وقوع حدود ۱۵ هزار «زلزله» در کشور تا اواخر آبانماه

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور، با بیان اینکه از ۶۴ مورد مخاطره طبیعی و سوانح انسان ساخت، ۴۴ مورد در کشور ما رخ داده است، گفت: کشور ما سالانه ۱۴ تا ۱۵ هزار زلزله دارد که تا اواخر آبان امسال حدود ۱۴ هزار و۵۰۰ تا ۱۴ هزار و ۸۰۰ زلزله با مقیاس بزرگ و کوچک رخ داده است.

به گزارش ایسنا، محمد حسن نامی در مراسم بیست و پنجمین مانور سراسری زلزله که با شعار «مدرسه ایمن و جامعه تاب آور» ساعت ۱۰ صبح امروز در سراسر کشور برگزار شد، اظهارکرد: از ۶۴ مورد مخاطره طبیعی و سوانح انسان ساخت، ۴۴ مورد در کشور ما رخ داده است که نمونه‌های آن سیلاب، زلزله، فرونشست، رانش زمین، خشکسالی سرمازدگی، موج سرما، موج گرما، ریز گرد و بیماری‌های اپیدمی است که از این بین مهمترین مورد به لحاظ خطراتی که ایجاد می‌کند، سیلاب و زلزله است.

وی با بیان اینکه زلزله امروز یکی از مهمترین مخاطرات طبیعی است، ادامه داد: سوال این است آیا می‌توانیم جامعه را در مقابل این مخاطره خطرناک ایمن کنیم؟. حتما می‌توانیم اما در صورتی که مقررات و ضوابط را رعایت کنیم.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور با بیان اینکه سالانه حدود ۱۴ هزار تا ۱۵ هزار زلزله در کشور داریم، توضیح داد: در برخی موارد خاص مثل زلزله سر پل ذهاب، در آن سال بیش از ۱۹ هزار زلزله در کشور به وقوع پیوست. امسال تا آخر آبان نیز ۱۴ هزار و ۵۰۰ تا و ۱۴ هزار و۸۰۰ زلزله با مقیاس بزرگ و کوچک رخ داده است.

اگر مقاومت مصالح ساختمانی به ۸ ریشتر برسد، زلزله دیگر بلا نیست بلکه «پدیده» می‌شود



نامی با بیان اینکه لازمه ایمنی در مقابل زلزله این است که همه افراد جامعه و مسئولان خود را موظف بدانند که مقررات لازم را برای ایجاد یک جامعه ایمن ایجاد کنند، یادآور شد: مطالعاتی در خصوص ۲۲۰ سال گذشته انجام شده که نشان می‌دهد در این ۲۲۰ سال که داده‌های ۱۴۰ سال آن به صورت روایت تاریخی و ۸۰ سال آن به صورت اسناد ژئوفیزیک است، ۱۲ زلزله بالای ۷ ریشتر داشتیم. آخرین آن نیز ۷.۷ ریشتر بوده است. این نشان می‌دهد اگر ساخت و سازهای کشور به گونه‌ای انجام شود که مصالح ساختمانی تا ۸ ریشتر مقاوم باشد، زلزله دیگر یک بلا نیست و یک پدیده است.

وی با بیان اینکه انرژی که یک گسل ۴ ریشتری آزاد می‌کند برابر با انفجار یک بمب هیروشیما یا هزار تی ان تی است، افزود: زلزله بزرگ ترکیه برابر با ۱۹ بمب هیروشیما یا ۱۹ هزار تی ان تی بود. وقتی در ترکیه بررسی کردیم که چرا این ساختمان‌ها فرو ریخت، متوجه شدیم که ترکیب بتون‌ها ترکیب لازم را نداشته است. پس اگر ما هم ساختمانی با این مشخصات داشتیم، نباید انتطار داشته باشیم که در برابر زلزله مقاوم باشند.

رئیس سازمان مدیریت بحران کشور در پایان سخنان خود تاکید کرد: دنبال اجرای شدید مقررات در ساخت و سازها هستیم اما این کار نیاز به عزم عمومی دارد که هرفرد بداند جان و مال و خانواده خود را زیر چه سقفی می‌برد.

انتهای پیام

  • چهارشنبه/ ۸ آذر ۱۴۰۲ / ۱۰:۴۴
  • دسته‌بندی: حوادث، انتظامی
  • کد خبر: 1402090805437
  • خبرنگار : 71650

برچسب‌ها