به گزارش ایسنا، به نقل از شبکه خبری راشاتودی، "کریل لیسوگورسکی" معاون وزیر بازرگانی و صنعت روسیه این ادعاها را به سازمان منع تسلیحات شیمیایی ارائه و عنوان کرد که شواهدی مستدل وجود دارد که آمریکا و متحدانش چنین موادی را برای کییف تامین کردهاند.
وی در بیست و هشتمین کنفرانس کشورهای عضو سازمان منع تسلیحات شمیایی در لاهه گفت: ما شواهدی مستدل داریم که آمریکا و متحدانش برای اوکراین مواد شیمیایی مسموم کننده ارائه کرده و آنها را به کییف دادهاند.
گفته میشود که مواد شیمیایی که ظاهرا توسط غرب تهیه شده، به نیروهای مسلح اوکراین و مزدوران خارجی تحویل داده شده است.
این مقام روسی همچنین مدعی شد: همچنین شواهدی وجود دارد که عوامل اطلاعاتی رژیم کییف از مواد شیمیایی سمی و روانگردان علیه مقامهای مناطق تحت کنترل مسکو استفاده میکنند که به روسیه پیوستهاند.
لیسوگورسکی به چهار منطقهای اشاره کرد که در پاییز ۲۰۲۲ برای پیوستن به روسیه رای دادند. این فهرست شامل دونتسک و لوهانسک است که در سال ۲۰۱۴ پس از کودتای میدان، استقلال خود را از کییف اعلام کردند. استقلال این دو منطقه قبلا در فوریه ۲۰۲۲ توسط روسیه به رسمیت شناخته شده بودند. دو منطقه دیگر خرسون و زاپوریژیا هستند.
این مقام روس جزئیات بیشتری درباره استفاده از مواد شیمیایی از سوی کییف ارائه نکرده است.
مسکو پیش از این ۲۳ شکایت به سازمان منع تسلیحات شیمیایی مبنی بر استفاده از تسلیحات شیمیایی توسط کییف ارائه کرده بود و اخیرا در اواسط اکتبر شواهدی را به این نهاد داد.
"فرناندو آریاس"، مدیرکل سازمان منع تسلیحات شیمیایی نیز متعهد شد که دادهها را بررسی کند، اما این نهاد هنوز متخصصانی را برای تحقیق درستی این گزارشها اعزام نکرده است.
در اوت ۲۰۲۲، "ولادیمیر سالدو" رئیس منطقه خرسون به دلیل مسمومیت توسط فردی از اطرافیان خود در بیمارستان بستری شد. سالدو گفت که در ابتدا به ضارب اعتماد کرده بود، اما معتقد بود که این فرد با مبلغ بسیار زیادی حاضر شده تا وی را مسموم کند.
انتهای پیام