مسعود میرزایی شهرابی امروز، هشتم آذر در نشست خبری هفته پژوهش که در دفتر پارک و علم فناوری خراسان برگزار شد، با اشاره به وجه تمایز نمایشگاه هفته پژوهش امسال با سالهای گذشته، اظهار کرد: تمام تلاش ما این است که رویدادهایی که پارک علم و فناوری خراسان با کمک و همفکری سایر مراکز نخبگانی استان انجام میدهد را در قالب یک پیکر واحد ارائه دهیم.
وی با اشاره به رویکرد مردمیسازی در این نمایشگاه، افزود: اگر مردمیسازی انجام نشود و این نمایشگاه فقط محل حضور نخبگان باشد، کار غلطی است. ما میخواهیم تمام آحاد مردم از برگزاری این نمایشگاه مطلع شوند و درصد زیادی از آنان از نمایشگاه بازدید کنند.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به اختصاص دومین مساحت در نمایشگاه به آموزش و پرورش، بر اهمیت حضور دانشآموزان در نمایشگاه تأکید و بیان کرد: حضور نوجوانان در این برنامه لازم است تا با پیشرفتها آشنا شوند. ما آمدهایم برای کشور ثروتآفرینی کنیم. پارک علم و فناوری خراسان در تبدیل علم به ثروت پارک اول کشور شده است. در حال تهیه پیوست فرهنگی برای تمامی شرکتهای دانشبنیان و فناور هستیم که کار سادهای نیست.
میرزایی شهرابی با بیان اینکه سامانه «ساطع» به وضوح اعلام میکند که برترین پارک کشور هستیم، عنوان کرد: نمایشگاه امسال ویژه است و در آن برش استانی رویداد «تستا» را خواهیم داشت. هر زمان فرصتی به دست آوریم، به سمت نزدیک کردن عرضه با تقاضا میرویم، زیرا بر اساس آسیبشناسی انجامشده، شرکتهای دانشبنیان سه مشکل عمده دارند؛ نخست استقرار، دوم تجاریسازی و سوم نبود نیروی ماهر.
وی ادامه داد: عدم ارزیابی خوب بازار، تولید نامناسب محصول، نداشتن نقشه راه درست، رقابت زیاد میان محصولات دیگر و ... از جمله عللی است که موجب اتلاف انرژی بسیاری از شرکتهای نخبگانی شده است. بنابراین از زمانی که در این سمت قرار گرفتهام، تمامی توان و نیرویمان را در راه مرتفع کردن این سه مشکل قرار دادهایم.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان با تأکید بر ضرورت تأسیس شهرک علم و فناوری برای استان، اضافه کرد: شهرکی که چندین پارک علم و فناوری ذیل آن فعالیت کنند، از ضروریات این استان است. چندی پیش این موضوع نزد مدیران استانی و نماینده مردم مشهد در مجلس شورای اسلامی مطرح شد.
حداقل ۳۰۰ هکتار زمین برای احداث شهرک علم و فناوری نیاز است
میرزایی شهرابی با بیان اینکه در سال ۱۳۸۱ با مساحتی حدود ۳۷ هکتار پارک علم و فناوری شروع به کار کرده و هماکنون نیز همان میزان مساحت را داراست، در حالیکه ۵۴۰ شرکت دانشبنیان و فناور فعال داریم، گفت: شهر اصفهان نیز همین تعداد شرکت فعال را دارد، در حالیکه در این شهر ۵۲۰ هکتار مساحت به پارک علم و فناوری اختصاص داده شده است. بنابراین اختصاص حداقل ۳۰۰ هکتار زمین درخواست ما از مسئولین استان برای تاسیس شهرک است.
وی درباره مشکل اصلی اختصاص زمین به شهرک علم و فناوری، اظهار کرد: کار با نخبگان نیاز به فضایی با جانمایی خوب و مختصات درونشهری یا نزدیک به شهر دارد. این موضوع نیاز به گفتمانسازی کلان دارد تا شهرک علم و فناوری تأسیس و باعث شود و سرمایه اجتماعی نظام بالا رود، زیرا در این صورت امکان اختصاص زمین به نخبگان را خواهیم داشت.
رئیس پارک علم و فناوری خراسان با اشاره به تولید ونتیلاتور در شرکتهای این پارک، بیان کرد: مردم باید ببینند و بفهمند که قطعاتی در این شرکتها تولید میشود که تا قبل از این تنها در اختیار چند کشور محدود دنیا بوده است و هماکنون ما در جایگاه صادرکننده به بیش از ۴۰ کشور دنیا هستیم.
انتهای پیام