به گزارش ایسنا، یک رسانه انگلیسی در گزارشی با اشاره به شهادت شماری از نیروهای الحشد الشعبی عراق در اثر حملات اخیر آمریکا به مقر این سازمان که به بهانه دفاع از خود انجام گرفت، نوشت: این سلسله حملات جان ۹ نفر را که اولین قربانیان عراقی مرتبط با جنگ اسرائیل علیه حماس بودند، گرفت. حتی با برقراری آتشبس موقت در غزه، سرعت و شدت درگیریها در عراق افزایش یافته و خطر شعلهور شدن درگیری در کشوری را که مدتها درگیر ناآرامیهایی است، برجسته میکند.
گاردین نوشت آمریکا در روزهای سهشنبه و چهارشنبه هفته گذشته مقرهایی را هدف قرار داد که مدعی بود مسئول دهها حمله به نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه بودند. پنتاگون سپس مدعی شد در دفاع از نیروهای خود که در سال ۲۰۱۴ برای کمک به دولت عراق در مبارزه با داعش به این کشور بازگشتند، اقدام کرده است اما خانواده الدراجی که تاریخ آن سرشار از نبرد با اشغال عراق توسط آمریکا در سالهای ۲۰۰۳ تا ۲۰۱۱ است، وقایع اخیر را ادامه سابقه طولانی سیاستهای ناعادلانه آمریکا در منطقه و نشانهای از این میدانند که ایالات متحده پس از گذشت دو دهه از تهاجمش به عراق کماکان حاکمیت و تمامیت ارضی این کشور را زیر پا میگذارد.
گاردین در ادامه به حمایت نیروهای الحشد الشعبی و کتائب حزبالله در عراق از فلسطینیان اشاره کرد و افزود: احساسات ضد آمریکایی عمیقاً در این جامعه وجود دارد که از دست دادنهای زیادی را پشت سر گذاشته است.
رسانه انگلیسی سپس به سراغ یکی از شهدای الحشدالشعبی رفته و درباره شهید «علی حسن الدراجی» نوشته است. «ذوالفقار الدراجی» عموی الدراجی تاکید کرد «مردم آمریکاییها را نمیخواهند. آنها مسئول ویرانی عراق هستند». علی که هفته گذشته و در زمان شهادتش ۳۲ ساله بود، هفتمین عضو خانواده به شمار میآید که در جریان خشونتهای ادامهداری که از سال ۲۰۰۳ عراق را فراگرفته بود، جان خود را از دست داد.
در این میان، تصاویر کودکان جان باخته فلسطینی که از زیر آوار بیرون کشیده میشوند، آن خاطرات دردناک را به سطح بازگردانده و خشم نسبت به ایالات متحده را که به دلیل حمایت دیپلماتیک و کمکهای نظامی به اسرائیل بهعنوان یکی از طرفهای درگیری تلقی میشود، زنده کرده است. ذوالفقار در این باره اظهار داشت: «آمریکا مسئول کشتار کودکان در غزه است. همه عراقیها در کنار غزه ایستادهاند، نه فقط جناحهای مقاومت، نه فقط نیروهای الحشد الشعبی. هر زمان که جنگی رخ میدهد، ما متحد میشویم».
به نوشته این روزنامه چاپ لندن، عراق سابقه طولانی در حمایت از مبارزات فلسطینیها برای تشکیل کشور دارد، موضوعی که عمیقاً در هویت عرب سنیها و شیعیان این کشور ریشه دوانده است. هنگامی که اسرائیل حمله زمینی خود را در ۲۶ اکتبر آغاز کرد، صدای دعاها در حمایت از غزه از منارههای مساجد سرتاسر پایتخت عراق به گوش رسید. مساجد سنی در سراسر شهر برای سازماندهی نمازهای مشترک در حمایت از فلسطینیها متحد شدند و برخی از گروههای تسنن حتی حمایت خود را از حملاتی که علیه آمریکاییها انجام شد، ابراز کردند.
کتائب حزبالله نیز در بیانیهای که روز شنبه و پس از آتشبس در غزه منتشر شد، از کاهش سرعت حملات علیه پایگاه آمریکا تا پایان آتشبس غزه خبر داد، اما قول داد که تا زمانی که عراق از دست «نیروهای اشغالگر» آزاد شود، حملات علیه مواضع آمریکا ادامه خواهد یافت.
ذوالفقار الدراجی خاطر نشان کرد: به ازای هر شهید، هزار نفر دیگر جایگزین او خواهند شد.
انتهای پیام