به گزارش ایسنا به نقل از تفریح سازان، به طور کلی زباله ها شامل زباله های تر، زباله خشک و زباله های صنعتی می شوند که بازیافت آن ها موجب پیشرفت قابل توجه کشورها خواهد شد. در حال حاضر از بازیافت به عنوان صنعتی پولساز یاد می گردد و کشورهای زیادی در این زمینه فعالیت های گسترده دارند. با ما همراه باشید تا به بررسی هرچه بیشتر سرمایه گذاری بر روی بازیافت زباله ها بپردازیم.
طلای کثیف چیست؟
شما نیز ممکن است بارها نام طلای کثیف را شنیده باشید. این روزها به لطف پیشرفت هایی که صورت گرفته است می توان زباله ها به پول تبدیل کرد و این موضوع شباهت بسیار زیادی به استخراج طلا دارد. بازیافت زباله فرایندی بسیار سخت است؛ اما نباید به سادگی از کنار ارزش آن عبور کرد. از این زباله ها به عنوان روش هایی عالی برای درآمدزایی یاد می گردد که پتانسیل بالایی در چرخه اقتصادی کشور دارند.
طی سال های گذشته شاهد اقدامات قابل توجهی از سوی کشورهای پیشرفته بوده ایم تا بتوان زباله ها را به محصولی ارزشمند تبدیل کرده و مجددا آن ها را استفاده نمود. پرسشی که مطرح می گردد این است که چرا نام طلا را بر زباله ها نهاده اند؟ به طور کلی طلا به عنوان ماده ای ارزشمند شناخته می شود و زباله ها نیز ارزش بالایی در صنعت اقتصادی کشور دارند. همین امر می تواند دلیلی بسیار مهم برای به کار بردن اصطلاح طلا برای زباله ها باشد تا متوجه ارزش بالای آن ها شوید.
در حال حاضر زباله های مختلفی را می توان در سطل زباله شهری دید که به روش های مختلفی تولید می شوند. این زباله ها معمولا در دسته زباله های تر و خشک قرار می گیرند و می توان نمونه های مختلفی از آن ها را در سطل زباله خانه نیز دید. در کنار زباله هایی که در محیط خانه ها تولید می شوند، زباله های صنعتی نیز وجود دارند که بخش قابل توجهی از زباله های انسانی هستند. تمامی زباله های تر، خشک و صنعتی اگر از قابلیت بازیافت برخوردار باشند به عنوان طلای کثیف شناخته می شوند.
انواع زباله
پسماندهایی که عمدتا در منازل تولید می شوند مواردی همچون پسماندهای خشک، پسماندهای تر و پسمندهای خطرناک را در بر می گیرند. پسماندهای خشک دارای انواع مختلفی بوده و بیشتر زباله های تولیدی در خانه ها در این دسته قرار می گیرند. اگر بخواهیم اشاره ای اجمالی به این این پسماندها داشته باشیم می توان کاغذ، مقوا، منسوجات، چوب، لوازم الکتریکی، فلزات، پلاستیک، شیشه و... را نام برد.
در مقابل پسماندهای تر اشاره به زباله های موادغذایی دارند. این پسماندها نیز شامل زباله هایی همچون میوه، سبزیجات، برنج، نان، لبنیاـ، مرغ، ماهی و... می شوند که عمدتا از آن ها با نام پسماند بازیافتی نیز یاد می گردد. از این پسماندها می توان برای تولید انواع کود استفاده نمود؛ اما نباید با پسماندهای خشک مخلوط شوند؛ زیرا موجب کاهش کیفیت کود تولید خواهند شد.
زباله ها فرصتی طلایی برای سرمایه گذاری
زباله هایی که هم اکنون در خیابان ها، سطل زباله پارکی، کارخانه ها، سطل زباله های شهری و... می بینید تنها محدود به زباله های تر نمی شوند. پیشرفت هایی که تاکنون در صنایع مختلف صورت گرفته اند موجب افزایش تولید زباله ها شده اند و شما می توانید زباله های مختلفی را در سطح شهرها ببینید.
زباله های تر، زباله های خشک و زباله های صنعتی هرکدام به نحوی می توانند بر محیط زیست و یا مبلمان شهری، اثرات منفی داشته باشند؛ بنابراین می توان آن ها به عنوان تهدیدی بزرگ برای محیط زیست دانست. زباله های غیرارگانیک می توانند اثرات مخرب فراوانی مانند افزایش حشرات نقل بیماری، آلودگی آب و خاک و شیوع بیماری های انگلی و عفونی را به همراه داشته باشند.
با توجه به این موضوع بازیافت زباله ها راهکاری عالی است تا بتوان این تهدیدها را به فرصتی طلایی تبدیل نموده و به پیشرفت کشور کمک های قابل توجهی کرد. علم این قدرت را دارد تا چیزهای بی ارزش را به طلا تبدیل کند و این موضوع برای زباله ها نیز صدق می کند؛ اما ابتدا باید بازیافت شوند. با بازیافت زباله ها این امکان را خواهید داشت تا به مواد قابل استفاده دسترسی یابید. همچنین بازیافت زباله چرخه تولید را بهبود بخشید و زمینه های ارزشمند شدن زباله ها را فراهم می سازد.
چرا طلای کثیف صنعت پولساز شناخته می شود؟
در حال حاضر از صنعت بازیافت به عنوان صنعتی پولساز یاد می گردد که موجب شده تا کشورهای پیشرفته این فرصت را غنیمت شمرده و از آن بهره های بسیار زیادی ببرند. به موجب این امر کشورهای پیشرفته تمام تلاش خود را به کار می گیرند تا از فناوری و تکنولوژی های پیشرفته استفاده کرده و زباله ها و ضایعات دورریختی را بازیافت کنند. با بازیافت این زباله ها شرایطی فراهم می گردد تا آن ها را مجددا مورداستفاده قرار داد.
این موضوع نشان می دهد که کشورهای پیشرفته نگاهی اقتصادی به زباله های دورریختی دارند و با استفاده از آن درآمدزایی می کنند. جالب است بدانید این روزها برخی از همین کشورها زباله ها را وارد می کنند و پس از بازیافت مواد تولید شده با استفاده از آن ها را به کشورهای دیگر صادر می کنند. یکی از این کشورها چین است که حدود سی سال است که زباله ها و مواد دور ریختنی را از کشورهای دیگر خریداری می کند و با بازیافت آن ها کسب درآمد می نماید.
فواید تفکیک و بازیافت زباله
فواید بازیافت زباله تنها محدود به کسب درآمد نمی شوند؛ بلکه این فرایند فواید زیادی برای محیط زیست دارد. با بازیافت زباله می توان منابع طبیعی را حفظ نمود. همان گونه که می دانید تولید محصولات نو نیاز به مواد خام و منابع طبیعی دارد و بازیافت زباله این امکان را فراهم می سازد تا به جای منابع طبیعی از مواد بازیافتی برای تولید محصولات نو استفاده گردد. همچنین بازیافت موجب صرفه جویی در انرژی نیز می شود.
اگر بخواهیم در قالب یک مثال این موضوع را شرح دهیم می توان ساخت آلومینیوم را نام برد. اگر در این پروسه از آلومینیوم بازیافت شده استفاده گردد تا ۹۰ درصد می توان در مصرف انرژی صرفه جویی نمود؛ در حالی که این امر برای ساخت آلومینیوم با سنگ معدن امکان پذیر نیست. در نهایت با بازیافت نمودن زباله ها نیازی به فضای زیاد برای دفن زباله نخواهید داشت.
کلام آخر
با توجه به مطالبی که بیان شد می توان به این نتیجه دست یافت که زباله ها پس از بازیافت فواید زیادی دارند. بازیافت زباله ها راهکاری عالی برای کسب درآمد بیشتر است؛ زیرا می توان از این مواد بازیافتی محصولات نو و جدیدی را تولید کرد. کشورهای پیشرفته همچون چین تاکنون گام های موثری را در این زمینه برداشته اند؛ به گونه ای کشور چین هم اکنون به عنوان بزرگترین وارد کننده زباله نیز شناخته می شود.
بازیافت زباله چگونه کشورها را به درآمد می رساند؟
مدیریت زباله ها و بازیافت آن ها اگر به درستی انجام شود این فرصت را برای کشورها فراهم می سازد تا از مواد بازیافتی محصولات نو تولید نموده و به این طریق به سود اقتصادی دست یابند.
انتهای رپرتاژ آگهی