به گزارش ایسنا، پایگاه خبری روزیاتو نوشت: اینفوگرافیک زیر با استفاده از داده های موسسه تحقیقات صلح بین المللی استکهلم (SIPRI)، ۱۰ کشور را که بیشترین سهم را در صادرات تسلیحات جهانی دارند، ترسیم می کند.
کدام کشور بیشترین تسلیحات را صادر می کند؟
ایالات متحده بزرگترین صادرکننده تسلیحات است که ۴۰ درصد از کل حجم انتقال تسلیحات بین المللی بین سال های ۲۰۱۸ تا ۲۰۲۲ را به خود اختصاص داده است. نزدیک به یک پنجم این صادرات به عربستان سعودی و سایر مقادیر قابل توجه به ژاپن (۸.۶ درصد) و استرالیا (۸.۴ درصد) بوده است.
در زیر بزرگترین صادرکنندگان تسلیحات را بر اساس سهم کل حجم مبادلات ۲۰۱۸-۲۰۲۲ و همچنین رشد یا کاهش آنها نسبت به روندهای ثبت شده در سال های ۲۰۱۳-۲۰۱۷ رتبه بندی می کنیم.
روسیه (۱۶٪) و فرانسه (۱۱٪) در رتبه های نزدیک به هم قرار دارند و پس از آن چین (۵٪) و آلمان (۴٪) در رتبه های بعدی پنج صادرکننده اصلی سلاح قرار می گیرند.
با این حال، به لطف فروش بزرگ فرانسه به هند، که شامل ۶۲ هواپیمای جنگی و چهار زیردریایی، حجم صادرات فرانسه نسبت به دوره پنج ساله قبل به طور قابل توجهی (+۴۴٪) افزایش یافته است.
از سوی دیگر، صادرات روسیه از نظر حجمی حتی قبل از شروع تحریمها پس از حمله به اوکراین (۳۱-%) کاهش یافته است. بزرگترین شرکای تجاری آن، هند و چین، توسعه صنایع تسلیحاتی خود را در اولویت قرار داده اند.
افزایش صادرات جهانی تسلیحات کره جنوبی
یکی دیگر از کشورهایی که فروش تسلیحات آن سر به فلک می کشد، کره جنوبی است که رتبه نهم را در سهم کلی صادرات تسلیحات جهانی دارد، اما در حجم صادرات خود ۷۴ درصد افزایش داشته است. خریداران اصلی محصولات این کشور، فیلیپین، هند و تایلند هستند.
یون سوک یول، رئیس جمهور کره جنوبی متعهد شده است تا سال ۲۰۲۷ کشورش را به چهارمین صادرکننده بزرگ سلاح در جهان تبدیل کند. جالب اینجاست که کره جنوبی یکی از سه کشوری است که هم صادرکننده و هم واردکننده تسلیحات برتر (به همراه چین و ایالات متحده) است، زیرا خریداران زیادی برای تجهیزات نظامی تولید داخل دارد، در حالی که به طور همزمان متکی به تسلیحات دوربرد، موشک ها و هواپیماهای جنگی پیشرفته تولید آمریکا است.
انتهای پیام