استاد دانشگاه:

باید الگوی معماری اسلامی در اختیار طراحان ساختمانی قرار بگیرد

یک استاد دانشگاه عنوان کرد: باید در شهرهای مذهبی مانند قم نمونه‌های زیادی از معماری اسلامی مشاهده شود اما اکنون اینگونه نیست و باید الگوی معماری اسلامی را استخراج کرد و در اختیار طراحان ساختمان قرار داد.

دکتر ملیحه سلیمانی صدر در پنجمین نشست تخصصی همایش گفتمان‌سازی تاثیر حجاب بر سلامت زن و خانواده که امروز ۶ آذرماه در دانشگاه حضرت معصومه(س) برگزار شد، با اشاره به مؤلفه‌های معماری اسلامی، بیان کرد: اصل محرمیت رکن اصلی خانه‌های تاریخی است که در معماری مدرن امروز اثری از آن نیست؛ این محرمیت زایش فکر معمار ایرانی اسلامی است ‌با توجه به هویت ایران بحث درونگرایی بسیار پر رنگ است.

وی گفت: در معماری سنتی حیاط‌های مرکزی که مرکز آرامش و اجتماع بوده اما امروزه در حیاط‌های مدرن چنین چیزی وجود ندارد و محرمیت‌زدایی شده است.

سلیمانی ادامه داد: اگر آسایش و حرمت معماری خانه برای زن فراهم نشود در فرهنگ نسل بعدی موثر خواهد بود.

وی اظهار کرد: در معماری اسلامی سلسله مراتب تعریف می‌شود که در یک‌ معماری اصولی باید تمام سلسله مراتب رعایت شود که معنای حرمت در آن نمایان است.

سلیمانی با بیان اینکه در قرآن اشاره بسیار زیادی به تمام ابعاد معماری و شهرسازی شده است، اظهار کرد: معماری ایرانی بازخوانی مفاهیم آسمانی است، چنانچه هنوز هم ابنیه تاریخی توریست‌های خارجی را به وجد می‌آورد.

این استاد دانشگاه، گفت: وجود محراب در خانه‌های ایرانی نماد فرهنگ توحید است که به اشتباه از آن تعبیر به قبله می‌شود.

وی گفت: در هنر اسلامی همواره بر سرشت موقت اشیا مادی تاکید می‌شود و تهی بودن اشیا را مورد توجه قرار می‌دهد.

سلیمانی عنوان کرد: باید در شهرهای مذهبی مانند قم نمونه‌های زیادی از معماری اسلامی مشاهده شود اما اکنون اینگونه نیست و باید الگوی معماری اسلامی را استخراج کرد و در اختیار طراحان ساختمان قرار داد.

انتهای پیام

  • دوشنبه/ ۶ آذر ۱۴۰۲ / ۱۶:۲۷
  • دسته‌بندی: قم
  • کد خبر: 1402090604172
  • خبرنگار :