تاکید مقام ارشد چین بر تعمیق مشارکت راهبردی جامع تهران-پکن

رئیس انجمن دوستی چین با کشورهای خارجی خاطرنشان کرد: توسعه جدید چین بی‌شک هم برای صلح و توسعه جهان فرصت‌های جدیدی را ارائه می‌کند و هم برای تعمیق روابط مشارکت راهبردی جامع چین و ایران و تقویت همکاری‌های ۲ کشور نشاط جدیدی ایجاد می‌کند.

به گزارش ایسنا، «یانگ وان مینگ» رئیس انجمن دوستی چین با کشورهای خارجی طی سخنرانی در چهاردهمین نشست سالانه «انجمن‌های دوستی چین و ایران»، با بیان اینکه چین و ایران دو کشور با تمدن‌های باستانی هستند و به طور مشترک سهم مهمی در توسعه و پیشرفت تمدن بشری داشته‌اند، گفت: از زمان برقراری روابط دیپلماتیک بین چین و ایران در ۵۲ سال پیش، روابط دو کشور به طور پیوسته توسعه یافته،  در برابر تغییرات شرایط بین المللی مقاومت کرده و دوستی سنتی آن‌ها با گذشت زمان محکم‌تر شده است.

وی تصریح کرد: چین و ایران به عنوان کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور مهم دارای زبان مشترک و گسترده‌ای در اجرای چندجانبه‌گرایی واقعی، حفاظت و ارتقای صلح و ثبات در خاورمیانه، حفاظت از اصول اساسی روابط بین‌الملل و نظم بین‌المللی، و حفاظت از منافع مشترک کشورهای در حال توسعه هستند. همکاری چین و ایران به طور فزاینده ای فراتر از محدوده دوجانبه است.

این مقام چینی همچنین بیان کرد: با رهبری قدرتمند حزب کمونیست چین، آرمان سوسیالیسم با ویژگی‌های چینی به دستاوردهای درخشانی دست یافته است که توجه جهانیان را به خود جلب کرده است. ۷۴ سال پس از تاسیس جمهوری خلق چین، چین از فقر و ضعف به رفاه و قدرت رسیده و حجم کلی اقتصاد آن بیش از ۱۷۵ برابر افزایش یافته و به دومین اقتصاد بزرگ جهان تبدیل شده است؛ چین از یک کشور عقب‌مانده کشاورزی به بزرگترین کشور تولیدکننده تبدیل شده و از بسته و نیمه‌بسته بودن به حالت کاملا باز حرکت کرده است، حجم کل واردات و صادرات آن بیش از ۴۰۰۰ برابر شده و به بزرگترین کشور تجارت کالا و بزرگترین کشور دارای ذخایر ارزی تبدیل شده است.

رئیس انجمن دوستی چین با سایر کشورها در ادامه گفت: طی ۱۰ سال عصر جدید، چین سهم خود در رشد اقتصادی جهان که حدود ۳۰ درصد را حفظ کرده و سهم آن در کاهش فقر جهانی از ۷۰ درصد فراتر رفته است. چین به شریک تجاری اصلی بیش از ۱۴۰ کشور و منطقه تبدیل شده است.

یانگ وان مینگ خاطرنشان کرد: آقای «شی جین‌پینگ» رئیس جمهور چین در مواجهه با تغییرات عظیمی که طی یک قرن دیده نشده بود و دوره جدیدی از آشفتگی و دگرگونی‌ها، منادی دوران شدند و یک سری پیشنهاداتی را مطرح کردند که از حمایت گسترده‌ای برخوردار شد؛ از ابتکار ساخت مشترک کمربند و جاده تا ابتکار توسعه جهانی، ابتکار امنیت جهانی و ابتکار تمدن جهانی. چین همواره سازنده صلح جهانی، مشارکت کننده در توسعه جهانی، مدافع نظم بین‌المللی و مروج پیشرفت تمدن بشری بوده است.

وی یادآور شد: با تلاش مشترک چین، ایران و عربستان سعودی، روابط ایران و عربستان از سر گرفته شد که این موضوع منجر به جریان آشتی در کشورهای منطقه‌ای شده است. این یک رویه موفق ابتکار امنیت جهانی است. می‌توان گفت که توسعه جدید چین بی‌شک هم برای صلح و توسعه جهان فرصت‌های جدیدی را ارائه می‌کند و هم برای تعمیق روابط مشارکت راهبردی جامع چین و ایران و تقویت همکاری‌های عملی دو کشور در حوزه‌های مختلف نشاط جدیدی را می‌افزاید.

این مقام چینی ادامه داد: طی این سال ها، انجمن دوستی ایران و چین با ما همکاری نزدیکی داشته که برای ترویج توسعه روابط دو کشور، افزایش دوستی مردم دو کشور سهم مثبتی را ادا کرده است. در آغاز فراگیری کرونا، انجمن‌های دوستی ایران و چین به طور مشترک ویدئوی موسیقی به اسم «سنتور- پُلی که چین و ایران را به هم متصل می کند» را ضبط کردند که بیانگر دوستی مردم دو کشور در مبارزه با کرونا است و عزم مردم دو کشور برای همکاری و مساعدت متقابل برای مبارزه با کرونا را نشان می‌دهد.

یانگ وان مینگ در بخش دیگری از سخنانش به آینده روابط چین و ایران اشاره کرد و گفت: شهرهای خواهرخوانده بستر مهمی برای تبادلات دوستانه بین مردم، همکاری‌های اقتصادی و تجاری سودمند متقابل و تبادلات فرهنگی و یادگیری متقابل بین کشورها و همچنین نیروی مهمی در پیشبرد توسعه روابط دوجانبه هستند.

مقام چینی در پایان گفت: دولت چین وظیفه ایجاد هماهنگی و مدیریت روابط خواهرخواندگی دولت‌های محلی چینی با شهرهای خارجی را به این انجمن محول کرده است. در حال حاضر، چین و ایران ۱۱ استان و شهر خواهرخوانده را ایجاد کرده‌اند و دو طرف همکاری‌های نزدیک و سودمند متقابل فزاینده‌ای در زمینه‌های اقتصادی، تجاری، فرهنگی، آموزشی، گردشگری و سایر زمینه‌ها دارند.  

انتهای پیام

  • شنبه/ ۴ آذر ۱۴۰۲ / ۱۸:۱۹
  • دسته‌بندی: سیاست خارجی
  • کد خبر: 1402090402539
  • خبرنگار : 71290