همزمان با روز جهانی رفع خشونت علیه زنان

علم‌الهدی تاکید کرد: ضرورت ایجاد شبکه بانوان یکتاپرست برای جلوگیری از خشونت علیه زنان

همایش بین‌المللی همبستگی جهانی زنان علیه نسل‌کشی رژیم صهیونیستی با عنوان "اشک مریم" همزمان با ۲۵ نوامبر، "روز جهانی رفع خشونت علیه زنان" با سخنرانی محمدمهدی اسماعیلی - وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی - و با حضور میهمانان داخلی و خارجی و جمعی از زنان اندیشمند و کنشگر بین‌المللی از کشورهای مختلف و نمایندگان جبهه مقاومت، برگزار شد.

به گزارش ایسنا، جمیله علم‌الهدی- عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی و همسر رئیس‌جمهور- عصر امروز شنبه(۴ آذر) در این مراسم با بیان این‌که امروز دو نوع خشونت علیه زنان در جهان وجود دارد، اظهار کرد: امروز به‌صورت جهانی "روز جهانی مبارزه با خشونت علیه زنان" معرفی شده است، اما در عصری به سر می‌بریم که زنان دچار دو نوع خشونت هستند، یکی خشونت کهنه و دیگری خشونت نو؛ خشونت کهنه همان خشونتی است که به‌صورت سنتی در طول تاریخ علیه زنان بوده؛ مثل محبوس کردن زنان در رفتارهای خانگی که در این دوره هم این خشونت وجود دارد و این یک خشونت رایج در اغلب کشورهای جهان است.

وی ادامه داد: خشونت دوم، خشونت نو است که در عصر حاضر شروع شده و دنیای مدرن آن‌ها را از حبس خانگی نجات می‌دهد و به کنشگری آنها کمک می‌کند و به نظر، زنان را به استقلال رسانده و هویت مستقلی دارند و ظرفیت انسانی فراوانی که خداوند عطا فرموده شکوفا خواهد شد. 

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی تصریح کرد: اما در این چند صد سال اخیر وقتی بازبینی می‌کنیم، می‌بینیم این‌گونه نشده است بلکه بدون شک مزایایی برای زنان در عصر جدید داشتیم و زنان از بی‌سوادی نجات پیدا کرده‌اند و به پست‌های مدیریتی هم رسیده‌اند و مشاغلی را  کسب کرده‌اند اما به چه قیمتی؟ خشونت کهنه آشکار بود و به نوعی زنان می‌دانستند مورد خشونت قرار می‌گیرند و حتی ممکن بود کینه هم داشته باشند اما در خشونت نو که بیشتر دست استعمار است، خشونت پنهان شده است و آشکارا نیست.

علم‌الهدی بیان کرد: حتی خود زنان هم بخشی از این خشونت را پیش برده‌اند و خانواده‌ستیزی رخ داده است و در خشونت نو زنان خودشان به فروپاشی خانواده کمک کردند، بنابراین به مبارزه با خانواده پرداختند حتی افتخار هم کردند و تصور کردند در فعالیت‌های اداری کنشگری اجتماعی رخ می‌دهد غافل از این‌که اساسا اجتماعی شکل نمی‌گرفت.

وی افزود: زنان را از حبس خانگی خارج و در قواعد اداری حبس کردند، برخی در خانه و برخی در امور اداری. در این شرایط اساسا اجتماعی شکل نگرفته اما به نوعی به زنان رضایتمندی تزریق شده است. قبلا برای مقابله با خشونت کهنه برنامه‌ریزی می‌کردند اما در این خشونت نو، کسی اقدامی نمی‌کند زیرا متوجه آن نمی‌شوند و به بهای گرانی، خانواده و حمایت خانواده را از دست دادند.

همسر رئیس‌جمهور یادآور شد: در فرهنگ‌های شرقی و ایران خانواده پابرجاست و اصل زوجیت و مکمل بودن و عطوفت و مهربانی حاکم است. در این فضا اتفاقات جهانی به نفع خانواده و  زنان رخ می‌دهد، امروز شاهد خروش زنان غزه در جهان هستیم. زنان و و کودکان غزه هم در یک خروش جهانی علیه ظلم و ستم در جهان بلند شده‌اند.

علم‌الهدی با بیان این‌که این جلسه به همت وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی برپا شده است، خاطرنشان کرد: ابتدا این جلسه یک حرکت بزرگ و ادامه‌دار خواهد شد و بین ادیانی و زنانی که اسطوره بزرگ قرآنی "حضرت مریم" را الگوی خود قرار می‌دهند، یک ارتباطی شکل می‌گیرد.

وی اظهار کرد: در برابر ظلم، فساد و فحشا باید قیام کرد و نسل بشر را نجات داد و خداوند در سوره انعام گفت «من شما را خلیفه خود در زمین قرار دادم که ببینم عمل شما چیست».

عضو هیات علمی دانشگاه شهید بهشتی ابراز کرد: باید در موقعیت حساس و تاریخی خود را درک کنیم، نسل بشر در خطر فساد، فحشا و فروپاشی خانواده است، امروز زنان باید موقعیت خود را درک کنند و به دور از دروغ و منافع شخصی با صداقت، همدلی و همکاری دست به دست هم بدهند که نه فقط زنان که بشر را نجات بدهند.

علم‌الهدی تاکید کرد: امید است شبکه بانوان یکتاپرست در کشورهای منطقه و سایر کشورهایی که همفکر و هم‌اندیشه ما هستند، دست به دست هم بدهند و هرچه قوی‌تر جهاد تبیین را پیش ببرند. اتفاقات اخیر غزه نعمت و عبرت است که باید از این موضوع بهره ببریم.

وی در پایان سخنانش گفت: قشر بانوان خانه‌دار، قشر تاثیرگذاری هستند و کمتر به آنها پرداخته می‌شود. امید است در این شرایط ما بتوانیم مسیر متفاوتی را از همین جلسه شروع کنیم.

در بخش دیگری از این همایش عاطفه خادمی- مشاور وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی- اظهار کرد: برگزاری این مراسم ادای دینی بود برای بانوان غزه؛ آن‌ها که در چنگال دولت‌هایی هستند که خود را دایه‌دار حق می‌دانند.

وی گفت: استقامت زنان، رژیم صهیونیستی را عقب راند و زنان در این جنگ هم باز جریان‌ساز شدند. امروز گرد هم آمدیم تا به فطرت تمام زنان آزادی‌خواه اعلام کنیم که این رفتارها ظلم آشکار علیه زنان و کودکان است. در غزه شاهد چیزی بیشتر از خشونت علیه زنان هستیم. 

خادمی یادآور شد: زنان درتاریخ بشر همیشه تاریخ‌ساز بوده‌اند؛ زنانی همچون آسیه، مریم، حضرت خدیجه(س)، حضرت زهرا(س) که سلام و درود خداوند بر آن‌ها باد. امروز هم باز زنان تاریخ را ساختند و استقامت کردند. 


در بخش پایانی این همایش فریبا علاسوند- کنشگر اجتماعی زنان- گزارش مختصری از پرونده خشونت علیه زنان در تاریخ ارائه کرد و گفت: در سال ۱۹۹۳ میلادی در وین به خشونت علیه زنان پرداخته شد و بعد از سال ۲۰۰۰ میلادی گزارش‌های زیادی برای برطرف شدن خشونت علیه زنان تهیه و ارائه شد اما متاسفانه استانداردهای دوگانه در رابطه با بحث خشونت علیه زنان وجود دارد و این امر را به یک نمایش تبدیل کرده است.

وی ادامه داد: مساله ارتباط زنان با جنگ‌ها مسئله مهمی است که ما زنان باید به صورت ویژه به این موضوع بپردازیم چرا که قطعا نظام خبرسازی و رسانه‌ای دنیا مانع از پرداختن به این موضوع می‌شود.

علاسوند تصریح کرد: زنان در جهان دچار اتفاقاتی می‌شوند که وصف‌ناپذیر است، مادری زجری می‌برد از این مسیر که کسی از مردان این رنج را تحمل نمی‌کند. بنابراین به یک رسانه مستقل نیاز داریم که با زبان هنر و کنشگری به این موضوع بپردازد.

وی در پایان گفت: زنان اسطوره‌هایی هستند که در جامعه همواره اثرگذار بوده‌اند. ما اگر بتوانیم شبکه‌سازی زنان یکتاپرست را داشته باشیم، در این عرصه حتما می‌توانیم
در دفاع از مقاومت موثرتر باشیم. 

در بخشی از این مراسم گروه دمام‌زنی به اجرای برنامه پرداخت و گروه تئاتری نیز در خصوص‌ اتفاقات اخیر در غزه، اجرا کردند. 

همچنین گروه سرود زینبیون هم به اجرای برنامه پرداختند. 

در پایان این مراسم، گروه نمایشی از کودکان به اجرای برنامه در خصوص سختی‌های جنگ برای کودکان پرداختند و قطعنامه پایانی نیز قرائت شد. 

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۹:۳۵
  • دسته‌بندی: دین و اندیشه
  • کد خبر: 1402090402577
  • خبرنگار : 71461