی از این منطقه داشت و تیمی که بررسی‌های لازم را انجام داد، تایید کرد این منطقه ارزشمندی است که باید از آن مراقبت شود. دستور داده شده جلوی فعالیت معدن کنار دیزدر گرفته شود و اگر تا انتهای هفته جاری فکری برای آن نشود، وزیر میراث را به کمیسیون اصل ۹۰ می‌آوریم. در اژدرکوه نیز که یکی از آثار معنوی ثبت‌شده در مشهد است نیز کلیه فعالیت‌های استخراج از معدن باید متوقف شود. 

ابلاغ طرح تفصیلی بافت مسکونی توس پس از ۳۰ سال

پژمانفر همچنین با بیان اینکه منطقه توس یک ارزش بین‌المللی برای ماست‌، اضافه کرد: رهبر انقلاب نیز از این منقطه بازدید و توصیه کردند جایگاه توس حفظ شود. برای ساماندهی این منطقه طرح تفصیلی در مراحل پایانی قرار دارد و پس از ۳۰ سال، بالاخره طرح تفصیلی بافت مسکونی توس در دهه فجر ابلاغ خواهد شد. 

وی همچنین با تاکید بر لزوم احداث خطوط لوله از شمال به جنوب و از شرق به غرب برای انتقال انرژی، بیان کرد: اکنون حجم قابل توجهی از سوخت توسط چند صد دستگاه تریلی جابه‌جا می‌شود و به شرق کشور می‌رسد که هزینه‌های زیادی دارد. لذا خط لوله‌ای از جاسک به شرق کشور در حال احداث است و اکنون به رفسنجان رسیده و ما پیگیر هستیم که ادامه یابد. دو هفته قبل این خط لوله به قرارگاه خاتم واگذار شد و امیدواریم قبل از دهه فجر کلنگ‌زنی ادامه خط انجام شود. قرارگاه خاتم قول داده است دو ساله کار را انجام دهد. اگر این خط احداث شود  انتقال سوخت به مشهد و مرزهای خارجی استان راحت انجام خواهد شد. 

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ با بیان اینکه باید مشکل برق مشهد را جدی بگیریم، گفت: برای رسیدن مشهد به پایداری بلندمدت در حوزه تامین برق، ۴ هزار میلیارد اعتبار لازم داریم که از طریق فاینانس تامین شده و تجهیزات در حال خریداری است. 

نماینده مردم مشهد و کلات در مجلس همچنین با بیان اینکه گازرسانی به مناطق با شدت در حال انجام است، اظهار کرد: ۱۵ روستا در منطقه کلات قرار است گازدار شوند و اعتبار لازم سال آینده تامین خواهد شد. با این کار امیدواریم دیگر در کلات هیچ روستای بدون گاز وجود نداشته باشد. با توجه به اینکه سوخت مایع بر اساس اعلام شرکت نفت با قیمت فوب خلیج فارس فروخته می‌شود، هر روستایی که از کپسول برای مصرف گاز استفاده می‌کند، به شرکت گاز مراجعه کند تا بتواند کپسول گاز یارانه‌ای دریافت کند. 

پژمانفر با بیان اینکه برای حل مسائل اقتصادی نیز ما با بیش از ۳۰ انجمن تخصصی نشست داشتیم، افزود: از تعداد زیادی از واحدهای تولیدی بازدید کردیم. حل مشکلات قطعه‌سازان و خودروسازی را پیگیری کردیم و هفته گذشته هم دو جلسه با ایران‌خودرو و دیگر قطعه‌سازان داشتیم و برگزاری نمایشگاه قطعات خودرویی نیز از اقداماتی بود که در راستای نشان دادن ظرفیت مشهد در تولید قطعات انجام شد. 

لزوم جلب اعتماد مردم برای سرمایه‌گذاری در پدیده 

وی با بیان اینکه تلاش برای حل مشکلات حوزه مالیات، ساخت شهرک‌های صنفی و همچنین اندیشیدن تدابیر لازم برای تامین گاز و برق صنایع در زمستان از دیگر اقدامات انجام‌شده است، ادامه داد: از دیگر مسائل حائز اهمیت، پرونده پدیده شاندیز است که می‌بایست از رکود خارج شود. یک سری اقدامات انجام شده است و امروز آن شرکت راکد در پدیده تبدیل به یک کارگاه فعال شده است. سرمایه‌های مردم که در آن جا متوقف شده است را نمی‌توان بدون وجود سرمایه‌های جدید به حرکت درآورد و لذا باید اعتماد لازم در نزد مردم برای سرمایه‌گذاری در پدیده ایجاد شود. 

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ همچنین با اشاره به پرونده قضایی حسن روحانی، بیان کرد: ۷۵۰ هزار نفر به کمیسیون اصل ۹۰ نسبت به عملکرد رئیس جمهور قبلی اعتراض کرده بودند. در این خصوص از سمت کمیسیون اصل ۹۰ دو پرونده تکمیل و به قوه قضائیه فرستاده شده است. حال اینکه این پرونده‌ها توسط دادگاه ویژه روحانیت بررسی شود یا شعبه‌ای دیگر، توسط قوه قضائیه تعیین خواهد شد. آقای روحانی پرونده‌هایی دارد که قطعا منجر به حکم خواهد شد، لذا به نظر من صلاحیت وی نباید برای انتخابات مجلس خبرگان تایید شود.

پژمانفر همچنین با بیان این‌که اقدامات اولیه برای ساخت بیمارستان هزار تخت خوابی مشهد در حال انجام است، عنوان کرد: آب در مشهد یکی از نگرانی‌هاست و کنترل کیفیت و کمیت آب نیاز به برنامه‌ریزی دارد. مشهد در کل کشور کمترین نزولات آسمانی را داشته و بر همین اساس باید با بدبینانه‌ترین شکل ممکن برای آن برنامه‌ریزی کرد. نباید تمام نگاه‌ها را به سمت چاه‌ها و آب‌های زیرزمینی معطوف کرد و باید پساب‌های مناسب جایگزین آب‌های کشاورزی شود. 

وی با بیان اینکه تا کنون در جریان ملاقات‌های مردمی در مشهد از ۷۰ محله دیدن کردیم، اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد مصوبات این دیدارها عملیاتی شده است. 

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ همچنین با بیان اینکه سال گذشته بیشترین آسفالت روستاهای مشهد را انجام دادیم، گفت: بیشترین حجم قیر را از تهران گرفتیم و ۶۰۰۰ تن قیر تامین شد، اما مسئولین از حدود دو هزار تن از این قیرها نتوانستند استفاده کنند، زیرا زیرساخت‌ها آماده نبود. وضعیت مخابرات و اینترنت روستایی نیز بسیار بسیار بد است و در حال پیگیری هستیم، اما به غیر از توسعه فیبر نوری دیگر راهی ندارد. 

ایجاد سامانه‌ای برای به صفر رساندن تعداد چک‌های برگشتی 

پژمانفر عنوان کرد: در حوزه چک نیز سامانه "چک در راه" را یک ماه پیش راه‌اندازی کردیم و با گسترش استفاده از این سامانه، دیگر هیچ چک برگشتی وجود نخواهد داشت و به شدت جلوی کلاهبرداری را می‌گیرد. آخرین گزارش‌ها حاکی از این است که از بعد از اجرای قانون چک، زندانیان چک به کمتر از یک سی‌ام کاهش یافته است و امیدواریم از این پس و با توسعه این سامانه، تعداد زندانیان چک از این هم بیشتر کاهش یابد. 

وی همچنین با بیان اینکه تسهیلات بانکی را به سمت بردیم که تسهیلات کلان صرفا به افراد واجد شرایط داده شود، افزود: برخی بانک‌ها بی‌حساب و کتاب تسهیلات بانکی می‌دادند که سر از بازار خودرو و طلا درمی‌آورد. خلق پولی که برای اعطای تسهیلات ایجاد می‌شود، باید صرف رونق اقتصادی گردد. اکنون ما تصویب کرده‌ایم که بانک‌ها باید هر سه ماه گزارش تسهیلات کلان خود را به کمیسیون اصل ۹۰ ارسال کنند. 

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ در پاسخ به پرسشی بیان کرد: امروز بانک آینده دیگر نمی‌تواند تسهیلات پرداخت کند. به زودی یک انضباط بسیار خوبی در حوزه بانکی ایجاد خواهد شد و آیین‌نامه‌هایی برای ارائه تسهیلات بانکی تدوین خواهد گردید. 

پژمانفر با تاکید بر لزوم راه‌اندازی پلتفرم‌های باربری بزرگ‌مقیاس برای کاهش هزینه باربری، عنوان کرد: یکی دیگر از موضوعاتی که ما در دست پیگیری داریم، بررسی قصور دولت در بحث اعطای کالابرگ الکترونیکی است. 

وی با بیان اینکه در حال پیگیری آنلاین شدن سامانه پرداخت و دریافت قوه قضائیه هستیم، گفت: یکی از موضوعات مهم، ثبت اطلاعات تمام شهروندان در سامانه ملی املاک و اسکان است. امسال نیز ثبت‌نام دانش‌آموزان را منوط به ثبت اطلاعات در این سامانه کردیم. برای صدور گواهینامه و کارهای بانکی نیز باید ثبت در این سامانه شرط شود، چراکه این کار به حل مشکلات بسیاری خواهد انجامید. 

نماینده مردم مشهد در مجلس با اشاره به وضعیت امنیتی خراسان رضوی، اضافه کرد: با توجه به هم‌مرزی با افغانستان و حجم تردیدهایی که در این استان صورت می‌گیرد، باید در مشهد نیز مانند تهران، نیروی انتظامی را به عنوان یک فرماندهی واحد متمرکز مستقل ببینیم. بر اساس شکایات امنیتی مردم مشهد که به ما واصل شده است، نشستی را با سردار باقری داشتیم و در حال پیگیری از طریق ایشان هستیم و ان‌شاءالله شاهد تغییرات قابل توجه در کمیت و کیفیت نیروی انتظامی در مشهد خواهیم بود. 

لزوم اخذ تصمیمی منطقی در مورد افغانستانی‌های ساکن ایران 

پژمانفر در پاسخ به سوالی، با تاکید بر اهمیت حمایت از دهک‌های پایین، اظهار کرد: مبلغی که در قانون به عنوان یارانه پیش‌بینی شده، عددی است که اگر بین تمام ۸۵ میلیون ایرانی توزیع شود، باعث خواهد شد افرادی که واجد شرایط نیستند هم یارانه دریافت کنند و به افرادی که واجد هستند، مبلغ بسیار کمی برسد. بین نقاط ابتدایی و انتهایی دهک‌ها تفاوت زیادی وجود دارد، باید دهک‌ها تبدیل به صدک شود و کسانی که معیشت شایسته‌ای ندارند، شناسایی و آمار سالی دوبار به‌روزرسانی شود. در مورد کسانی که در بهزیستی زندگی می‌کنند نیز باید کف قانون کار به هر کدام آنان پرداخت شود. متاسفانه دولت این کارها را انجام نداده است. 

وی در پاسخ به پرسش ایسنا در مورد اینکه برنامه مجلس برای افزایش حقوق سال آینده که از سمت دولت در لایحه بودجه ۱۸ درصد در نظر گرفته شده چیست، گفت: ما باید منابع را واقعی ببینیم و اگر چنین شود، تمام برنامه‌ریزی‌ها درست انجام خواهد شد. لذا سعی ما در بودجه ۱۴۰۳ این است که خرج‌های اضافی را کاهش دهیم و مسائل مهم را در اولویت قرار دهیم. افزایش حقوق مشکل را حل نمی‌کند، زیرا بر اساس تجربه، ما هر چه قدر حقوق‌ها را بیشتر افزایش دهیم، قیمت‌ها چندین درصد بیشتر افزایش می‌یابد. لذا ما باید تورم را کنترل کنیم و اگر چنین شود، ۱۸ درصد هم قابل دفاع است، وگرنه اگر ۳۰ درصد هم حقوق‌ها افزایش یابد اما تورم به ۵۰ درصد برسد، مشکلی از مردم حل نمی‌شود. 

رئیس کمیسیون اصل ۹۰ همچنین در خصوص جمعیت بالای افغانستانی‌های ساکن در مشهد، اظهار کرد: ما از روز اول نسبت به باز گذاشتن بی‌حساب و کتاب مرزها و ورود خیل عظیم افغانستانی‌های بدون اسناد هویتی به مشهد اعتراض داشتیم. امروز باز عده‌ای در پی گرفتن تصمیم عجولانه دیگری هستند و می‌گویند تمام افغانستانی‌هایی که سال‌هاست در حال زندگی در مشهد اند، باید رد مرز شوند. بسیاری از این‌ها متولد و بزرگ‌شده ایران اند و حال ما نباید تمام این‌ها را دشمن فرض کرده و به افغانستان بازگردانیم و باید در این خصوص یک تصمیم منطقی بگیریم. 

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۸:۲۹
  • دسته‌بندی: خراسان رضوی
  • کد خبر: 1402090805992
  • خبرنگار : 50405