بابک مهدیآزاد در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به زندهگیری و عقیمسازی سگهای ولگرد، اظهار کرد: سگهای ولگرد زندهگیری شده و پس از عقیمسازی رها میشوند.
وی با تأکید بر اینکه براساس دستورالعمل بعد از عقیمسازی باید رهاسازی صورت بگیرد، تصریح کرد: سگها باید در حریم شهرها وجود داشته باشند تا از ورود حیوانات درنده به شهرها جلوگیری کنند.
این مقام مسئول با اشاره به ورود گرگ به شهر همدان در زمستان سال گذشته، یادآور شد: سگ و گربه بخشی از اکوسیستم طبیعی هستند و نباید نابود شوند و شهرداری اقدام به زندهگیری و عقیمسازی سگهای ولگرد میکند.
مهدیآزاد درباره سگگزیدگی در شهر همدان اعلام کرد: بیشترین میزان گزش حیوانات در تمام شهرها مربوط به گربههای خانگی است و در شهر همدان میزان سگگزیدگی بسیار پایین است.
وی درباره جمعآوری سگهای ولگرد توسط شهرداری، خاطرنشان کرد: در صورتی که شهروندان سگهای ولگرد را به صورت گلهای مشاهده کنند میتوانند با سامانه ۱۳۷ تماس گرفته و گزارش دهند تا نیروهای شهرداری نسبت به زندهگیری این سگها اقدام کنند ضمن اینکه بسیاری از سگهای موجود در شهر عقیمسازی شدهاند.
وی با اشاره به مرکز نگهداری سگهای ولگرد در همدان، گفت: شهرداری همدان با مشارکت NGOها اقدام به جمعآوری، نگهداری و عقیمسازی سگهای ولگرد میکند به طوری که مکان و تجهیزات توسط شهرداری تأمین شده و هزینه نگهداری و عقیمسازی بر عهده NGOهاست.
رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماریهای واگیر معاونت بهداشتی دانشگاه علوم پزشکی همدان اوایل آبانماه امسال به خبرنگار ایسنا گفت: در سال ۱۴۰۱ تعداد ۳۲۰ هزار مورد حیوانگزیدگی در کشور ثبت شده که از این آمار در استان همدان در حدود ۷۸۱۹ مورد بوده به طوری که افزون بر ۸۰ درصد آن توسط سگ به ویژه سگهای بلاصاحب رقم خورده است.
دکتر یعقوب اندامی اظهار کرد: افزایش سگهای بلاصاحب باعث بالا رفتن میزان حیوانگزیدگی شده است و افرادی که در معرض گزش حیوان قرار میگیرند، حداقل سه نوبت واکسن هاری نیاز دارند.
انتهای پیام