بازی‌های آسیایی هانگژو، زنده از آنتن

بازی‌های آسیایی تاریخچه جالب و شنیدنی دارد. اولین دوره این مسابقات با نام First Asian Games در سال ۱۹۵۱ به میزبانی شهر دهلی نو از هند برگزار شد. جالب است بدانید فقط ۸ رشته ورزشی در این دوره وجود داشت و جمعا ۵۷ رقابت بین ورزشکاران صورت گرفت.

به گزارش ایسنا به نقل از آنتن، کشورمان ایران هم در این دوره حضور داشت که با کسب ۸ مدال طلا، ۶ نقره و ۲ برنز با مجموع ۱۶ مدال در رتبه سوم رقابت‌ها بعد از ژاپن و هند ایستاد. جور اصلی کسب مدال‌های طلای کسب شده توسط ایران را تیم وزنه‌برداری کشید؛ ورزشکاران ما با کسب ۷ مدال طلا سهم بزرگی در کسب این موفقیت عظیم در آن برهه داشتند. هرچند کاروان ایران در تمامی ۸ رشته ورزشی موجود در این رقابت‌ها، ورزشکارانی را به دهلی نو اعزام کرده بود.

هانگژو، چین، ۷۲ سال بعد

بعد از گذشت ۷۲ سال از شروع بازی‌های آسیایی، اکنون شهر هانگژو چین میزبان نوزدهمین دوره این رقابت‌هاست تا پس از پکن و گوانژو سومین شهری از جهموری خلق چین باشد که این مسابقات در آن برگزار می‌شود. همان‌طوری که از اسم رقابت پیداست، عبارت "بازی‌های آسیایی ۲۰۲۲" به چشم می‌خورد اما چرا این بازی‌ها در سال ۲۰۲۳ میلادی در حال برگزاری است؟

در ابتدا قرار بود تا بازی‌های آسیایی هانگژو در شهریور سال پیش یعنی سپتامبر ۲۰۲۲ برگزار شود اما به دلیل همه‌گیری ویروس کرونا تصمیم بر این شد تا با یکسال تعویق، این بازی‌ها در سال ۲۰۲۳ انجام پذیرد. البته برای رقابت‌های ورزشی این موضوع امری تازه نیست همان‌طوری که المپیک ۲۰۲۰ توکیو و مسابقات یورو ۲۰۲۰ با یکسال تاخیر و در سال ۲۰۲۱ برگزار شدند.

برای دنبال کردن این رقابت‌های جذاب با آنتن همراه باشید.

رشته‌های ورزشی و رقابت‌ها

اگر خاطرتان باشد در همین مطلب اشاره کردیم که اولین دوره مسابقات با ۸ رشته ورزشی و فقط ۵۷ رقابت برگزار شد و پایان پذیرفت. حالا که شما در حال خواند این مطلب هستید، بازی‌های آسیایی در ۴۰ ورزش، ۶۱ رشته و ۴۸۲ ماده برگزار خواهد شد که نشان از گستردگی و پیشرفت این رقابت از زمان تولد تا امروز را دارد.

در بین این ۴۰ ورزش، ۲۸ تای آن ورزش اجباری المپیک هستند که در نتیجه محک بسیار خوب و جدی برای ورزشکاران قاره کهن است تا خود را آماده رقابت در المپیک ۲۰۲۴ کنند. نکته قابل توجه اضافه شدن ورزش‌های الکترونیک در این دوره رقابت‌هاست که شامل ۸ رشته است. البته برخی مدال‌های اهدایی برای این رقابت‌ها به صورت نمایشی خواهند بود اما قطعا در آینده نزدیک شاهد اضافه شدن کامل این رشته، حتی در المپیک خواهیم بود.  

ایران در بازی‌های آسیایی

کاروان کشور عزیزمان ایران، با ۲۸۹ ورزشکار عازم رقابت‌های هانگژو شده است. در بین ۴۰ رشته ورزشی این مسابقات، ایران مجموعه در ۳۴ رشته ورزشکار دارد که شامل ۲۱۱ نفر آقایان و ۷۸ نفر بانوان است. پرچم‌داران کاروان ایران در این دوره رقابت‌ها جواد فروغی دارنده مدال طلای المپیک ۲۰۲۰ در رشته تیراندازی با تپانچه و ناهید کیانی اولین تکواندوکار زن ایرانیست که موفق به دریافت مدال طلای جهانی در این رشته برای ایران شده است.

در بین رشته‌هایی که ورزشکاران ایرانی در آن شرکت کرده‌اند، تنها چهار رشته وجود دارد که تعداد خانم‌ها از آقایان بیشتر است: تیراندازی با ۹ نفر شرکت‌کننده خانم، روئینگ با ۵ شرکت کننده خانم، قایقرانی با ۹ شرکت‌کننده و کوراش ۴ شرکت‌کننده. در عین حالی که اهمیت ورزش بانوان در کشور روز به روز بیشتر مورد توجه قرار می‌گیرد، امیدوار هستیم تا در آینده نزدیک به تعداد ورزشکاران خانم و افتخارآفرین کشور افزوده شود تا اسم ایران هرچه بیشتر توسط این افراد در عرصه‌های بین‌المللی شنیده شود.

تماشای بازی‌های آسیایی هانگژو

پلتفرم آنتن با هدف درک دغدغه مردم عزیز ایران جهت پوشش مسابقات، اقدام به پخش لحظه‌ای این رقابت‌ها کرده است و تمامی بازی‌ها را در رشته‌های مختلف پوشش می‌دهد. مخاطبان عزیز می‌توانند با مراجعه به وب‌سایت آنتن به صورت زنده و در هرجایی که باشند، مسابقات را تماشا کنند یا برای راحتی و جهت دسترسی به امکانات بیشتر، از اپلیکیشن آنتن استفاده کنند.

بازی‌های آسیایی هانگژو از یکم مهرماه تا شانزدهم مهرماه ۱۴۰۲ برگزار می‌شود و آنتن از لحظه شروع تا پایان این رقابت‌ها در کنار مخاطبان خواهد بود تا لحظات شیرین ورزشی را از دست ندهند.

انتهای رپرتاژ آگهی

  • چهارشنبه/ ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۳:۳۹
  • دسته‌بندی: خبر بازار
  • کد خبر: 1402090805704
  • خبرنگار :