حمید رشیدی در گفتوگو با ایسنا درباره عملکرد تیم ملی وزنهبرداری در مسابقات جوانان جهان، اظهارکرد: با توجه به بُعد مسافتی محل برگزاری این دوره از رقابتها با تدبیر خوب فدراسیون تیم ملی زودتر به این مکزیک اعزام شد و همین باعث شد وزنهبرداران سازگاری خوبی با شرایط آب و هوایی این کشور پیدا کنند. ضمن این که فدراسیون اردوهای مستمری برای تیمهای ملی نوجوانان و جوانان داشت و این مهم نیز در روند پیشرفت تیم ملی جوانان و قهرمانی آن در مسابقات جهانی تاثیر بسیاری داشت. همچنین نمیتوان از صبر و سختیهایی که سرمربی و کادر فنی تیم ملی جوانان در این مسیر کشید چشمپوشی کرد. تلاشهایی که در نهایت منجر به قهرمانی ایران در این دوره از رقابتها شد.
سرمایهگذاری روی نوجوانان پشتوانه خوبی برای آینده وزنهبرداری ایران است
وی ادامه داد: ایران با ۵ ورزشکار جوان و ۵ وزنهبردار نوجوان در مسابقات جهانی حضور داشت و نکته حائز اهمیت این است که فدراسیون یک تیم کامل را به جهانی مکزیک اعزام کرد و حضور نوجوانان در این مسابقات باعث شد هم تجربه خوبی کسب کنند و هم این ارزش را داشتند که فدراسیون روی آن ها این گونه سرمایهگذاری کند که این مهم میتواند پشتوانه خوبی برای آینده وزنهبرداری ایران باشد.
میتوان روی مدالآوری صالحیپور در آینده سرمایهگذاری کرد
سرمربی سابق تیم ملی وزنهبرداری جوانان در مسابقات ۲۰۱۸ جهانی بیان کرد: به جز یکی، دو وزنهبردار تیم ملی جوانان که در مسابقات جهانی مکزیک، روز مسابقه از نظر روحی و بدنی روز آن ها نبود و شاید دچار استرس شده بودند، سایر وزنهبرداران ایرانی عملکرد خوبی داشتند؛ در دسته ۸۱ کیلوگرم عبدالله بیرانوند با توجه به تجربه خوبی که دارد انتظار میرفت بهتر کار کند اما او وزنههای خوبی نزد. در همین دسته نیز ایلیا صالحیپور وزنهبردار نوجوان خوزستانی با وزنههایی که بالای سر برد پیشرفت بسیار خوبی در چند ماه اخیر نسبت به مسابقات آسیایی داشت. او اگرچه به مدال نرسید اما ارتقاء رکورد داشت و نشان داد در آینده می تواند حداقل یکی، دو مورد خوشرنگ طلا در مسابقات جهانی برای ایران کسب کند. به نظر من با توجه به قد و قامتی که صالحیپور دارد اگر برای او در دسته ۸۹ یا ۹۶ کیلوگرم برنامهریزی کنند در سالهای آینده نتیجه بهتری در مسابقات جوانان خواهد گرفت. او نشان داد یک وزنهبردار خوب است و روی مدالآوری او در آینده میتوان سرمایهگذاری کرد.
نصیری از پشتوانههای خوب رده سنی جوانان است
وی افزود: در دسته ۸۹ کیلوگرم دو وزنهبردار نوجوان ایران به اسم سلیمانی و زارع به روی تخته رفتند که هم زحمت کشیدند و هم حضور در این رقابتها برای آنها کسب تجربه بود. در دسته ۹۶ کیلوگرم نیز نصیری را داشتیم که قهرمان شد و یکی از پشتوانههای خوب رده سنی جوانان است. در دسته ۱۰۹ کیلوگرم نیز کوروش زارعی و آریا پایدار برای ایران به روی تخته رفتند که فکر میکنم زارعی سال آخر حضور او در تیم ملی جوانان بود که به نظر من چندان خوب ظاهر نشد و باید علت آن بررسی شود. البته او در یک ضرب وزنههای خوبی را بالای سر برد ولی در دو ضرب موفق ظاهر نشد. پایدار هم میتوانست در این دسته طلایی شود اما چون اولین حضور در مسابقات بینالمللی را تجربه میکرد روی عملکردش تأثیرگذار بود اما در ادامه باتجربهتر خواهد شد و پایدار جزو سرمایههایی است که میتوان روی او برای آینده وزنهبرداری ایران کار کرد.
رکوردهای زارعی حائز اهمیت هستند
رشیدی خاطرنشان کرد: در ۱۰۲ کیلوگرم نیز ابوالفضل زارعی را داشتیم و درست است که به مدال نقره رسید اما با توجه به اینکه یک وزنهبردار نوجوان است، رکوردهایی که به ثبت رساند حائز اهمیت هستند و او هم نشان داد در کنار ایلیا صالحیپور و علیرضا نصیری از ورزشکاران با آتیه وزنهبرداری ایران خواهند بود. در دسته فوق سنگین هم که همیشه مدالش برای تیم ملی ایران اهمیت داشته است، نعمتی و یوسفی به روی تخته رفتند. نعمتی در یک ضرب خیلی خوب کار کرد و در دو ضرب میتوانست بهتر کار کند، هر چند چیزی از ارزشهای او کم نمیشود و مطمئناً آینده خوبی در انتظار او است. یوسفی هم با اقتدار مجدداً قهرمان شد. او به تازگی از بند مصدومیت از ناحیه مچ دست رها شده بود و در دو ضرب وزنه با ارزش ۲۴۰ کیلوگرم در رده سنی جوانان را بالای سر برد. او آخرین حضورش در مسابقات جوانان است و خودش بهتر و بیشتر میاند که برای حضور در رده سنی بزرگسالان که تجربه حضور در تیم ملی بزرگسالان را هم دارد باید بیشتر روی نحوه تمرینات یک ضرب خود کار کند و ضعف موجود را برطرف کند. ضمن اینکه باید اضافه وزن خود را مدیریت کند تا از فیزیک بدنی خیلی مناسبی در فوق سنگین برخوردار باشد تا به زودی شاهد باشیم او در کنار علی داوودی بتواند قهرمانیهای ایران در سنگین وزن رده سنی بزرگسالان را تکرار کند.
وی ضمن تشکر از شیر پسران جوان ایرانی که با این قهرمانی دل مردم ایران و اهالی ورزش را شاد کردند، گفت: امیدوارم خداوند نیز دل پدر و مادران این عزیزان را شاد کند که این جوانان برومند را تربیت کردند.
حلقه مفقوده در پشتوانهسازی وزنهبرداری ایران
سرمربی سابق تیم قهرمان فولاد در مسابقات جوانان ایران در ادامه با بیان اینکه همیشه یک حلقه مفقوده در پشتوانهسازی وزنهبرداری ایران وجود دارد، گفت: با توجه به اینکه اکنون دغدغه خانواده وزنهبرداری و فدراسیون پشتوانهسازی است، از آنجا که تعدادی از وزنهبردارانی که در مکزیک حضور داشتند، ۲۰ ساله و در حال کوچ به رده سنی بزرگسالان هستند و اختلاف وزن با این رده سنی دارند، این وزنهبرداران نباید رها شوند. این ورزشکاران که اکنون کسب تجربه داشتند و میدان جهانی را هم دیدهاند و به اعتماد به نفس رسیدهاند، باید تحت حمایت قرار بگیرند و اگر میخواهیم از این پشتوانه بهرهمند شویم باید طرح ویژه و برنامه منسجمتری برای افزایش رکورد این وزنهبرداران در نظر گرفته شود. ضمن اینکه کمیته استعدادیابی فدراسیون نیز که آقای نادری مسئولیت آن را بر عهده دارد باید برنامه خوبی برای جذب استعدادها داشته باشد و طبیعتاً خیلی سریعتر نسل جوان دیگری جایگزین نسل فعلی خواهد شد و تیم فعلی میتواند پشتوانه تیم ملی بزرگسالان ایران باشد.
وی بیان کرد: اکنون جوانان خوبی در تیم ملی برزگسالان حضور دارند که افزایش رکورد آن ها بسیار به حمایتهای اردویی، تفکرات کادر فنی و تلاش خود ورزشکاران بستگی دارد. اینها یک زنجیره کامل است که در کنار هم میتواند جواب دهد.
امیدوارم دهدار با حمایت همه جانبه به المپیک پاریس برسد
رشیدی در ادامه، گفت: برای تیمملی ایران آرزوی موفقیت دارم. تیم ملی کار سختی برای کسب سهمیه المپیک ۲۰۲۴ پاریس دارد، ضمن اینکه امیدوارم رضا دهدار وزنهبردار خوزستانی تیم ملی به روزهای اوج خود برگردد و سهمیه حضور در المپیک را به صورت صددرصد به دست بیاورد. از آن جا که او تنها امید خوزستانیها در المپیک پاریس است، ان شاءالله با حمایتهای همهجانبه و تلاشهای خودش و کادر فنی تیم ملی حضور در المپیک را تجربه کند.
انتهای پیام